Nedir bu IQ.LIGHT LED Matrix far Çılgınlığı

Life araçlarda far seviye sensörü var. Bu sebeple almıyorsunuz onu. Sadece far anahtarı almanız gerekiyor, ben servisten aldım, ancak Ali'den de temin edilebilir. Sonrasında ise Style veya Rline golflerin farları uyum sağlıyor. Hat gerekmiyor, bizim aracın soketlerindeki pinler yeterli. Birinin yerini değiştirdiler diye biliyorum. Burada en önemli şey kodlama, bunun için benim aracım ile 3 gün uğraştı Enderelektonik Metin bey. Ama değdi doğrusu. Foto istemiş arkadaşlar, style donanım neyse o oldu. Bir türlü müsait olamadım....

Hocam merhabalar,

Ben de impression aracıma düşünüyorum ama bir iki bir şey danışacağım size müsait olursanız. Dm atamıyorum,

Yükseklik sensörü tam olarak aracın neresinde nereyi kontrol etmemiz gerekiyor ve led performans olan matrix olmayan farlarda kayar sinyal var mı? Montajı kodlaması vb.

Özelden de yazabilirsiniz 05364154453

Hocam merhabalar,

Ben de impression aracıma düşünüyorum ama bir iki bir şey danışacağım size müsait olursanız. Dm atamıyorum,

Yükseklik sensörü tam olarak aracın neresinde nereyi kontrol etmemiz gerekiyor ve led performans olan matrix olmayan farlarda kayar sinyal var mı? Montajı kodlaması vb.

Özelden de yazabilirsiniz 05364154453

O gelmeden ben yazim:) eksiğimi tamamlar...

- Yükseklik sensörü impression da sol arka tekerin oradaki demirde yeri var oraya takılıp kablo çekiliyor ve kodlama kontak açılınca far otomatik kalibrasyon yapıyor öne arkaya biri oturur far ona göre kendini ayarlar gibi

- Hayır kayar sinyal yok

- far montajında mevcut soket kullanılıyor sadece kablo ilave ediliyor belkide kablo gerek kalmıyor bcm de yer değişiyor

- far düğmesi alacaksın.

O gelmeden ben yazim:) eksiğimi tamamlar...

- Yükseklik sensörü impression da sol arka tekerin oradaki demirde yeri var oraya takılıp kablo çekiliyor ve kodlama kontak açılınca far otomatik kalibrasyon yapıyor öne arkaya biri oturur far ona göre kendini ayarlar gibi

- Hayır kayar sinyal yok

- far montajında mevcut soket kullanılıyor sadece kablo ilave ediliyor belkide kablo gerek kalmıyor bcm de yer değişiyor

- far düğmesi alacaksın.

Abi teşekkür ediyorum sanırım led performans olanları alacağım bu haftasonu halledeceğim. Teşekkürler 🙏🏻

Selamlar tekrardan, led performance farlarının amerikan parklı olan modelleri bizim araçlara uyum sağlar mı acaba sorun yaşar mıyız?

Ekli dosyalar

• IMG_8891.jpeg
    IMG_8891.jpeg
    132.7 KB · Görüntüleme: 57
Selamlar tekrardan, led performance farlarının amerikan parklı olan modelleri bizim araçlara uyum sağlar mı acaba sorun yaşar mıyız?

Ender Elektronik ile görüş geçmiş zaman bu farın aynısını taktığını hatırlıyor gibiyim Metin beyi iste selam söyle...

Ender Elektronik ile görüş geçmiş zaman bu farın aynısını taktığını hatırlıyor gibiyim Metin beyi iste selam söyle...

Görüştüm kendileriyle amerikan parklı versiyon yapmamışlar neyle karşılaşırız bilemiyorum diyor. Matrix için de uzun far sellektör çalışmaz kamera olmadan bilgisi aldım. Led performance Far aramaya devam edeceğim gibi şimdilik.

Görüştüm kendileriyle amerikan parklı versiyon yapmamışlar neyle karşılaşırız bilemiyorum diyor. Matrix için de uzun far sellektör çalışmaz kamera olmadan bilgisi aldım. Led performance Far aramaya devam edeceğim gibi şimdilik.

Matrix için uzunları yazmıştım zaten kamera olmadan matrix yok hükmünde, diğer farlara bak bulursam eklerim buraya...

Herkese iyi forumlar. 2022 model T-Roc alma düşüncesindeyim ikinci el olarak. Malum sarı site üzerinde konuda bahsedildiği gibi herkes kendi aracında olmayan özellikleri bile var olarak gösteriyor. Bundan dolayı asıl merak ettiğim husus; Makyajlı kasa T-Roc R-Line paketlerde IQ Light teknolojisi mevcut(Merceklerin kenarında belirtilmiş) ayrıca aracın kendisinde ön cam üstünde kamera yer alıyor. Bundan kaynaklı uzun far asistanı var olduğunu düşünüyorum fakat bu IQ Light olan farlar Matrix özelliğini içeriyor mu ? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

@ali_burkay
Led Performance Farlar
IQ Led Matrix Farlar

Her iki far tipinde de far merceğinin köşesinde IQ ibaresi mevcuttur, ancak IQ Matrix olan farlarda o harfler (krom kaplıdır),

Led Performance farların (adaptif far) özelliği yoktur, direksiyonu çevirince yanan aydınlatmalar (statik dönüş lambalarıdır) 40 km hıza kadar olan sokak dönüşlerinde devreye girer, ve geri vitese alınca devreye girer. Aslında bu Led Performance farların gerçek adı Almanya katolaglarında (Led Plus far) diye geçer, bizimkiler havalı olsun diye ismini değiştirmişler.

Led Performance (Led Plus) farların özellikleri;
-Farlar mercekli olduğu için daha iyi aydınlatma sağlar (Impression ve Life paket araçların farlarına göre daha iyi aydınlatması vardır);
-Otomatik far yükseklik/seviye sensörüne sahiptir, aracın anlık yüküne göre, yol durumuna göre anlık olarak farların yüksekliğini otomatik olarak ayarlar.

-Statik dönüş lambaları (40 km hıza kadar)

-Kötü hava aydınlatması (eski adıyla sis lambaları)
Hocam selam. Far merceğinin köşesinde krom kaplı IQ ibaresi bulunan araçlarda matrix far bulunur yazmışsınız. Peki farın dış yüzeyindeki "IQ LİGHT" ibaresi ne işe yarıyor? mercekte krom IQ yazıp farın dış yüzeyinde herhangi bir yazı bulunmayan farlarda da matrix özelliği var sizin söyleminize göre doğru mudur?

Hocam selam. Far merceğinin köşesinde krom kaplı IQ ibaresi bulunan araçlarda matrix far bulunur yazmışsınız. Peki farın dış yüzeyindeki "IQ LİGHT" ibaresi ne işe yarıyor? mercekte krom IQ yazıp farın dış yüzeyinde herhangi bir yazı bulunmayan farlarda da matrix özelliği var sizin söyleminize göre doğru mudur?

Mk8 de bir bütün diğerlerinde de aynı olması gerekir diye düşünüyorum…

IMG_0403.jpeg

Kafa karıştırıcı anlamlara gerek yoktur ;

Farın iç kısmındaki merceğinin köşesindeki IQ yazısı (krom kaplı ise) farlar Matrix Led farlara sahiptir, siyah ise değildir,

Farın (çamurluk ve tampon birleşim yerinde) yazan yazının hiç bir anlamı yoktur,

Ayrıca IQ Led Matrix Farlı araçların arka stop lambaları da normal led stoplardan farklıdır, Yani IQ Matrix Led farlı araçların arka stop lambalarının sinyalleri (dinamik kayar led) şeklinde yanar,

IQ Matrix Led olmayan fara sahip araçların arka led stoplarının sinyalleri geneneksel şekilde sadece yanıp-söner.

Özetle IQ Led Matrix farlara sahip araçlarda aynı zamanda arka led stop lambaları da farklıdır, yani sadece tek başına IQ Led Matrix farlı araç yoktur, IQ Led Marrix farlı araçlar aynı zamanda (animasyonlu ve dinamik kayar sinyalli) arka led stop lambaları ile birlikte gelir.

Buna volkswagen (Premium Led paket) opsiyonu diyor. Yani bu opsiyon paketi olmayan hiç bir araçta Matrix far yoktur, bu opsiyana sahip araçlar ön far IQ Led Matrix Led Farlı ve arka stop lambaları da animasyonlu ve dinamik kayar sinyalli led olarak gelir.

Farın iç kısmındaki merceğinin köşesindeki IQ yazısı (krom kaplı ise) farlar Matrix Led farlara sahiptir, siyah ise değildir,

Farın (çamurluk ve tampon birleşim yerinde) yazan yazının hiç bir anlamı yoktur,

Ayrıca IQ Led Matrix Farlı araçların arka stop lambaları da normal led stoplardan farklıdır, Yani IQ Matrix Led farlı araçların arka stop lambalarının sinyalleri (dinamik kayar led) şeklinde yanar,

IQ Matrix Led olmayan fara sahip araçların arka led stoplarının sinyalleri geneneksel şekilde sadece yanıp-söner.

Özetle IQ Led Matrix farlara sahip araçlarda aynı zamanda arka led stop lambaları da farklıdır, yani sadece tek başına IQ Led Matrix farlı araç yoktur, IQ Led Marrix farlı araçlar aynı zamanda (animasyonlu ve dinamik kayar sinyalli) arka led stop lambaları ile birlikte gelir.

Buna volkswagen (Premium Led paket) opsiyonu diyor. Yani bu opsiyon paketi olmayan hiç bir araçta Matrix far yoktur, bu opsiyana sahip araçlar ön far IQ Led Matrix Led Farlı ve arka stop lambaları da animasyonlu ve dinamik kayar sinyalli led olarak gelir.
Teşekkür ederim.
Tertemiz öğrendim ben.
Sarı siteyi tavaf ettim nadiren var bu farlardan.
1.5 rline olanlarda denk geldim

Kafam karışık değildi ancak sizin "Farın iç kısmındaki merceğinin köşesindeki IQ yazısı (krom kaplı ise) farlar Matrix Led farlara sahiptir." demenizden sonra karıştı. Çünkü sahibindende bir araç ilanı gördüm, krom kaplı IQ yazısı bulunmasına rağmen stopları led değildi. Farın üstünde yazan IQ LIGHT ibaresinden ayırt ediyordum ama onun hiçbir anlamı yoktur dediniz. Anlamı olmayan şeyi neden yazmışlar ben de ona anlam veremedim :)

Hoca zaten detaylı açıklama yapmış ancak burada karıştırılan konu IQ ile Matrix özelliklerinin farklı şeyler olması. Zaten broşurlerde de yazılırken - işareti ile ayrılarak yazıyor. IQ işlevinden kasıt farların uzun/kısa olayının otomatik ayarlanması. Ben böyle biliyorum bunu.

IQ işlevi Performans farlarda da var ancak Matrix işlevi yok.

Matrix işlevi tanıtım videolarında da görüldüğü gibi perde perde çalışıyor. Dıştan tek bir mercek görünse de içeride çok sayıda led var. Dolayısıyla tespit durumuna göre açıp kapatıyor. Atıyorum karşı şeritte aracın olduğu bölgeyi aydınlatan led kapanıyor diğerleri yanıyor. Yada yol kenarında yaya olan bölgeyi komple aydınlatıyor diğer bölgeler normal aydınlanıyor vs.

Son düzenleme:

Geri