Sakınan göze çöp batmaya devam ediyor !


Recep_Gul

Paylaşımcı Üye
 
Katılım
14 Tem 2018
Mesajlar
2,638
Tepkime puanı
2,923
Konum
Berlin
İsim
Recep
İş için 1 haftalığına Hamburg'a gitmiştim. Çalıştığım iş yeri oteli vs ayarlamıştı fakat aracı otele  park etmek için günlük 20€ park ücreti ödemem gerektiğini söyledi. Bende çevrede sokak aralarında ücretsiz park yerleri aradım buldum da. Ama içime de kurtlar düşmüyor değildi. Cuma gününe kadar herhangi bir sorun yoktu. İşten sonra aracımla sık sık gezdim dolaştım. Son cumartesi günü birde ne göreyim beceriksizin biri ya arkama park ederken veya çıkarken imzasını atmış. Gören eden yok tabi imzasını atan kişi kağıt falanda bırakmamış haliyle çizip gitmiş. Neden ki ya neden ? Neden benim aracım !

Velhasıl Amazondan uygun boyayı sipariş ettim, bir kendim kapatmayı deneyeceğim, olmadı arka tamponu komple boyaya vereceğim. Başka yerlerinde de ufak tefek çizikler mevcuttu tamamen kapansın diyorum. Farklı fikri olan var mı? Böyle yapsan daha iyi diyecek biri?

IMG_6690.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ustad geçmiş olsun

Kafaya takma tamponu boyatacak kadarda birsey yok gibi zaten

Park ederken on arka icin rahat ciksinlar diye ayarliyorum sonuc degismiyor

Bunlar benim günlük rutinim oldu

 
Geçmiş olsun hocam. 

Çok ufak, dikkatli ve özenli bir rutuş yeterli olacaktır.

Kendi aracımla eşimin aracını çizdim ben de, bunun biraz ufağı, nazarlık olsun diye dokunmadım öyle duruyor. Biraz daha altta benimki.

 
Geçmis olun hocam, ufak rutuşla halledilebilir gibi duruyor. Allah Beterinden korusun.

 
5 km altındaki hızlara ait beceriksizlik örneklemeleri ...gecmis olsun

Manevra frenleme fonksiyonu ! Bu fonksiyonun kendi aracınızda degil   diger araçlarda olması daha faydalı bir durum sanki.

Allah herkese  vw  oem park sensörü nasip etsin

Evin oda  kapıları net araç genisligi kadar olsa 3+1 + banyo + wc evde temassız gezip turlayacak kadar faydalı bir icat bu vw nin park sensörleri

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmiş olsun hocam. Takma kafaya diyeceğim ama insanın canını az da olsa muhakkak sıkıyor bu tarz durumlar, Allah beterinden saklasın. Rötuşla kolayca giderilebilir ölçülerdeymiş, başka çizikler de varsa komple boyatmak da mantıklı ama bu kadar şanssız olduğunuzu düşünüyorsanız yeni boyalı tamponu çizdiklerinde daha çok üzülürsünüz.

Bir de tampon bölgesi tamamen plastik olduğu için bazı araçlarda temas gerçekten hissedilmeyebiliyor. Geçenlerde bir araç sokak arasında u dönüşü yapacaktı, son manevrada geri geri gelirken kaldırımda park halindeki aracın ön çamurluğunu bayağı göçertti (clio plastik çamurluk) ama sürücü farkına bile varmadı. 

 
@Recep Gül geçmiş olsun hocam allah beterinden saklasın 

Rötuş boyasıyla halledilir , bence komple boyaya gerek yok 

 
@HONEY teşekkürler hocam, komplesi için tamponun başkanı bölgelerinde de ufak çizikler olduğu in demiştim ama arkadaşların yorumları içimi biraz rahatlattı rotüşle hallederim o zaman. Ön arka mesafesine bende  dikkat ediyorum özellikle önden çıkabilecek kadar mesafe bırakmıştım fakat " sığırlık "işte sanırım arkada yeterince yer yoktu ve girmeye çalıştı arkadaş ve sonuç.

@Savatage Otomatik araçta bile böyle park ediyorsa bu kişi....ne demeli bilemedim. Ahh keşke çizdiği de bende o ara araca gidiyor olsaydım ve durumu görseydim. Hele kaçarken görseydim "çarpıp kaçma",Almanca adıyla, Fahr-Flucht tan şikayet ile aracı boya parası çıkardı...

@yunusaktas91 sağolun can sıkmaz mı hocam! Tikliyim bn böyle konularda. Kimse çizmesini etmesin diye dar yerlere hayatta park etmem. Bende kimsenin aracını çizmem çizmedimde şimdiye kadar. İşte ne kadar sakınırasan o kadar kötü oluyor.@Omer58 sağolasın ömer hocam rotüş boyasını sipariş ettim kendim bi yapmayı deneyeceğim. 

 
Geçmiş olsun, rötuş boyası ve ince sulu boya fırçası ile halledersiniz. Takmayın kafaya.

 
@Recep Gül geçmiş olsun. Olan olmuş. Bir daha olmaz inşallah.

Şöyle bir video görmüştüm. 


Öncelikle maskeleme bantı ile sadece çizik yeri görünür kalacak şekilde açık bırakın. Sonra da içinize sinerse videodaki gibi yapabilirsiniz. Böylece etrafa taşmasını engellemiş ve boşlukların dolmasını sağlamış olursunuz.  

 
@Recep Gül Abi Almanya'dasınız, bunları sıkıntı edilmeyecek bir ülkedesiniz, oraları lokal boyatın gidin. ben Konya ovası gibi geniş alana aracı park ettim elemanın biri gelip arka kapıya vurarak park etmiş. 

 

@Culture33 Çiziği sıkıntı etmiyorum zaten,çiziğin oluşmasına canım sıkılıyor. "Olur öyle şeyler"demekten gına geldi🥺

 

Geri
Üst Alt