ne güzel bilgiler paylaşılmış gerçekten vw gelse bazı arkadaşlarımızı danışman yapsa yeridir
kendi aracım garanti kapsamından olduğu mecburen servise gideceğim…
serviste 0-20 yağ koyacaklar…
genel olarak yazılanlardan anladığım ileriye dönük sorun yaşamamak için max 10bin km de yağ değiştirirsem aracımı sağlama almış olurum…
ama garanti bitince 0-30 geçiş yaparsam daha rahat ve güvenli olacak…
@forzaGilles doğru anladım değil mi üstad…
(Bana göre) 0W-20 yağın ömrü maksimum 7-8 bin km’dir, Yanlış anlaşılmaması açısından tekrar ediyorum bu tamamen (benim görüşümdür),
Bu yağ ile yüksek devir çevirmek, ani hızlanmalar yapmak (orta - uzun vadede) araç sahibine tamir masrafları olarak yansıyacaktır,
(Sakin kullanımlarda) maksimum 10 bin km dayanabilir,
Bu motorlarda 0W-30 kullanılabilir mi..?
-açıkçası 0W-30 kullanıldığında aracın mevcut olan OPF filtresine (uzun vadede) zararı olur mu malesef bilmiyoruz,
Evet 0W-30 yağlarda da hem DPF hem de OPF uyumludur,
Fakat 0W-20 yağlarda kullanılan katkı paketi TSI motordaki OPF filtresinin ömrü bakımından daha mı uyumlu yoksa 0W-30 ile arada hiç bir fark yok mu, bunu bilebilmek için motor yağı üreticisi markalarında kimyager olarak çalışanlar ancak bilebilir
Ayrıca bilindiği gibi dizel motorların DPF filtresi çok pahalıdır, fakat TSI motorların OPF filtresi pahalı mı değil mi açıkçası merak edip fiyatını hiç sormadım,
OPF konusunu hariç tutarsak elbette 0W-30 yağlar motoru hiç kuşkusuz daha iyi koruyacaktır,
Ancak bahsettiğim OPF filtresi mevzusu örneğin yeni nesil eTSI motorlu bir araç almış olsam ben bu riske girerim 0W-30 kullanırım, bana göre motoru korumak —> OPF filtresinden çok daha önemlidir, ama bunu başkasına tavsiye etmem.