0W-20 Motor Yağı Ana Konu (1.0 / 1.5 TSI motor için)

benim aracım 18.000 km'de. 1.5 etsi motor. 2024 model.

15bin km'de serviste bakımı yapılmış ve castrol edge profesyonel LL IV 0w-20 yağdan 4.3 lt konmuş. faturaya baktım.

bu yağ yeşil sanırım. geçen yağ kapağını açıp bi bakmıştım açılış kapanışına, o sıra kapakta daha kahverengimsi görmüştüm, bildiğimiz yağ rengi gibi. tabi 3 bin km de biraz rengi dönmüş de olabilir, ben aldanmış da olabilirim.

Shell av l tedarikinde yardimci olabilecek var mi? Izmirdeyim.

Shell av l tedarikinde yardimci olabilecek var mi? Izmirdeyim.
Bir Shell istasyonu satın alım görevlisinin söylediği Shell Helix Ultra Pro AV-L ‘nin 0W-20 olarak dışarıya satışı olmadığını söyledi., (istasyon bizzat Shell Türkiye Petrolleri A.Ş. ‘nin kendi işlettiği istasyon),

Bu yağın yalnızca 0W-30 olarak satışının olduğunu söyledi,

Zaten 0W-30 olanın yeni nesil VW/Audi grubu 1.0 / 1.5 TSI ve eTSI motorlu araçlara uyumlu değildir,

0W-30 olan yalnızca 2.0 TSI / 3.0 TDI V6 motorlu araçlara uyumludur,

Bu yağı 0W-20 olarak satın almanın şuan için tek yolu Shell marka yağ kullanan yetkili servislerdir. Shell kullanan yetkili servislerin de bazıları yalnızca 200 Litre varil şeklinde kendi kullanımları için yağ üreticisinden tedarik ediyorlar,

Buna rağmen Shell yağ kullanan bazı yetkili servisler 1 Lt. ’lik şişelerde orjinal kapalı kutu olarak alabileceğiniz yetkili servisler de mevcuttur, ilgili servisin yedek parça bölümüne sormanız gerekir, Örnek VW Acarlar Beykoz 1 Lt. olarak orjinal kapalı kutu satış yapmaktadır.

Bir Shell istasyonu satın alım görevlisinin söylediği Shell Helix Ultra Pro AV-L ‘nin 0W-20 olarak dışarıya satışı olmadığını söyledi., (istasyon bizzat Shell Türkiye Petrolleri A.Ş. ‘nin kendi işlettiği istasyon),

Zaten 0W-30 olanın yeni nesil VW/Audi grubu 1.0 / 1.5 TSI ve eTSI motorlu araçlara uyumlu değildir,

Bu yağı 0W-20 olarak satın almanın şuan için tek yolu Shell marka yağ kullanan yetkili servislerdir. Shell kullanan yetkili servislerin de bazıları yalnızca 200 Litre varil şeklinde kendi kullanımları için yağ üreticisinden tedarik ediyorlar,

Buna rağmen Shell yağ kullanan bazı yetkili servisler 1 Lt. ’lik şişelerde orjinal kapalı kutu olarak alabileceğiniz yetkili servisler de mevcuttur, ilgili servisin yedek parça bölümüne sormanız gerekir, Örnek VW Acarlar Beykoz 1 Lt. olarak orjinal kapalı kutu satış yapmaktadır.
bu sebepten ötürü pro av-l 0w-30 koydurdum aracıma :)

Ben 0w30 ariyorum ama o da yok.

@f

Merhaba forza abi bi konuda yardımına ihtiyacım var 1.5 tsi dpca 2020 golf 7.5 115 binde aracım var. Sizce en uygun yağ hangisidir.

@f

Merhaba forza abi bi konuda yardımına ihtiyacım var 1.5 tsi dpca 2020 golf 7.5 115 binde aracım var. Sizce en uygun yağ hangisidir.
Bu spefikasyonlara sahip araçta;
Hem (VW 504.00/507.00 onaylı) 0W-30 viskozite yağlar kullanılabilir,

Hem de (VW 508.00/509.00 onaylı) 0W-20 viskozite yağlar kullanılabilir,

0W-30 viskozite (VW 504.00/507.00 onaylı) yağlar motoru koruması açısından, aşınma koruması açısımdan, sağlığı açısından her anlamda daha iyidir.

Bu spefikasyonlara sahip araçta;
Hem (VW 504.00/507.00 onaylı) 0W-30 viskozite yağlar kullanılabilir,

Hem de (VW 508.00/509.00 onaylı) 0W-20 viskozite yağlar kullanılabilir,

0W-30 viskozite (VW 504.00/507.00 onaylı) yağlar motoru koruması açısından, aşınma koruması açısımdan, sağlığı açısından her anlamda daha iyidir.
5-30 kulllanılıyor benim bildiğim 1.5 tsi lerde 0-30 veya 0-202 nerden çıktı hocam nerede yazıyor

Merhaba arkadaşlar 2017 golf 1.0 TSİ aracımın 30 bin bakımı geliyor. Yağ olarak 0/20 yağ koymayı düşünüyorum. Daha önce koyup deneyen arkad
Merhaba arkadaşlar 2017 golf 1.0 TSİ aracımın 30 bin bakımı geliyor. Yağ olarak 0/20 yağ koymayı düşünüyorum. Daha önce koyup deneyen arkadaş var mı
0-20 shell helix avl yada liqui moly toptec 6200 koycaksın ikiside vw 508 00 onaylı üzerinde yazar

0-20 shell helix avl yada liqui moly toptec 6200 koycaksın ikiside vw 508 00 onaylı üzerinde yazar
Yanlış bilgi paylaşıyorsunuz, bu araç için 0W-20 uyumlu değildir.,

Ayrıca 2020 yılında (6 yıl önce) sorulan bir soruya cevap verdiğinizin farkında mısınız..?

5-30 kulllanılıyor benim bildiğim 1.5 tsi lerde 0-30 veya 0-202 nerden çıktı hocam nerede yazıyor
Bu aracın fabrika dolumu (VW 504.00 / 507.00) onaylı 0W-30 ‘dur,

İstendiği takdirde (VW 504.00 / 507.00 onaylı) 5W-30 ‘da kullanılabilir,

Buradaki mevzu yağın 0W-30 veya 5W-30 olmasıyla ilgili değildir,

Önemli olan kullanılacak yağın (VW 504.00 / 507.00 onaylı) olması gerektiğidir.

Kullanılacak yağ (VW 504.00 / 507.00 onaylı) olduktan sonra isterseniz yağın viskozitesi 10W-60 olsun,

Viskoziteye göre yağın (kalınlığına göre) yağ seçimi yapılmaz,

Üretici onayı ve şartnamelere göre yağ seçimi yapılır.

ne güzel bilgiler paylaşılmış gerçekten vw gelse bazı arkadaşlarımızı danışman yapsa yeridir:)

kendi aracım garanti kapsamından olduğu mecburen servise gideceğim…

serviste 0-20 yağ koyacaklar…
genel olarak yazılanlardan anladığım ileriye dönük sorun yaşamamak için max 10bin km de yağ değiştirirsem aracımı sağlama almış olurum…

ama garanti bitince 0-30 geçiş yaparsam daha rahat ve güvenli olacak…

@forzaGilles doğru anladım değil mi üstad…

ne güzel bilgiler paylaşılmış gerçekten vw gelse bazı arkadaşlarımızı danışman yapsa yeridir:)

kendi aracım garanti kapsamından olduğu mecburen servise gideceğim…

serviste 0-20 yağ koyacaklar…
genel olarak yazılanlardan anladığım ileriye dönük sorun yaşamamak için max 10bin km de yağ değiştirirsem aracımı sağlama almış olurum…

ama garanti bitince 0-30 geçiş yaparsam daha rahat ve güvenli olacak…

@forzaGilles doğru anladım değil mi üstad…
(Bana göre) 0W-20 yağın ömrü maksimum 7-8 bin km’dir, Yanlış anlaşılmaması açısından tekrar ediyorum bu tamamen (benim görüşümdür),

Bu yağ ile yüksek devir çevirmek, ani hızlanmalar yapmak (orta - uzun vadede) araç sahibine tamir masrafları olarak yansıyacaktır,

(Sakin kullanımlarda) maksimum 10 bin km dayanabilir,

Bu motorlarda 0W-30 kullanılabilir mi..?
-açıkçası 0W-30 kullanıldığında aracın mevcut olan OPF filtresine (uzun vadede) zararı olur mu malesef bilmiyoruz,

Evet 0W-30 yağlarda da hem DPF hem de OPF uyumludur,

Fakat 0W-20 yağlarda kullanılan katkı paketi TSI motordaki OPF filtresinin ömrü bakımından daha mı uyumlu yoksa 0W-30 ile arada hiç bir fark yok mu, bunu bilebilmek için motor yağı üreticisi markalarında kimyager olarak çalışanlar ancak bilebilir :)

Ayrıca bilindiği gibi dizel motorların DPF filtresi çok pahalıdır, fakat TSI motorların OPF filtresi pahalı mı değil mi açıkçası merak edip fiyatını hiç sormadım,

OPF konusunu hariç tutarsak elbette 0W-30 yağlar motoru hiç kuşkusuz daha iyi koruyacaktır,

Ancak bahsettiğim OPF filtresi mevzusu örneğin yeni nesil eTSI motorlu bir araç almış olsam ben bu riske girerim 0W-30 kullanırım, bana göre motoru korumak —> OPF filtresinden çok daha önemlidir, ama bunu başkasına tavsiye etmem.

Geri