Merhaba
ben o ustaya birşey derdim ama neyse bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak işte böyle birşey,
O ustanın daha dünyadan haberi yok, dan-dun konuşuyor,
Mann Filter (Mann Hummel Grubu)
HU 7020z kodlu TDI motor yağ filtresinde üretici firma (tasarım değişikğine) gitmiştir,
Eskiden üst kısmı keçeli olan bu filtre artık ağız kısmı daha geniş ve siyah contalı olarak üretilmektedir.
Şuan uçağa binip Mann Filtrenin fabrikasından da o yağ filtresini alsanız, Filtrenin üst kısmında (tasarım değilikliğine gidildiği) için sizin 1-2 hafta önce aldığınız ile aynı şekilde olacaktır.
Size söyleceğim şey ise bunu söylemek istemezdim ama gerçekten kusura bakmayın,
Evet her yiğidin yoğurt yeme şekli farklıdır ama sizin durumunuz sanayide 20 kişiden fikir alıyorsunuz ama seçim yaparken en hatalı yöntemi seçiyorsunuz, en olmayacak yolu seçiyorsunuz, en yapılmaması gereken tercihi yapıyorsunuz,
Lütfen kusura bakmayın ama bazı şeyleri size defalarca anlatmak istesekte günün sonunda değişen birşey olmadığı için bunu birisinin size söylemesi lazımdı.,
Gittiğiniz yerdeki servis - usta artık kim olduğu önemli değil, daha filtrenin tasarımının değiştiğinden haberi yok,
Bir de gelmiş video çekmiş ve bunu sosyal medyada paylaşıp, bilmişlik yapıyor - artistlik taslıyor,
Ben usta değilim ama bunu biliyorum, bilmek zorunda da değilim ama biliyorum, Ama bunu ilk bilmesi gereken ustanın bundan haberi yok.
Şimdi sonuç olarak bugün ne oldu..?
Bir tane super akıllı bir usta yüzünden, daha 1-2 hafta önce bakım yapılmışken, boşu boşuna yeniden yağ filtresi ve motor yağı değişimi yapıldı ilaveten yeniden yağ değişim işçiliği ödediniz,
Emek verip kazandığınız paraya yazık günah değil mi..?
Bana diyorsunuz ki; usta kontrol etti genleşme kabında silikat poşeti yokmuş, yahu siz bu arabayı eski sahibinden full yetkili servisli bakımlı almadınız mı..?
yetkili servis durup dururken silikat poşetini o kabın içinden çıkarmaz eğer çıkarrtırsa Almanya’da bile kabul etmediği bu poşet yüzünden yaşanılan mağduriyetleri kabul etmiş olur, bile bile lades olur.
2) sizde genleşme kabını değiştirmediğinize göre, zaten değiştirseniz kabın üzerinde (mit silikat) yazmayacağına göre,
Herhalde bu silikat poşeti kuş olup uçmadı değil mi..?
Şimdi siz bir ustanın lafına inanıp bugün boşu boşuna en az 5-6.000 lira cebinizden para çıktı,
Size diyoruz ki o genleşme kabını değiştirin başınıza iş alırsınız,
Siz bize itimat etmiyorsunuz, Önce Valeo yakıt filtresi kullanıyorsunuz,
TDI yakıt filtresinde en kaliteli marka; Mahle veya Mann diye detaylıca sebebleriyle açıklama yapıyorum, ve ilave olarak
Size diyorum ki; Valeo, Wunder, UFi, Bosch, Purflux, Framm, Filtron, Sofima gibi markalardan uzak durunuz,
Bu seferde UFi yakıt filtresi taktırdım diyorsunuz,
Şimdi ben size ne desem bilemedim
Yok hayır arabayı adam edip keyifle bineyim diyerekten 200-300 bin lira masraf yaptınız, burda yaptığınız masrafları, sıkıntıları, yazdıklarınızı okuyunca biz üzülüyoruz
Ama ya sizin karar alma yöntemleriniz biraz farklı yada bu sanayi ortamında sizi bilerek veya bilmeyerek yanlış yönlendiriyorlar sayın hocam.
Lütfen bu söylediklerimfen dolayı bana kızmayın veya alınmayın., burada bizim sizin iyiliğinizden başka bir isteğimiz yok, ama bazı gerçekleri size birinin söylemesi lazımdı,
Saygılar.