Replika jant


onursari24

Üye
Katılım
14 May 2018
Mesajlar
49
Tepkime puanı
30
İsim
Onur
Herkese selamlar, iyi forumlar. Replika jant kullanan var mı aranızda, herhangi bir sıkıntı yaşayan var mı ? Kime sorsam replika jant kullanma sıkıntıları var kırılma vs.gibi diyor düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim

 
Kullanmıyorum. Kullanmam da. Sirf güzel gözükecek diye güvenlik açısından riskli bir işe asla kalkışmam.

Tercih meselesidir. Kullanana da birsey diyemem. Ne kadar da tse belgeli vs denilse de ben çok güvenemiyorum açıkçası. Orijinal jant en azindan belli kalite standartlarında üretiliyor. Bir denetim mekanizması söz konusu. Replikalarda durum nasildir bilemiyorum.

 
@onursari24 1 yıldır yerli üretim 17" dartford model replika jant kullanıyorum. sıkıntı yok

 
1,5 yıldır replika Jurva kullanıyorum, hiçbir sıkıntı yok. Ayrıca "orijinal jantlar çok iyidir, belli standartları vardır" diye çok güvenip, replikalardan çok üstün düşünmeyin. Paramparça olan Golf 7 orijinal jantları gördük ufak kazalarda.

 
@onursari24 Bu konu forumda defalarca açıldı hocam, araştırırsanız daha çok bilgi bulabilirsiniz. Ben kullanıyorum, memnunum.

 
kendi aracımda da r400 replika var gayet sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. lastik basıncınız ve kullandığınız yolda tehlike oluşturacak bir bozukluk yoksa sorun olacağını sanmıyorum.

 
İki konuyu birleştirebilirmiyiz arkadaşlar 

2020  yılında ki başlığında bolca bahsedilmişti aslında iyi firmalar var ama para durumu müsaitse orjinal tabiki… 




 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Orijinal jantlar,belirli kalite standartlarını sağlayan fabrikalarda üretilir. Kullanılan malzeme içeriğinden tutun yapilan butun islem aşamalarında muhendislik gözü ön plandadır. Herşey olması gerektiği gibi kayıt altındadır. Ayrıca, fabika imkanları elverdiği için üretim sonrası gerekli olan ısıl işlem aşamaları kuralına uygun şekilde tamamlanır.

Gelelim replika jantlara, replikalarda bu saydığım aşamaları hakkıyla yapan var midir derseniz illaki vardir. Bana guvenir misin derseniz ben asla guvenmem. Kaliteyi asla ucuza alamazsınız. Merdiven altı üretim yapan, malzeme bilgisi olmadan iş yapan onlarca yer var. Ne malum aldığım jantin buralarda uretilmedigi? 
 

Sonuç olarak herkesin kendi tercihidir.

 
Düşündüğünüz jant hangi seri bir janttır ki replikasını alacaksınız. bence güvenliğinizi hiç bir şekilde riske atmayın derim. replika kullanan bir çok kişi var ve herhangi bir sorunla da karşılaşmamış ama hayat bile pamuk ipliğine bağlıyken dikkat etmek lazım. benim lastikçim de asla önermiyor. 

 

Geri
Üst Alt