@forzaGilles hocam bilgilerinize sağlık. Skoda scala 2023 1.0 tsi dsg 81 kw 110 hp aracım mevcut. 65000 km de. 0w-20 yağ kullanıyordum bugüne kadar. Kaputta VW 508.00 VW 509.00 kodları mevcut. Söylediklerinizden sonra VW 504.00 onay kodlu LM 0w30 yağ kullanmak kafama oldukça yattı. Ancak ilerleyen mesajlarda OPF filtresi mevcut ise 0w20 önermişsiniz. Malum 2020 sonrası üretim olduğu için OPF olmama ihtimali düşük. Kitapçıkta ise kaputtaki önerilen yağdan yoksa geçici olarak vw 504.00 Acea c3 acea c4 gibi şeyler önermiş ama doğrudan 508.00 önerisi yapmamış

Sürüş stilim genellikle uzun yol, yol müsait oldukça genellikle gazlarım ve sık sık uzun yola çıkarım. Sizin tavsiyeniz nedir? Hangi yağı koyayım bu araca?
0W-20 viskozite yağlar maalesef dayanmı çok zayıf, özellikle yazın yüksek sıcaklarda koruması zayıf bir yağ,
İlaveten performanslı kullanımlarda motor yağı normalden fazla ısınır, bu gibi durumlarda da koruması düşük bir yağdır,
Bu yağın diğer sıkıntısı yağ çok çabuk bozuluyor, malesef oksididasyon çabuk oluşuyor,
(Bana göre) bu yağın (aracı sakin kullanmak şartıyla) maks. kullanım ömrü 7-8 bin km’dir., dediğim gibi yağ malesef çak çabuk bozuluyor,
(VW 504.00 / 507.00 onaylı) 0W-30 yağ kullanılır ise; Araçta OPF olduğu için orta-uzun vadede OPF’ye olumsuz bir etkisi olur mu bilmiyoruz,
Benim TSI motorlu ve OPF ‘ye sahip bir aracım olsaydı ben 0W-30 yağ kullanırdım ama bunu sizde benim yaptığımı yapın diye vs.. kimseye böyle bir tavsiye veremem,
Esasen bu motorlarda 0W-20 kullanılmasının tek sebebi katı Avrupa Birliği çevre yasaları gereği emisyonu azaltmaktır, ve yakıt tüketimini daha da aşşağıya çekmek, elbette bunlar güzel şeyler ama bunu yaparken motorun sağlığı 2. plana atılıyor, kimse motorun sağlığını düşünmüyor,
Artık arabalarda tıpki buzdolabı vb. beyaz eşyalar gibi dayanıklı tüketim malı gibi bişey oldu,
0W-20 yağın yazın Temmuz/Ağustos sıcaklarında, veya yaz-kış fark etmeksizin performanslı sürüşlerde motoru koruması, aşınmaya karşı koruması mümkün değildir, bunu yağ üreticilerin yayınladığı data sheet’lerde de görebilirsiniz.