Ehliyet yenileme


Savatage

Uzman Üye
 
Katılım
24 Mar 2018
Mesajlar
6,147
Tepkime puanı
11,063
Konum
ankara
İsim
savatage
Son zamanda ehliyet yenileyen oldumu?

Mahalledeki sağlık ocağı aile hekimi 

Oradamı GÖZ muayenesi yapıyor?

Yoksa oradan Hastane göz poliklinigine mi sevk ediyor...

Prosedür nasıl?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Son zamanda ehliyet yenileyen oldumu?

Mahalledeki sağlık ocağı aile hekimi 

Oradamı GÖZ muayenesi yapıyor?

Yoksa oradan Hastane göz poliklinigine mi sevk ediyor...

Prosedür nasıl?
Göz polikliniğine sevk ediyor

 
@Savatage sağlık ocağındaki aile hekimi yeterli oluyor diye biliyorum 1-2 sene önce değiştirdim fakat prosedür değiştiyse bilmem hocam..

 
@Savatage hocam yakın zaman yenileme yaptırmış biri olarak sağlıklı bilgiyi vereyim. Aile hekimi ile hiç uğraşma listedeki branş hekimlerine tek tek sevk edebiliyor sorumluluk almamak için. Bende hiç aile hekimi ile uğraşmadan direkt özel bir hastaneden 50 TL karşılığında raporumu aldım. Takribi 15-20 dakika sürüyor. fotoğraf ve kimlik yeterli. Sadece göze bakıp raporu çıkarıyorlar.

 
@Savatage Özel hastaneye giderek 10 saniye içinde sağlık raporunu alabilirsiniz, ortalama 100 tl masrafı var.

Saygılarımla.

 
Zamanlaması benim için oldukça manidar bir başlık olmuş :)

Ehliyetimi 2004 'de aldım. Kimlik ise eski tip..

2019 Aralık'da ikisini de değiştirmek için önce fotoğraf çektirdim sonra da aile hekiminden raporumu aldım, bir güzel gittim Bahçelievler nüfus müdürlüğüne (randevu ile)...

Randevulu gitmeme rağmen 2 saat ayakta sıra beklemenin ardından (mahşer yeri gibi kalabalıktı) "bu ehliyet çok eski ve sistemde gözükmüyor, yanınızda eski kimlik de olmadığı için işlem yapamam" cevabı almak paha biçilemez..

Memur arkadaş sağolsun Bakırköy nüfus müdürlüğünü tenha oluyor diye tavsiye etti. Eski havalimanının içine taşınmış ve sözde kimse olmuyormuş... sözde...  Randevusuz gittim ki ne göreyim ; yaşanan kalabalık ve izdiham nüfus müdürlüğünün içerisinde dilenci ve seyyar satıcı piyasası bile oluşturmuş ! Memur arkadaş "zamanın kıymetsizse bekle" deyince de "severler" deyip vazgeçtim...

Sonra ne oldu? 2020'ye girdik ve yeni ehliyet&kimlik değiştirme bedelleri güncellendi :) şimdi sıfırdan mı yatırıcam yoksa farkını mı yatırıcam belli değil.. (sanırım kimlikte fark yatırılıyor ama ehliyette olmuyor)

Anti parantez alakasız olacak ama bugün ÖSYM bürosuna uğradım, fotoğraf yenilemek için, yanımda 'eski' ehliyetimi taşımaya alıştığım için işlem yapmadılar..
 

Vatandaşı olmasan eğlenceli ülke aslında :)

 
Geçen hafta ehliyet yeniledim. Arkadaşların da dediği gibi sağlık ocağındaki aile hekimleri genelde rapor vermiyor. özel hastanenin acil servisinde sadece göz muayenesi yaparak 10 dakikada veriyorlar raporu. bana maliyeti 75 tl oldu.

 
Son zamanda ehliyet yenileyen oldumu?

Mahalledeki sağlık ocağı aile hekimi 

Oradamı GÖZ muayenesi yapıyor?

Yoksa oradan Hastane göz poliklinigine mi sevk ediyor...

Prosedür nasıl?
walla Dr.un o anki durumuna göre hepsi değişkenlik gösteriyor. kimisi hiç vermiyor, kimisi sorgusuz sualsiz oradaki harfleri okutarak veriyor. şansa. 

 
@Beyransever tabi özel hastaneler belirli bir ücret karşılığında yapıyor bunu.Biz aile sağlığı merkezi olarak tabiki de ücretsiz yapıyoruz.Sevketme ile ilgili belirli prosedürler var.Bunlara uymak durumundayız.Örneğin hasta şeker ilacı kullanıyor ve bu ilacın düşük şeker yan etkisi var.Bu hastaya ben direk rapor veremem.Dahiliyeye sevk etmem gerekir.Ya da hastanın uyku hastalığı problemi var.Bu ve buna benzer durumlarda sevk etmekle yükümlüyüm

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
hocalarım ben aile hekimiyim.Gerekmedikçe göze veya başka bir bölüme sevketmeden rapor veriyoruz.Mağdur etmemeye çalışmıyoruz hiçbir hastamızı.
Doktorum civanim


Ben yaklaşık 2 sene önce aile hekiminden ehliyet yenileme icin rapor almistim

Üşendim gidip işlemleri baslatmadim


Bu raporun süresi ne kadardir acaba
 
@HONEY eski tip raporların geçerlilik süresi 1 yol diye biliyorum.Artık e-rapora geçtik geçerlilik süresi aksi bir durum olmadığı sürece 3 yıl olması lazım.

 
Benim aile hekimim birtane form verdi doldurdum hemen varmı birşeyin dedi fotoğrafı zımbalayıp raporu verdi.

Asıl önemli olan biometrik fotoğraf,onların istediği gibi olmazsa işlem yapmıyorlar.

Parmakizi okutma seansıda ćok kıl bir durum,okumuyor falan.Kolay gelsin.

Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 

@Beyransever Valla hocam ben aile hekimime gittim ilkin, bana bir anlattı bir anlattı yok şuna görüneceksin yok buna görüneceksin. bende yutkunup yok mu bunun basit bi yolu ne sağlık sıkıntım var ne gözlerimde sıkıntı var dedim. var tabi olmaz mı özel hastanede 50 tl ye alıyorsun hatta ben sana özel hastane adını da vereyim dedi. bende hekimin verdiği hastane harici başka bi hastaneden hallettim işimi geçen sene nisan ayında  :)

 

Geri
Üst Alt