DSG Basınç Tüpü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İlker34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arıza olmadıkça yapmazlar. Zaten orada yüksek fahiş fiyatlar vermektense çok sağlam şanzıman ustaları var. Yetkili servisteki fiyatın 3 te 1 ine yaptırırsınız. 👍🏻

üstadım yüksek torklu, güçlü araçlarda çok sıkıntı oluyor.

Tüpçüyü Çağıran araçlar genelde 1.4 tsi ve 1.6 tdi oluyor. Ancak 2 ay önce 1.2 tsi Seat leon 2016 110 binde gevşemiş tüp ve gaza basınca tepkisizlik yüzünden tüp değişimi yapıldı.
Yıllardır manuel/düz vitesten uzak olduğumdan veya özen göstermemden olabilir. Hatta ikibinlerin başında ilk otomatik cvt aldığımda, piyasada yaygın değildi ama millette "arızası çok pahalı" düşüncesi çok yaygındı. Sakin ve kendimce özenerek, bilinçli kullanımım süresince, otomatik şanzıman yönünden hiç bir sorunla karşılaşmadım. Belki şans da etkilidir. Sonuçta ikinci, üçüncü el arabanın hikayesinden emin olmak zor.

Sonuçta ikinci, üçüncü el arabanın hikayesinden emin olmak zor.
İkinci elin en büyük handikapı da o zaten

Arabayı geç bisiklette bile böyle bu durum. 2. Elin maalesef kaderi bu

Arkadaşlar merhaba, bende aracımın dişli yağını ve mekatronik yağını kendim değiştirmeyi planlıyorum yapmışken de basınç tüpüne el atmak istiyorum fakat orjinal ve güçlendirilmiş basınç tüpü konusunda kararsız kaldım herkes farklı bir şey öneriyor.

Kullanmayı düşündüğüm dişli yağı LIQUI MOLY TOP TEC MTF 5100 75W servisten yine de yağ için fiyat alacağım çok fark yoksa orjinal yağını kullanırım.

Geçen ay Aykan Dod bayiinden aldığım 2016 1.2 TSİ Fabiamda bugün Yalova’dan İstanbul’a dönerken Hata Şanzıman uyarısı aldım. Hata koduna baktığımızda P17BF00 ve P084100 hata kodlarını aldık. Muhtemelen basınç tüpü arızası benimde başıma geldi nasıl bir yol izlemeliyim ?

Geçen ay Aykan Dod bayiinden aldığım 2016 1.2 TSİ Fabiamda bugün Yalova’dan İstanbul’a dönerken Hata Şanzıman uyarısı aldım. Hata koduna baktığımızda P17BF00 ve P084100 hata kodlarını aldık. Muhtemelen basınç tüpü arızası benimde başıma geldi nasıl bir yol izlemeliyim ?
Araç şu an çalışır yürür halde olsa bile en yakın tamirciye çekici ile götürmenizi tavsiye ederim. Kullanıma devam edilir mekatronik kartındaki oluşacak basınç kararsızlığı yüzünden kartın ısınması ve bu sebepten dolayı kartın yanması gibi durumlar oluşabilir.

Gaza bastığınızda sürekli değil de ara ara gaz yememe veya devir artıp araç gitmemesi gibi sorun varsa da hemen tamirciye gitmeniz yararlı olacaktır.

Sadece tüp ile de kurtarma şansınız var, eğer böyle kurtarırsanız ; çelik tüp değişimi+oring değişimi+yağ ile 12 bin TL tutuyor. Ankara'da en azından böyle. Diğer türlü 50-60 bin TL'lik olabilirsiniz.

Araç şu an çalışır yürür halde olsa bile en yakın tamirciye çekici ile götürmenizi tavsiye ederim. Kullanıma devam edilir mekatronik kartındaki oluşacak basınç kararsızlığı yüzünden kartın ısınması ve bu sebepten dolayı kartın yanması gibi durumlar oluşabilir.

Gaza bastığınızda sürekli değil de ara ara gaz yememe veya devir artıp araç gitmemesi gibi sorun varsa da hemen tamirciye gitmeniz yararlı olacaktır.

Sadece tüp ile de kurtarma şansınız var, eğer böyle kurtarırsanız ; çelik tüp değişimi+oring değişimi+yağ ile 12 bin TL tutuyor. Ankara'da en azından böyle. Diğer türlü 50-60 bin TL'lik olabilirsiniz.
Açıkçası araba uyarı vermese ne olduğunu anlamam bile çünkü arabada bir değişiklik yok. Vites geçişleri güzel titreme vs yok

Ekli dosyalar

• 508374e0-588b-4c8a-b144-5a99a03d4895.jpeg
    508374e0-588b-4c8a-b144-5a99a03d4895.jpeg
    150.9 KB · Görüntüleme: 10
  • 9dc47dc2-0ab4-44b6-880d-8e290a7243d5.jpeg
    9dc47dc2-0ab4-44b6-880d-8e290a7243d5.jpeg
    157.5 KB · Görüntüleme: 11
Açıkçası araba uyarı vermese ne olduğunu anlamam bile çünkü arabada bir değişiklik yok. Vites geçişleri güzel titreme vs yok
Bu uygulama varsa sizde. Dsg pressure supply seçeneğinden sürüş esnasında tüpteki basıncı ölçüp kaydedin.

Tüpte zaten titreme yaptırmaz gaza basarken geç tepki veya devir artıp aracın gitmeyip bir anda kendini öne atması oluyor.

Yerinizde olsam bayram sonrası bir şanzımancıya veya mekanikçiye mekatronik sistemine baktırmaya çalışırdım.

Bu uygulama varsa sizde. Dsg pressure supply seçeneğinden sürüş esnasında tüpteki basıncı ölçüp kaydedin.

Tüpte zaten titreme yaptırmaz gaza basarken geç tepki veya devir artıp aracın gitmeyip bir anda kendini öne atması oluyor.

Yerinizde olsam bayram sonrası bir şanzımancıya veya mekanikçiye mekatronik sistemine baktırmaya çalışırdım.
Öncesinde araç yeni olduğu için DOD bayiini arayacağım ordan bir sonuç çıkartamazsam aracı yaptırmak için yer araştıracağım bakalım ne çıkacak ne kadar masraf açacak göreceğiz

Geri