0W-20 Motor Yağı Ana Konu (1.0 / 1.5 TSI motor için)

Bende biliyorsunuz 2023 araç. Multimedya yeni sürümünü nerdeyse hiçbir bayi sorun yokken yapmıyordu. Otomole söyledim, hallederiz yükleriz dediler. Hemencecik hallettilerde. İkame araç destekleri de var.

@Oktay_b8_gte hocam da Ankara Otomol den memnun.
Hocam benim ve kardeşlerim in bütün araçlarınin bakimlari otomol de yapilir herseyden once müşteriye karşı ilgili ve alakalılar
Sana da tavsiye edtmemin sebebi buydu otomol için müşteri memnuniyeti önemli

Hocam benim ve kardeşlerim in bütün araçlarınin bakimlari otomol de yapilir herseyden once müşteriye karşı ilgili ve alakalılar
Sana da tavsiye edtmemin sebebi buydu otomol için müşteri memnuniyeti önemli
Oktay hocam dedigin kadar var
bana da otomol e gitmemi tavsiye edmistin cam degisimi icin dogus oto gerekirse fark verecegimi soyledim halde serit takipli cami kabul edtmemislerdi otomol herhangi bir ekstra ucret almadan degisim ve montajini kasko dan halledttiler birde ikame arac verdiler servis bu bence

Oktay hocam dedigin kadar var
bana da otomol e gitmemi tavsiye edmistin cam degisimi icin dogus oto gerekirse fark verecegimi soyledim halde serit takipli cami kabul edtmemislerdi otomol herhangi bir ekstra ucret almadan degisim ve montajini kasko dan halledttiler birde ikame arac verdiler servis bu bence
Ücretsiz şerit takipli süpermiş.

1.5etsi 150hp(dxd kodlu mild hybrid) motor ile 1.5 tsi 150hp(dxd kodlu) aracın yağ kapasiteleri neden farklı?

eTsi olana 4.1 litre , normal Tsi motora 4.3 litre yetkili servislerde konuluyor. Dikkatimi çekti. Bunların benzinli motor üniteleri aynı değil mi?
Her iki aracın da (4,1 litre ve 4,3 litre koyulan);

Marka, model, motor tipi, motor kodu, manuel/dsg ve model yılı bilgilerini paylaşırsanız, VW ‘nin teknik bültenlerinden sebebi açıklanmış ise bakıp söyleyebiliriz.

Her iki aracın da (4,1 litre ve 4,3 litre koyulan);

Marka, model, motor tipi, motor kodu, manuel/dsg ve model yılı bilgilerini paylaşırsanız, VW ‘nin teknik bültenlerinden sebebi açıklanmış ise bakıp söyleyebiliriz.

2023 VW Tiguan 1.5TSI 150hp DSG (DXD) - 4.3 Litre yağ
2024 VW Tiguan 1.5eTSI 150hp DSG (DXD) - 4.1 Litre Yağ

2023 VW Tiguan 1.5TSI 150hp DSG (DXD) - 4.3 Litre yağ
2024 VW Tiguan 1.5eTSI 150hp DSG (DXD) - 4.1 Litre Yağ
2023 VW Tiguan 1.5TSI 150hp DSG (DXD) bu motorun yağ kapasitesi 4,3 Litre bunda bir sorun yok,

Diğer aracın;
Yeninkasa Tiguan için teknik bültende yazan yağ kapasitesi: 4,1-4,3 Litre şeklinde açıklanmış, yani net bir gramaj belirtilmemiş,

Bunun sebebi yüksek ihtimalle yeni kasa Tiguan’da yağ çubuğu bulunmamasından kaynaklanıyor, yağ seviyesi sadece Media ekranından sağlanabiliyor,

Yağ çubuğu bulunmadığından bakım aşamasında yağ seviyesini kontrol etmek için fiziksel olarak gözle kontrol imkanı olmadığı için olduğunu düşünüyorum, yağ seviyesini fiziksel olarak gözle kontrol ederek (kesin seviyeyi) milimetrik olarak kontrol imkanı olmadığından 4,1-4,3 arası olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca;
bakımlarda yeni yağ dolumu her zaman maks. doluluk seviyesinde ayarlanır/ayarlanması gerekir,

Fakat yeni Tiguan ve Golf Mk8,5 kasalardaki yağ seviyesi ekranındaki (seviye ikonları) pek anlaşılabilir şekilde tasarlanmamış,

Normalde olması gereken
max. seviyesi yeşil renk
max.-orta seviye arası yeşil renk
orta seviyenin biraz altı turuncu renk
min seviyesi kırmızı renk gibi

Ancak vw bu ekranı sadece 8-10 bakla seviye kademesi şeklinde yaparak herkes tarafınfan anlaşılması kolay bir menü ikonları için kafa yormamışlar.

2023 VW Tiguan 1.5TSI 150hp DSG (DXD) bu motorun yağ kapasitesi 4,3 Litre bunda bir sorun yok,

Diğer aracın;
Yeninkasa Tiguan için teknik bültende yazan yağ kapasitesi: 4,1-4,3 Litre şeklinde açıklanmış, yani net bir gramaj belirtilmemiş,

Bunun sebebi yüksek ihtimalle yeni kasa Tiguan’da yağ çubuğu bulunmamasından kaynaklanıyor, yağ seviyesi sadece Media ekranından sağlanabiliyor,

Yağ çubuğu bulunmadığından bakım aşamasında yağ seviyesini kontrol etmek için fiziksel olarak gözle kontrol imkanı olmadığı için olduğunu düşünüyorum, yağ seviyesini fiziksel olarak gözle kontrol ederek (kesin seviyeyi) milimetrik olarak kontrol imkanı olmadığından 4,1-4,3 arası olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca;
bakımlarda yeni yağ dolumu her zaman maks. doluluk seviyesinde ayarlanır/ayarlanması gerekir,

Fakat yeni Tiguan ve Golf Mk8,5 kasalardaki yağ seviyesi ekranındaki (seviye ikonları) pek anlaşılabilir şekilde tasarlanmamış,

Normalde olması gereken
max. seviyesi yeşil renk

Ancak vw bu ekranı sadece 8-10 bakla seviye kademesi şeklinde yaparak herkes tarafınfan anlaşılması kolay bir menü ikonları için kafa yormamışlar.
1.5eTSI 150hp DSG (DXD) yetkili servisler 4.1Litre hepsi koyuyor. Açıkcası yetkili servisler cihazla koyduğu için 4.3Litre tam ayarlayarak koyabilirler. Risk almak mı istemiyorlar bilemiyorum.

Evet çoğu kullanıcı multimedyada yağ seviyesi gösteriminden memnun değil gibi. Yağ eklemem lazım mı görüşü akıllarında oluşuyor.

İki motor tipi de DXD kodlu olduğu için dikkatimi çekmişti.

Bilgiler için teşekkürler.

Diğer aracın;

Ayrıca;

Normalde olması gereken
max. seviyesi yeşil renk

Dediğiniz gibi seviyeler görsel olarak farklı renklerde olsaydı daha iyi ve anlaşılır olurdu. Servis danışmanı otomatik olarak fıçıdan motora 4,1 lt koyulduğunu söyledi. Yağ çubuğu yeri plastik tapa ile kapatılmış, tapa çıkarılıp yağ çubuğu konulabilirmi, seviye sensörüne zararı olurmu bilemiyorum. Ama garanti bitince ilk işim 1.5tsi motor plastik üst koruma kapağı temin edip koymak olacak, motor üzerinde yerleri belli. Neymiş, erime yapıyormuş, onun için kaldırılmış, bana pek mantıklı gelmedi, maliyet düşürme amaçlı gibi.

Ekli dosyalar

• 20240419_115509.jpg
    20240419_115509.jpg
    224.7 KB · Görüntüleme: 11

Geri