0W-20 Motor Yağı Ana Konu (1.0 / 1.5 TSI motor için)

2020 öncesi mi sizin araç?

Motor kaputunda etiket durumu nedir?
2018. Etiket göremedim kaputta. Servisi aradım 507.00 onaylı 5w30 koyuyoruz dedi. Bende top tec 4200 sipariş verdim. Bir önceki bakımda 0w20 koymuştum. Bir sıkıntı yaşamadım ama şuan tereddütte kaldım. Engine flush da sipariş geçtim eski yağ iyice temizlensin diye. Sizce doğru mu yaptım ?

2018. Etiket göremedim kaputta. Servisi aradım 507.00 onaylı 5w30 koyuyoruz dedi. Bende top tec 4200 sipariş verdim. Bir önceki bakımda 0w20 koymuştum. Bir sıkıntı yaşamadım ama şuan tereddütte kaldım. Engine flush da sipariş geçtim eski yağ iyice temizlensin diye. Sizce doğru mu yaptım ?
Farklı viskoziteye geçişte engine flush kullanmak iyidir.

Sizin araç büyük olasılıkla 5w30

Uyumlu yağ sizin araç için ;

VW504.00/507.00 onaylı 5W-30 ve 0W-30 yağlardır.

En sağlıklı temizlik yine motor yağı ile olur.

Sürekli yağ markası değiştirmek, sürekli yağ viskozitesi değiştirmek iyi değildir, bir yağ markasında karar kılıp ömrü boyunca kullanma en sağlıklısıdır,

Sizin araca 0W-20 uyumlu değildir.

Sürekli yağ markası değiştirmek, sürekli yağ viskozitesi değiştirmek iyi değildir, bir yağ markasında karar kılıp ömrü boyunca kullanma en sağlıklısıdır,

Hocam arabayı kurcalarken saçma bir yerden kitapçığı buldum ve 508.00 onaylı yağ kullanın yazısı gördüm. Geçmiş yazılarınızda kitapçıklarla alakalı bir yazınızı gördüm. Servis 507.00 dedi. Sizce ne yapsam ? 5w30 sipariş verdim iptal mı edeyim yoksa doldurayim mi ?

Farklı viskoziteye geçişte engine flush kullanmak iyidir.

Sizin araç büyük olasılıkla 5w30
Benim kafam çok karıştı arabaya bu zamana kadar hep 5w30 koymuş servis. 507.00 onaylı yağ. Arabanın kitapçığını geçen akşam buldum ve 508.00 yağ koyun diyor. Tüm yağ seçiciler 0w20 öneriyor. Ne saçma bir hal aldı anlatamam artık. 5w30 koysam bir şey olmayacağını arabaya zarar vermeyeceğini biliyorum ama doğru olan bilgiye ulaşmak bu kadar zor olmamalı. Servis mi yanlış söylüyor kitapçık mı ?

Hocam arabayı kurcalarken saçma bir yerden kitapçığı buldum ve 508.00 onaylı yağ kullanın yazısı gördüm. Geçmiş yazılarınızda kitapçıklarla alakalı bir yazınızı gördüm. Servis 507.00 dedi. Sizce ne yapsam ? 5w30 sipariş verdim iptal mı edeyim yoksa doldurayim mi ?
Aracın marka, model, model yılı, motor tipi, motor gücü nedir..?

Arkadaşlar (genel olarak herkes) bir soru sorduğumuzda aracınız hakkında bu bilgileri paylaşmanız, çözüme daha kolay ve çabuk ulaşmanızı sağlayacaktır,

Kitapçığın ilgili sayfasının (tam ekran) görüntüsünü paylaşırsanız, yardımcı olabiliriz.

Aracın marka, model, model yılı, motor tipi, motor gücü nedir..?

Arkadaşlar (genel olarak herkes) bir soru sorduğumuzda aracınız hakkında bu bilgileri paylaşmanız, çözüme daha kolay ve çabuk ulaşmanızı sağlayacaktır,

Kitapçığın ilgili sayfasının (tam ekran) görüntüsünü paylaşırsanız, yardımcı olabiliriz.
hocam,

Sırasıyla;

Seat, Leon, 2018 (Aralık), 1.5 ECO TSI (DSG), 150 HP.

Kitapçığın fotoğrafını akşam paylaşırım. Şuan işyerindeyim.

hocam,

Sırasıyla;

Seat, Leon, 2018 (Aralık), 1.5 ECO TSI (DSG), 150 HP.

Kitapçığın fotoğrafını akşam paylaşırım. Şuan işyerindeyim.
2020 golf 1.5 dsg 150 ps aracıma bu abinin tavsiyesi üzerine 5-30 esp mobil 1 504 507 onaylı yağ koydum.

Son düzenleme:

Merhaba rahatsız ettiğim için özür dilerim kafam çok karıştı o yüzden bilginize ihtiyacım var 2021 model golf r line e-tsı 1.5 5.400 km bir aracım var araç 4 senedir garajda kapalı şekilde duruyordu yağ ve yağ filtresi değişimi yapacağım ve izmirin bir ilçesinde yaşıyorum kâr kış ile pek muhattap değilim efendim şimdi bu araca tam olarak kodu ile birlikte ne yağ kullanmam gerekli castrol'de acaba en iyi verimi alabileceğim araç çok fazla kullanılmıcak sadece uzun yol da saygılar efendim

Merhaba rahatsız ettiğim için özür dilerim kafam çok karıştı o yüzden bilginize ihtiyacım var 2021 model golf r line e-tsı 1.5 5.400 km bir aracım var araç 4 senedir garajda kapalı şekilde duruyordu yağ ve yağ filtresi değişimi yapacağım ve izmirin bir ilçesinde yaşıyorum kâr kış ile pek muhattap değilim efendim şimdi bu araca tam olarak kodu ile birlikte ne yağ kullanmam gerekli castrol'de acaba en iyi verimi alabileceğim araç çok fazla kullanılmıcak sadece uzun yol da saygılar efendim
Araç 4 senedir garajda yatıyor muydu.? Bu süre zarfında hiç kullanılmadı mı.?

o arabanı 48v bataryası ne durumdadır acaba cok merak ettim

Geri