Yıllık Bakım İçin Nereye Gitmeliyim


berko23

Üye
Katılım
29 Ara 2018
Mesajlar
42
Tepkime puanı
20
İsim
Berk
Merhaba arkadaşlar 2015 Golf 7 1.2 TSI DSG aracım var.Benden önce 2 bakımda yetkili servise diğer bakımlarındada  BOSCH servise gidilmiş.Bende aracı aldıktan sonra Doğuş Oto Esenyurtta bir bakım birde fren değişimi için gitmiştim geçen seneki bakımını Avcılarda bir BOSCH serviste yaptırdım fakat memnun kalmadım.90 bin bakımı için TAMAŞ 1250 TL Doğuş Oto Esenyurt ve AVEK 1350 TL fiyat verdi.Filtre ve yağ değişimi için bu fiyatlar bana fazla gibi geldi.Dışarda malzemeleri kendim alırsam sanki çok daha ucuza gelecek gibi duruyor. Kafamda 3 seçenek var;

1.Seçenek sizinde tavsiye ettiğiniz bir BOSCH servise gidicem

2.Seçenek Servis

3. Seçenek ise Avrupa yakasında tavsiye ettiğiniz bir Ustaya gidip bakım işini halledicem

Yardımcı olursanız sevinirim :)

 
Arac dsg olduğu için mecbur sunuz yetkılı servise...

Mecbur derken yani iyi niyetli olduğunuzu görsün bence servis...

daha sonra dsg de sorun çıkarsa niyetiniz ı sorgular....

bak disarda yaptırmışsin yag değsimi ni derler 

dsg bozulmuş derler yüksek fiyat çıkarırlar...

Zaten servis bakımlı dsg bozmaz disarda yağı değişen dsg bozulur zihniyeti ile yaklaşır doğuş değil mi...

Siz ne alaka deseniz de dsg öle yağın olanlar bi bahane bulur iyi niyetle yaklasmazlar... art niyetli muamelsi gösterirler ne yazık ki olanlar bunlar...

Dsg olmasaydı kesinlikle servisin önünden bile geçmeyin derdim luqi moly yag ve filitre marketten filitreler 100 tl civarı işçilik toplam tutar 600 tl yi geçmez fakat dsg oldu mu işin rengi değiştir...

Taktir sizindir...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaten araçta düzenli bir yetkili servis bakımı yok. Bu nedenle ben özel serviste yaptırırdım sizin yerinize olsam. Sonuç olarak şu an DSG'de bir probleminiz olsa servis bundan önceki bakımlarınızı dışarıda yaptırdığınız için iyi niyet garantisine almayacaktır aracınızı (yani almamak için elinden geleni yapacaktır Doğuş merkez)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@berko23 2-3 yetkili servisi ara bence uzak da olması farketmez. Yoğunluklarına göre bazen uygun fiyat verebiliyorlar. Telefonda biraz samimiyet... Yetkiliye git malum dsg ve satarken tam bakımlı vs. dersin..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@berko23 Araç dsg yüzmüş yüzmüş kuyruğuna kelmişsin, kuyruktan kayma der servise git derim.

 
@Alii nin dediği gibi !!!

Araç çokktaan kara defter kayıtlarına geçmiş doguş kayıtlarında.

Aracta yarın bir sorun olsa (allah korusun olmasın)

Vw TR yetkilileri diyecek ki ; 

Şu tarih şu yıl yetkili servis tugay içtimasına katılmamışsınız . Siciliniz lekeli deyip iyi niyet gecersiz kaşesi basıp güle güle demeleri ihtimali %90

Çok dert mi ? 

Ben olsam sallamazdım .

Dsg nin patlama ihtimali %50 ise 

Patla-ma-ma ihtimali de %50 

Fifty fifty ihtimalle belki aslan gibi çalısır bu  dsg bi 6 yıl daha

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir arkadaşım vasıtasıyla Bağcılar Güngören sanayide wagen servis diye bir yere bakım fiyatı sordum 700₺ dedi nerdeyse 500₺ fark var arada.Ağır bakım olsa gene servis mantıklı geliyor ama aracın önceki geçmişi hep Bosch servis.Bosch serviste Vw yetkili servisi değil belki ama yetkili servis yerine geçmiyormu ?

 
@berko23 Yetkili servis dışında işlem yapıldığı için en iyi seçenek Bosch car servis olduğunu düşünüyorum, maceraya gerek yok.

 
Bence artık yetkili servise gitmeyin. Zaten iyi niyeti full bakımlılarda zorla yapıyorlar. Arabanın 2 3 bakımı dışarıda yaptırılmış. İyi niyet garantisi bitmiş. Güncel bakım masrafları konusunda @forzaGilles hocam çok yazdı. Başkaları da yazdı. Liqui moly yağ alın yetkili satıcıdan, mann filtreler alın. Dışarıda sağlam bir ustaya yaptırın. Bosch servisine vereceğiniz paraya eşit veya daha uygun bile olabilir. Bosch malzemelerden çok daha kaliteli filtreleri ve en kaliteli yağı kullanmış olursunuz.

 
@berko23 Mesele “niyet” ise birkaç farklı servise durumu anlatın. “Benden önceki kullanıcı Bosch’ta bakım yaptırmış, ben DSG sebebiyle yetkili servisten devam etmek istiyorum” diyerek sizi iyi niyet kapsamına alacaklarsa (düşük ihtimal), maliyeti arttırır fakat kafanızı rahatlatırsınız. İyi niyet kapsamı dışında tutacaklarsa zaten servise para kazandırmanın hiçbir mantığı yok. Bu aklınıza yatmadıysa en makul seçenek, parçaları güvenilir bir yerden temin edip güvendiğiniz bir ustaya bakımını yaptırmanız. Bosch, otopratik vs. bana sanayiide tanıdık bir ustadan daha güvenilir gelmiyor açıkçası. Satacağınız zaman ilana “yetkili servis bakımlı” yazmazsanız dünyanın sonu değil, her malın bir alıcısı muhakkak var. 

 
Konu iyi niyetse, yıllarca servise gitmemiş bir aracı dahil edebiliyorlar, sürekli servise giden aracı dahil etmeyedebiliyorlar.. 

Sebebi elbette aracın durumuna göre bakıldığı gibi müşteriyi,  (kişinin ilk ve son aracı olmayacağı düşüncesiyle..) ileriye dönük yetkili servise kazandırma politikası olarak da yapılıyor olduğunu düşünebilirsiniz..

Yani yetkili servise de müşteri adaptasyonu olarak bakabilirsiniz duruma.. :)

Bu sebeple net olarak birşey söylemek zor.

Ancak bakımı yetkili servis dışında bir yerde yaptıracaksanız mutlaka tavsiye üzerine ve işlem sonrası yapılan işi gösteren bir belge verebilen yerlere yaptırın.

Bu arada yetkili serviste yapılan her işlemin 2 yıl yapılan iş ve parça garantisi de oluğunu unutmayın. 

Fiyatlandırma durumunda avantaj dezavantaj durumu bana göre biraz da oluşabilecek sorunların gidişatına göre değişerek oluşmaktadır.

Yani özetle net olarak şu diyemiyorum..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
3-4 bakım yetkili servise uğramamış bir aracı

"bakımı bizde yaptırın, arızalı DSG kavramasını da iyi niyet kapsamında %80 yedek parça indirimiyle değiştirelim"  dedikleri durum da olabiliyor. örneğin 1200 periyodik bakım+ 2000 lira maliyetle hem periyodik bakım hem de kavrama değişimi yapabiliyorlar.

ben olsam sizin yerinize yetkili servise giderdim, verilen fiyatlar çok abartılmamış. herhalde bosch servis de en az 800-900 ister.

 

Bugün Bosch servisle görüştüm ordanda 800₺ fiyat aldım, Aslında gönlümden Mann filtre alıp,yetkili satıcıdan liqui moly yağ alıp değişmekte geçiyor ama bildiğim tanıdığım bir usta yok.İyi niyet konusuna gelirsek Full yetkili servis bakımlı F30 BMW si vardı bir arkadaşımın daha 39 bindeydi F30 larda kronik olan devir daim pompası arızasını iyi niyetten parça değişimini sağlamadılar.Gerekçede şu araç 3. Bakımına 3 gün geç gitmiş.Yanlış anlamayın bakım Km si dolmamış yada Bakımı 3-5 ay gecikmemiş sadece 3 gün geç gitmiş bakıma ve iyi niyet kapsamına almadılar.Açıkçası bu duruma bizzat şahit olduğumdan benim aracımdada iyi niyet garantisi olmayacağını düşünüyorum.Bu sebepten dolayı servis çok cazip gelmiyor.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt