Güncel Bakım Masrafları

2021 model 1.0 etsi araç için ARCA Ankara bakım fiyatı aldım. 12825 tl verdi. Sadece sıradan sıvı bakımı olacak. Yağ, filtre değişimi yapılacak. Geçen yıl zaten 60000 bakımı yaptırmıştım.
Erwin oto'dan da fiyat aldım onlar da 9000 dediler. Motül yağ ve man ürün kullanıyorlarmış.
Cidden yüksek geldi. Aradaki farkın az olmasından Arca'ya gitmeyi düşünüyorum. ne dersiniz?
Otomol Çayyolundan bir de fiyat alın.

Hocam Bu sabah Avek Tekstilkente bıraktım aracımı, 1.2 2016 Golf 157.000 de araç, Dün birden su eksik uyarısı verdi tamamladım iş yerine park ettim, akşam yine su eksik dedi. Dedim bir sıkıntı var motorun sağından aşağı baktım ıslaklık var. Kaçırıyor bir yerden. Bu sabah hemen servise bıraktım bakalım devirdaim mi çıkacak. Gün içinde haber gelir.
Sonuç belli oldu, Radyatör, Turbo radyatörü, Su kabı ve devirdaim de kaçak varmış. Basınç verip kontrol etmişler. 83K fiyat çıkardılar %40 indirimli. X1000000 kodlu bir motor temizliği işlemi var indirimli hali 12960TL. Bunu sorduğumda motordaki su geçen kısımların komple temizlendiğini bunun ücreti olduğunu iletiyorlar. Bu şart mıdır? acaba bilen var mı?

Sonuç belli oldu, Radyatör, Turbo radyatörü, Su kabı ve devirdaim de kaçak varmış. Basınç verip kontrol etmişler. 83K fiyat çıkardılar %40 indirimli. X1000000 kodlu bir motor temizliği işlemi var indirimli hali 12960TL. Bunu sorduğumda motordaki su geçen kısımların komple temizlendiğini bunun ücreti olduğunu iletiyorlar. Bu şart mıdır? acaba bilen var mı?
Bahsettikleri 12.960 lira olan motor temizleme işlemi, aşşağıdaki ürünler mi..?

G052 525 A3 Cooling System Cleaner S
G 052 525 A3 Neutraliser S
Aracınzın antifriz genleşme kabına baktığınızda kabın içindeki antifrizin rengi nasıl bir renk..?

Pembe mi yoksa turuncu mu.? yoksa pas rengi mi?

Bu sıvı temizlik açısından iyi olsa da aşırı pahalı ve dikkat edilmezse çok tehlikeli bir sıvıdır,

Servisler müşteriyi affedersiniz yolmak için bu standart prosedür ve mecburidir, Almanya böyle istiyor diye kelime oyunu yaparlar., aman dikkat, antifrizin rengi en son servise gitmeden önce nasıldı..?

Bahsettikleri 12.960 lira olan motor temizleme işlemi, aşşağıdaki ürünler mi..?

Aracınzın antifriz genleşme kabına baktığınızda kabın içindeki antifrizin rengi nasıl bir renk..?

Pembe mi yoksa turuncu mu.? yoksa pas rengi mi?

Bu sıvı temizlik açısından iyi olsa da aşırı pahalı ve dikkat edilmezse çok tehlikeli bir sıvıdır,

Servisler müşteriyi affedersiniz yolmak için bu standart prosedür ve mecburidir, Almanya böyle istiyor diye kelime oyunu yaparlar., aman dikkat, antifrizin rengi en son servise gitmeden önce nasıldı..?
Antifiriz rengi bence Pembeydi, eşime göre permbe turuncu arası bir renkti. Ben özellikle bu konuyu çok sorguladım. Bu prosedürde şart mı opsiyonel mi diye. Biz tavsiye ediyoruz, VW bu şarttır demez ama ilerde parçalar değiştikten sonra borularda tıkanma olmaması için tavsiye ediyoruz gibi beni pek ikna etmeyen bir açıklama yaptılar. Bende çıkarttırdım.

Verilen İş detaylarını ve fiyatlarını iletiyorum.
Sarı ile işaretli olanlar yaptıracağım işlemler. sadece X1000000 kodlu motor sistem temizliği işlemini çıkarttırdım. GFS rehberli diagnozunda parçaların garanti kapsamına girmesi için şart olduğunu ilettiler. Bu nedir bunu da bilmiyorum. Bir şekilde pazarlıkla işçilik dahil 67K ya çektim fiyatı. Fiyat ne kadar iyi emin değilim. Daha da düşemeyiz dediler.

1784734514310.png

1784734620744.png

1784734642525.png

Son düzenleme:
1500 Lira'ya doyasıya et yiyebiliyorsan şanslısın hocam :)
Ahahahhahahaha, tek ben yiyorum, bizim hanım yemiyor fazla :)

Bir de kilo vermek lazım 103 kilolardan 95 lere düştük biraz daha forma girmem lazım hocam 😬😬

13900 verdi teklif. Arca'dan bile daha pahalı.
Bir de bosch car servise sordum. Onlar 8000 dediler. Taksit imkanı da varmış. Sanırım oraya götüreceğim.
Yanlışınız olmasın. Araca periyodik bakım mı yapılacak yoksa sadece yağ ve yağ filtresi değişimi mi ?

Ankara’daki en uygun servis fiyatları Otomol tarafından veriliyor.

Otomol o verilen fiyatlara vw nin kendi indirimi ile beraber daha düşük işçilik ile parça fiyatıyla Ankara’daki diğer servislerden daha uyguna fiyat vermektedir.

Diğer servislerin 17 bin TL verdikleri aracıma Otomol 12 bin TL fiyat veriyor.

Ancak yanlışlık yoksa, Arca tabii ki de daha mantıklı, biraz da pazarlık ekleyin o fiyatın üstüne 10-11 bin liralara halletmeye çalışın 👍🏻

Antifiriz rengi bence Pembeydi, eşime göre permbe turuncu arası bir renkti. Ben özellikle bu konuyu çok sorguladım. Bu prosedürde şart mı opsiyonel mi diye. Biz tavsiye ediyoruz, VW bu şarttır demez ama ilerde parçalar değiştikten sonra borularda tıkanma olmaması için tavsiye ediyoruz gibi beni pek ikna etmeyen bir açıklama yaptılar. Bende çıkarttırdım.

Sarı ile işaretli olanlar yaptıracağım işlemler. sadece X1000000 kodlu motor sistem temizliği işlemini çıkarttırdım. GFS rehberli diagnozunda parçaların garanti kapsamına girmesi için şart olduğunu ilettiler. Bu nedir bunu da bilmiyorum. Bir şekilde pazarlıkla işçilik dahil 67K ya çektim fiyatı. Fiyat ne kadar iyi emin değilim. Daha da düşemeyiz dediler.

1784734514310.png

1784734620744.png

1784734642525.png
Hocam her benzinli araç bu havalarda bir miktar su eksiltir bu gayet normaldir. İster aracınız sıfır olsun ister 10 yaşında.

2024 Corsa aracımda da 2016 1.2 Golf aracım da da hava sıcaklık artışından dolayı bir miktar su eksiltmesi mevcut üzerini su ile tamamladım.

Siz kaçak gördüğünüzü söylemişsiniz gerçi, kaçak olduğuna eminseniz bu fiyatlar korkunç 60 bin lira sadece soğutma sistemine harcamak çok uçuk fiyatlar.

Verilen fiyat teklifi listesine baktığımda devirdaimin parça fiyatını uygun tutmuşlar sanayi ortamında da yaptırsanız kayışı ile beraber hemen hemen aynı paraya gelecektir.

Ancak 2 radyatörün sökümüne ve takılmasına sadece işçilik olarak 10 bin TL vermek bir acaba oluşturuyor açıkçası. Hatta devirdaimi sökmek için istenen paraya bakın şaşırtıcı derecede de izahı olmayan paralar bunlar.

Aklınıza girmek gibi olsun veya olmasın dışarıda çok kaliteli bir özel serviste yarı fiyatına halledersiniz. Forumdaki İstanbulda yaşayanların önerisi ile bir yere gidin. Yazık günah. 10 yaşındaki araca böyle para harcasam bayılırdım herhalde.

Hocam her benzinli araç bu havalarda bir miktar su eksiltir bu gayet normaldir. İster aracınız sıfır olsun ister 10 yaşında.

2024 Corsa aracımda da 2016 1.2 Golf aracım da da hava sıcaklık artışından dolayı bir miktar su eksiltmesi mevcut üzerini su ile tamamladım.

Siz kaçak gördüğünüzü söylemişsiniz gerçi, kaçak olduğuna eminseniz bu fiyatlar korkunç 60 bin lira sadece soğutma sistemine harcamak çok uçuk fiyatlar.

Verilen fiyat teklifi listesine baktığımda devirdaimin parça fiyatını uygun tutmuşlar sanayi ortamında da yaptırsanız kayışı ile beraber hemen hemen aynı paraya gelecektir.

Ancak 2 radyatörün sökümüne ve takılmasına sadece işçilik olarak 10 bin TL vermek bir acaba oluşturuyor açıkçası. Hatta devirdaimi sökmek için istenen paraya bakın şaşırtıcı derecede de izahı olmayan paralar bunlar.

Aklınıza girmek gibi olsun veya olmasın dışarıda çok kaliteli bir özel serviste yarı fiyatına halledersiniz. Forumdaki İstanbulda yaşayanların önerisi ile bir yere gidin. Yazık günah. 10 yaşındaki araca böyle para harcasam bayılırdım herhalde.
Yok Hocam bendeki son 2 gün olan eksiltme normal değildi. su ekleyip arabayı park ediyorum ertesi sabah çalıştırdığımda motor suyu eksik hatası geliyordu ve yarım litreye yakın eksiltiyordu. Ama daha önce dediğiniz gibi ufak eksiltmeler oluyordu tamamlıyordum. Keşke son durumda öyle olsaydı. Haklısınız ama servise vermiş bulundum. Hiçbir şey yapılmadan alsam aracı arıza tespite 9k istiyorlar. dışarda sordurdum parçaları alsam işçilik ne olur diye toplam 50k civarına geliyor gibiydi. Buraya da hava parası ödeyince 59k ediyor, bari 67k ya yaptırayım dedim. Allah yetkili servisin eline kimseyi düşürmesin.

1784734514310.png

1784734620744.png

1784734642525.png
Rehberli diagnoz şarttır, bu işlem aracın bilgisayar ve özel vw programı yardımıyla araç ile bağlantı kurularak, gerekli kontroller, arıza teşhisi, varsa arıza kodlarına erişim, kalibrasyon, Bi-Xenon / Led / Matrix Led / DLA gibi far ayarı için erişim ve acc radar kalibrasyonu, ve sizin aracınızın onarımı esnasında gerekli olan antifriz değişiminde soğutma sisteminin havasını almak için gereken bir işlemdir., bu zaten kesinlikle zorunludur,

(Bu prosedürde şart mı opsiyonel mi diye. Biz tavsiye ediyoruz, VW bu şarttır demez ama ilerde parçalar değiştikten sonra borularda tıkanma olmaması için tavsiye ediyoruz gibi beni pek ikna etmeyen bir açıklama yaptılar. Bende çıkarttırdım)

Tam tahmin ettiğim gibi, benim söylediklerime benzer cevaplar vermişler, bu işlemi çıkartarak çok iyi yapmışsınız :)
bu özel sıvılar ile sistemi temizlemek için istenen rakam 12 bin lira değil, 500 lira olsa bile yapılmamalıdır,

Çünkü sizin aracın soğutma sıvısı zaten kötü durumda değildi, muhtemelen eşinizin dediği gibi pembe-turuncu arası bir renkti (hanımlar renk tespit etmekte erkeklerden daha iyidir) :)

Bu pahalı 2 sıvı ile temizlik aracın soğutma sistemi artık berbat durumda bakımsız (pas içinde) olur işte o zaman o sıvılar kullanılır,

Pahalı olması bir kenara, aynı olayı bir yakınıma önermişlerdi ve ısrarcı olmuşlar, kendisi de kabul etmiş, arabası da sizinki gibi antifrizin rengi kötü durumda değil,

Ancak bu 2 sıvı ile temizlik yapıldıktan sonra 40-50 Litre (aşırı bol suyla) sistemin temizlenmesi gerekiyor,

Ancak servis bununla uğraşmak istemediği için ve çok zaman alacağı için yalnızca 5-10 litre su ile durulama yapmak ile yetiniyor,

Sonuç olarak arkadaşım antifriz değişimi sonrası 1 hafta sonra yep yeni antfrizin bir anda o pembe rengi (kabın için tortu kaplı / bulanık - turuncu) bir renge dönüşmüş olunca beni aradı,

Serviste tekrardan komple sistem saf su ile temizlendi, ardından antifriz eklendi 10 gün sonra yine aynı şey oluştu (kabın içi tortu kaplı - bulanık turuncu) yep yeni pembe antifriz kısa süre içinde bu şekilde oluyor,

3.cü deneme yine komple saf su ile temizlik yine başarısız oldu, renk artık biraz düzelmeye pembe’ye yaklaşmaya başladı ancak zaman geçtikçe renk kötüleşiyor

4.cü deneme bu sefer serviste atölyede sabahtan - akşama kadar 3-4 teknisyen 40-45 Litre su ile temizlik yapıldıktan sonra ancak sağlıklı sonuç alındı.

13900 verdi teklif. Arca'dan bile daha pahalı.
Bir de bosch car servise sordum. Onlar 8000 dediler. Taksit imkanı da varmış. Sanırım oraya götüreceğim.
Arca ve Otomol arasında Otomol hep uygun verdi kendime de çevremede. Bir de Eskihisardan da fiyat alabilirsiniz ama tabi orası uzaktır sizede galiba.

Ayrıca bir arkadaş 15bin km ilk bakım için 2 hafta önce 12500TL gibi fiyat almıştı Otomol Çayyolundan.

Dışarda yaptıracaksam Bosch servislerde yaptırmam, Bosch filtreler Mann kadar kaliteli değil. Dışarda Liqui Moly yağ ve Mann filtrelerle 8-9bin TL civarına yapılıyor. Fiyat azsa tartışmasız yetkili servis tercih ederim.

Yok Hocam bendeki son 2 gün olan eksiltme normal değildi. su ekleyip arabayı park ediyorum ertesi sabah çalıştırdığımda motor suyu eksik hatası geliyordu ve yarım litreye yakın eksiltiyordu. Ama daha önce dediğiniz gibi ufak eksiltmeler oluyordu tamamlıyordum. Keşke son durumda öyle olsaydı. Haklısınız ama servise vermiş bulundum. Hiçbir şey yapılmadan alsam aracı arıza tespite 9k istiyorlar. dışarda sordurdum parçaları alsam işçilik ne olur diye toplam 50k civarına geliyor gibiydi. Buraya da hava parası ödeyince 59k ediyor, bari 67k ya yaptırayım dedim. Allah yetkili servisin eline kimseyi düşürmesin.
Taksit yapıyor mu bari servis ?

4900 TL Ravenol 0-20 VSE 5lt, Mann W 712/95 475 TL, Mann C28043 890 TL, Karter Pulu ve Tapası 150 TL, INA Triger seti 3780 TL. Parçaları topluyorum ama Ankarada işçiliğine güvenebileceğim bir usta arıyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

4900 TL Ravenol 0-20 VSE 5lt, Mann W 712/95 475 TL, Mann C28043 890 TL, Karter Pulu ve Tapası 150 TL, INA Triger seti 3780 TL. Parçaları topluyorum ama Ankarada işçiliğine güvenebileceğim bir usta arıyorum. Yardımcı olabilecek var mı?
Şaşmazda Avoss var. Triger işçilikleri iyidir. Kendi aracımınki orada yapılmış. Ustalıkları iyidir. Tamamen vag üzerine kurulu dükkan.

Dilerseniz arayın sorun, 'elimde parçalarım var' diye belirtin. Hatta bu tarz şeylerde aramaktansa yüz yüze gidip görüşmenizi tavsiye ederim.

Geri