Akaryakıt Zam ve İndirimleri [ANA KONU]


@reko
Sorun yönetemeyenlerde değil.
Yönetildiğini zanneden toplulukta.

Bu durumun aşısıda yok ilacı da (olmazda)
 

Hava su oksijen gibi, zamlar olmadan yaşayamayacağız.
 
@Culture33
Ne olur ne olmaz diye aracın deposu eksik duracağına doldurayım, dolu dursun dedim.
44,15L x 7,91₺ = 349,23₺ ödedim.
 
@Terms Tam açıklaması da şöyleymiş Ahmet abi.

Dün akşam saatlerinde çeşitli mecralardan ortaya atılan "benzine zam" haberi gündemi adeta birbirine kattı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Genel Başkanı Fesih Aktaş ile görüşme fırsatı bulan foreksdotcom, bu iddialara net bir açıklama getirdi.
➡️
Aktaş: "Devletin gelirlerinde büyük öneme sahip akaryakıt vergilerinden ne kadar daha feragat edilebileceği sorusu bizim yanıtlayabileceğimiz bir soru değil. Ancak ihtimalleri değerlendirdiğimizde, iki seçenek ortaya çıkıyor. Ya radikal bir karar alarak benzinde litrede 2 lira 30 kuruş, motorindeki 2 lira 56 kuruş ve LPG'deki 1 lira ve buna bağlı KDV miktarı da eklenerek akaryakıt satış fiyatlarına yansıtılır, ki bu fiyatlarda yüzde 50'ye yakın bir zam anlamına gelir, ya da bu rakamların getireceği vergisel feragate devam edilir. Her iki yöntem de keskin bıçağın iki tarafı olarak tanımlanabilir. Çünkü artış, keskin bir enflasyonist etki ve halk tepkisi getirir, artış yapmamak ise ciddi oranlarda gelirden vazgeçiş anlamına gelir. Halen eşel mobile rağmen, ÖTV'yi de eriterek fiyatları artışa geçiren ham petrol fiyatlarının ve kur etkisinin hissedildiği bir dönemde, 1'inci seçeneğin zayıf ihtimal olduğu görüşündeyiz. Ancak zorunluluk durumunda ise mayıs ayındaki gibi ÖTV de bir seferlik artış yapılabilir."
 
Su an bazi benzin istasyonlarindaki fiyat tabelalarinda virgulden once 2 basamakli rakam gosterilemedigi icin yeni tabela siparisleri veriyorlarmis ;)
 
En son 265 aldığım yaģin fiyatını görünce şok oldum 4 litre liqumoliy yag 357 tl olmuş ...

https://m.trendyol.com/liqui-moly/l...yUnQX-NDygpG-YxzApDfudnfjbi9yp8EaAjfAEALw_wcB

Bu 5 litre hemde 340 lira ama sahte midır die düşünuyurum...

Ülke de herşey uçtu şaka gibi

Dolarla mi maaş alıyorsun diyen gitti ama zihniyet gitmedi

TL ile maaş alıyorum dolar ile harcıyorum o yüzden artık biri şu dolara bi baksın...

Merkez bankası biz dövize bakmıyoruz oturacak zamanla die açıklama yapıyor igneden ipliğe her şey ithal... ithal olmayan türkiye’de üretilen ürünlerin de hammaddesi ithal yani dolar...

Ama millet halinden çok memnun anlamak mümkün değil...
Her millet hak ettiği gibi yönetilir
 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Yarın zam yoktur değil mi epgis twitterda zam var demediler mi zam olmaz diye düşünüyorum hep :D 00.00 dan sonra 2-3 lira ya da atıyorum 2-3 yapamazlarda 50 kuruş 50 kuruş sokarlar. Epgisde falan söylenmeden zam yaparlar mı acaba? Ona göre gidiyim şimdi :D
 
@VendeTTa
Epgis te ses yok.
Ancak sene başında yine böyle bir ÖTV ayarlaması yapılmış ve öğle vakti pompa fiyatları değişmişti.
 
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/motorin-ve-benzine-zam-2-6708077/

Benzine 18 kuruş (aslında 40 kuruş), mazota da 41 kuruş zam geliyor. Eşel mobilde benzin için ÖTV'nin karşıladığı alan kalmadı. Mazotta zaten kalmamıştı. Bundan sonra benzin için de yapılan her zam pompaya yansıyacak.

Nolacak arabaya binmem ya da ben zaten 50 liralık alıyorum demeyin(artık 50 lira ibre bile oynatmıyor), yediğimiz ekmekten, giydiğimiz kıyafete, yakacağımız doğalgaza, bebeklerin mamasına, yapmamız gereken zorunlu harcamaların tamamına çok büyük zam gelecek demektir bu. Tüketilen herşeyin tamamına yakını ithal olduğu ve Merkez Bankasında da dövize müdahale için para ve araç kalmadığı için, katlanarak artacak bu zamlar. Müthiş yönetiliyoruz müthiş.
 
ohhhhh nasıl da rahatladık..... Bugün yetki de verildi, akaryakıtta ötv oranlarını aşağıya çektik mi şakkkk bir zam daha.
 

Daha mtv lere geçirecekler.

5litre luqui olmus 422 egemotta.

Olayın özeti şudur.

Ülkeyi %20 lik nüfusla idare etmeyi düsünüyorlar
15-16 milyon luk bu kitle

Deposunu doldurur
Yeme icme Kebab mekanlarına giderse
Cocugunu özel okula gönderirse
Özel hastaneye giderse
Sıfır araç alırsa
Her sene tatiline giderse

Ekonomi rahat döner....

Geriye kalan %80 lik kısım çöp nüfus!!!

Bu saatten sonra bu 65-70 milyon anca şükür namazı kılar.
 

Geri
Üst Alt