0W-20 Motor Yağı Ana Konu (1.0 / 1.5 TSI motor için)

benim aracım 18.000 km'de. 1.5 etsi motor. 2024 model.

15bin km'de serviste bakımı yapılmış ve castrol edge profesyonel LL IV 0w-20 yağdan 4.3 lt konmuş. faturaya baktım.

bu yağ yeşil sanırım. geçen yağ kapağını açıp bi bakmıştım açılış kapanışına, o sıra kapakta daha kahverengimsi görmüştüm, bildiğimiz yağ rengi gibi. tabi 3 bin km de biraz rengi dönmüş de olabilir, ben aldanmış da olabilirim.

Shell av l tedarikinde yardimci olabilecek var mi? Izmirdeyim.

Shell av l tedarikinde yardimci olabilecek var mi? Izmirdeyim.
Bir Shell istasyonu satın alım görevlisinin söylediği Shell Helix Ultra Pro AV-L ‘nin 0W-20 olarak dışarıya satışı olmadığını söyledi., (istasyon bizzat Shell Türkiye Petrolleri A.Ş. ‘nin kendi işlettiği istasyon),

Bu yağın yalnızca 0W-30 olarak satışının olduğunu söyledi,

Zaten 0W-30 olanın yeni nesil VW/Audi grubu 1.0 / 1.5 TSI ve eTSI motorlu araçlara uyumlu değildir,

0W-30 olan yalnızca 2.0 TSI / 3.0 TDI V6 motorlu araçlara uyumludur,

Bu yağı 0W-20 olarak satın almanın şuan için tek yolu Shell marka yağ kullanan yetkili servislerdir. Shell kullanan yetkili servislerin de bazıları yalnızca 200 Litre varil şeklinde kendi kullanımları için yağ üreticisinden tedarik ediyorlar,

Buna rağmen Shell yağ kullanan bazı yetkili servisler 1 Lt. ’lik şişelerde orjinal kapalı kutu olarak alabileceğiniz yetkili servisler de mevcuttur, ilgili servisin yedek parça bölümüne sormanız gerekir, Örnek VW Acarlar Beykoz 1 Lt. olarak orjinal kapalı kutu satış yapmaktadır.

Bir Shell istasyonu satın alım görevlisinin söylediği Shell Helix Ultra Pro AV-L ‘nin 0W-20 olarak dışarıya satışı olmadığını söyledi., (istasyon bizzat Shell Türkiye Petrolleri A.Ş. ‘nin kendi işlettiği istasyon),

Bu yağın yalnızca 0W-30 olarak satışının olduğunu söyledi,

Zaten 0W-30 olanın yeni nesil VW/Audi grubu 1.0 / 1.5 TSI ve eTSI motorlu araçlara uyumlu değildir,

0W-30 olan yalnızca 2.0 TSI / 3.0 TDI V6 motorlu araçlara uyumludur,

Bu yağı 0W-20 olarak satın almanın şuan için tek yolu Shell marka yağ kullanan yetkili servislerdir. Shell kullanan yetkili servislerin de bazıları yalnızca 200 Litre varil şeklinde kendi kullanımları için yağ üreticisinden tedarik ediyorlar,

Buna rağmen Shell yağ kullanan bazı yetkili servisler 1 Lt. ’lik şişelerde orjinal kapalı kutu olarak alabileceğiniz yetkili servisler de mevcuttur, ilgili servisin yedek parça bölümüne sormanız gerekir, Örnek VW Acarlar Beykoz 1 Lt. olarak orjinal kapalı kutu satış yapmaktadır.
bu sebepten ötürü pro av-l 0w-30 koydurdum aracıma :)

Geri