Güncel Bakım Masrafları

Yok hocam o kadar değil değmez 😅

Böyle deyince sanki reklammış gibi düşünülmesin. Sadece tecrübe doğrultusu konusunda söylüyorum.

@BestOnur Adana’da sanırım 2 tane servis vardı. 2 sini tecrübe ettiniz mi ? Ettiyseniz oradaki servis fiyatları ve memnuniyet durumunuz nedir ?
3 tane var abi 2 Aykan 1 Gizerler. Aracın ilk bakımı için fiyat aldığımda Aykan yanlış hatırlamıyorsam 12-13 Bin fiyat verdi. Gizerler indirim yaparak 10 Bin dedi. Bende orada yaptırdım. Aykanlara göre daha sakin 2.5-3 saat de aracımı teslim ettiler ama çoğu serviste görmediğim Mobil1 motor yağı koydular bakım üzerinden 7 Bin km'e geçti ekrandaki yağ göstergesinin dalgalanmasını saymazsak bir sıkıntı yaşamadım.

Aslında reklam gözüyle bakmamak gerekiyor. Forumların amacı bu.

Aracını seven adam forumlarda yazar ve okur.

Ondan dolayı biz bizim gibi araçlarını seven abilerimize, kardeşlerimize doğru bildiklerimiz ve tecrübelerimiz doğrultusunda doğruyu, yanlışı ; iyiyi, kötüyü ayırt edip söylüyoruz. 🙃

Aslında haklısınız hocam. Olumlu olumsuz ne görsem söylemeye çalışırım. Burayla ilgili olumsuz bir tecrübem yok. Bu sebeple eşime dostuma da gönğl rahatlığıyla tavsiye edebiliyorum

3 tane var abi 2 Aykan 1 Gizerler. Aracın ilk bakımı için fiyat aldığımda Aykan yanlış hatırlamıyorsam 12-13 Bin fiyat verdi. Gizerler indirim yaparak 10 Bin dedi. Bende orada yaptırdım. Aykanlara göre daha sakin 2.5-3 saat de aracımı teslim ettiler ama çoğu serviste görmediğim Mobil1 motor yağı koydular bakım üzerinden 7 Bin km'e geçti ekrandaki yağ göstergesinin dalgalanmasını saymazsak bir sıkıntı yaşamadım.
Mobil 1 de iyi yağdır şüpheniz olmasın.

Yağ göstergesindeki dalgalanma normaldir. Şimdi benim araçta çubuk var. Motor sıcakken aracı durdurup 20 dk sonra çubuğu çektiğimde bazen tam dolu görünüyor bazen de ortasında. Çevresel faktörler etkilediği için öyle dalgalanma yaratması muhtemel.

Ek olarak yağ göstergesi, araç çalışıp ve ısındıktan sonra ölçüm yapabiliyor. Acaba yağ seviyesini ne kadar doğru gösterir o da tartışma konusu.

Bakım fiyatınız iyiymiş yalnız. Güzel bir rakama çözmüşsünüz hocam.

Mobil 1 de iyi yağdır şüpheniz olmasın.

Yağ göstergesindeki dalgalanma normaldir. Şimdi benim araçta çubuk var. Motor sıcakken aracı durdurup 20 dk sonra çubuğu çektiğimde bazen tam dolu görünüyor bazen de ortasında. Çevresel faktörler etkilediği için öyle dalgalanma yaratması muhtemel.

Ek olarak yağ göstergesi, araç çalışıp ve ısındıktan sonra ölçüm yapabiliyor. Acaba yağ seviyesini ne kadar doğru gösterir o da tartışma konusu.

Bakım fiyatınız iyiymiş yalnız. Güzel bir rakama çözmüşsünüz hocam.
Evet hocam. Hatta aracı teslim alınca yağ göstergesine baktığımda 6 çubuktu sordum öyle görünür normaldir dediler şimdi ise 5 çubuk da.

Golf 1.2 TSI DSG için İskenderun tamirhane/özel servis Mayıs 2026 fiyatlar;

5W/30 Castrol 2700 TL
İşçilik 1500 TL
temizleme sprey vs 100 TL
Filtreleri kendim aldım MANN 1200 TL
Z rot 700 TL
Z rot işçiliği 800 TL
Toplam 7000 TL'ye geldi.

Golf 1.2 TSI DSG için İskenderun tamirhane/özel servis Mayıs 2026 fiyatlar;

5W/30 Castrol 2700 TL
İşçilik 1500 TL
temizleme sprey vs 100 TL
Filtreleri kendim aldım MANN 1200 TL
Z rot 700 TL
Z rot işçiliği 800 TL
Toplam 7000 TL'ye geldi.
Mükemmel fiyat 😍😍

Periyodik bakımı işçilik dahil 5500 e halletmek çok harika. Gerçekten parça maliyeti olarak ucuz bir araca sahibiz. 1.2 ve 1.4 tsi sahipleri olarak.

Yağ 4 litre mi yoksa 5 litre fiyatı mı ve Castrol edge serisi mi ?

Geri