Vaktim var detaylı yazayım;
Çok araştırdım,kendimce doğrusu budur diyerek;
Golf 1.2 TSI DSG 2015 model,bir seneye yakın süredir D1'de yürümeme,frene basın uyarısı önce haftada bir,sonra haftada 3-4'e kadar uyarı çıkınca Temmuz 2025'te 125.000 km'de tüp+yağ+conta takımı+mekatronik revizyon(güncelleme/adaptasyon,adına ne derseniz diyin)+şanzıman yağı Mersin'de özel serviste değiştirdim.Basıncın orjinal tüp ile aynı olduğunu söylemişti usta.
Eylül ayında araç hareket halinde iken güçten düştü,emniyetli şekilde durdum,ustayı aradım,motor bölgesinde yağ sızıntısı oldugunu söyledim,kısa sürede eve ulaşacak konumda idim,takip eden günde İskenderun'da mekatronik yağ takviyesi yaptırdım.
O esnadaki arıza kodları P084100 ve P17BF00 idi.
Sonra mekatronik ünite komple sökülüp ilk uygulamadaki gibi mekatronik valf+yağ+conta takımı değişti.Usta ile öncesinde zaten garanti konusunu konuşmuştuk ama bu kadar kısa sürede bir arıza oluşacağı aklıma gelmemişti.
Araç şu an 144.000 km'de,çok şükür sorun yok.
Farklı başlıklarda yazılmış idi,belli km'ye gelince tüpü değiştirelim gibi,böyle bir mantık da yok,yönlendirme de yok.
Ancak binici iseniz,al satçı değilseniz mekatronik bakımını (gözle de olsa tüp kontrolü,tabi üniteyi açınca yağ değişimi de gerekli) bu tip bir D1'de araç yürümemesi durumu oluşunca yaptırmakta fayda var.
Konuya ilaveten şanzıman yağını değiştirmekten de korkmayın bence 100-120 bin km mantıklı,motor yağı değişiminden farkı yok,pratikte.
Bir de Passatın mekatronik tüp de değiştirdim,onu da ayrıca yazarım.