APP Plaka Kullanımına 32 bin TL Ceza!


yunusaktas91

Katılımcı Üye
 
Katılım
23 Eyl 2019
Mesajlar
1,075
Tepkime puanı
1,301
Konum
Gaziantep
İsim
Yunus
Araç
1.4 TSI 150 HP
1 Ocak'tan itibaren plakalarda yeni döneme girilmesiyle birlikte basımı yapılan tüm tescil plakalarında karekod bulunacak. İçişleri Bakanlığımız, sahte ya da APP plaka kullanmaya devam edenlere 32 bin 170 TL para cezası uygulanacağı uyarısında bulundu.

İçişleri Bakanlığımızın resmi sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu açıklamalara yer vererek;

“1 Ocak 2024 ve sonrası ilk kez tescil edilen araçlar ile yeniden tescil plakası basılan araçlarda karekod (QR kod) ve tanım numarası bulunması zorunludur.

Eğer sahte veya APP plaka kullanıyorsanız, derhal bu plakaları çıkartarak, devletin belirlediği standartlara uygun plakaları kullanmaya geçmelisiniz.

Çünkü sahte ve APP plaka kullanmak suçtur ve cezai yaptırımları mevcuttur.

APP plaka kullanmaya devam edenlere 2 bin 647 TL, sahte plaka kullananlara ise 32 bin 170 TL para cezası ve resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecektir.

Trafik sorunlarının çözümü, trafik kurallarına uyumla sağlanır, lütfen TRAFİK KURALLARINA UYALIM.”dedi.

Kaynak: https://www.icisleri.gov.tr/yeni-yi...-qr-kod-ve-tanim-numarasi-zorunlulugu-basladi


Trafikteki araçların yarısından fazlası APP plaka ile geziyor. Haber dilinde eskisi gibi sadece yasak hatırlatılmamış, “kullanmaya devam edenlere” diye özellikle belirtildiğine göre hem vatandaşı hem trafik polislerini sıkıntılı günler bekliyor. Cam filmine ceza furyası bittiğine göre yeni kaosumuz hayırlı olsun…
 
  • Beğen
Tepkiler: SCC

İyi haber


Saçma sapan app plaka, american park, egzoz, ön cam filmi, sonradan takılan tepe lambaları, ön arka sis lambaları açık , standart ebat dışında lastik kullanımı ve her bulduğu 12 volt sokete LED takanları da ayıklamak iyi olurdu..
 
Şoförler odasından resmi olarak kare kodlu plaka bastırabiliyor muyuz? Bilgisi olan var mıdır?
 
2024 öncesi mevcut araçlar içinde kare barkod ilerleyen zamanda zorunlu olacak mı acaba?
 
Yani 2022 model aracım için kare kodlu plaka bastırabilirim bu durumda. Yalnızca Ocak 2024'te trafiğe çıkan araçlar için diye biliyordum.
 
Mevcut plakam app plaka mı bilmiyorum nasıl anlarım? Kare kodlu plaka çıkartmak zorunda mıyım (2014 ilk tescil Aralık 2023 üzerime aldım 10 yıllık plaka)?
 
@Kozmonot271 sizin plaka eski olduğu belli. Orta (harf) kısmı büyük ancak aralıkları ve yazı tipi normal. Ayrıca aracınızın genel görünümü itibariyle app olmadığı ortada.

Eskiden araçlara plakayı şoförler odasında bikaç çeşit basıyorlardı. Bunlar da yakın zamanda standart tipte oldu. Eskiler sorun olmuyor.

Ama..
yandaki Clio app
Genellikle dikkat çekmeye çalışanlar bu tip plaka kullanıyorlar.
 
Arabayı giresundan 8-9 ay önce aldim plaka değişimi için soforler odasina gidince iki tip yazi fontu var dedi bende app gibi diye bunu seçtim.. sorun olmaz umarım.. ( downpipe yapılırken fotoğraf egzoz yok, iki susturucu da üstünde taşlanmadan söyleyeyim de 😁)
 

Ekli dosyalar

  • 7CC91BED-0FCF-4B49-AEA6-67AA377DCE8F.jpeg
    7CC91BED-0FCF-4B49-AEA6-67AA377DCE8F.jpeg
    186.9 KB · Görüntüleme: 128
  • Beğen
Tepkiler: SCC


Geri
Üst Alt