Antifiriz rengi bence Pembeydi, eşime göre permbe turuncu arası bir renkti. Ben özellikle bu konuyu çok sorguladım. Bu prosedürde şart mı opsiyonel mi diye. Biz tavsiye ediyoruz, VW bu şarttır demez ama ilerde parçalar değiştikten sonra borularda tıkanma olmaması için tavsiye ediyoruz gibi beni pek ikna etmeyen bir açıklama yaptılar. Bende çıkarttırdım.
Verilen İş detaylarını ve fiyatlarını iletiyorum.
Sarı ile işaretli olanlar yaptıracağım işlemler. sadece X1000000 kodlu motor sistem temizliği işlemini çıkarttırdım. GFS rehberli diagnozunda parçaların garanti kapsamına girmesi için şart olduğunu ilettiler. Bu nedir bunu da bilmiyorum. Bir şekilde pazarlıkla işçilik dahil 67K ya çektim fiyatı. Fiyat ne kadar iyi emin değilim. Daha da düşemeyiz dediler.
Rehberli diagnoz şarttır, bu işlem aracın bilgisayar ve özel vw programı yardımıyla araç ile bağlantı kurularak, gerekli kontroller, arıza teşhisi, varsa arıza kodlarına erişim, kalibrasyon, Bi-Xenon / Led / Matrix Led / DLA gibi far ayarı için erişim ve acc radar kalibrasyonu, ve sizin aracınızın onarımı esnasında gerekli olan antifriz değişiminde soğutma sisteminin havasını almak için gereken bir işlemdir., bu zaten kesinlikle zorunludur,
(Bu prosedürde şart mı opsiyonel mi diye. Biz tavsiye ediyoruz, VW bu şarttır demez ama ilerde parçalar değiştikten sonra borularda tıkanma olmaması için tavsiye ediyoruz gibi beni pek ikna etmeyen bir açıklama yaptılar. Bende çıkarttırdım)
Tam tahmin ettiğim gibi, benim söylediklerime benzer cevaplar vermişler, bu işlemi çıkartarak çok iyi yapmışsınız
G052 525 A3 Cooling System Cleaner S
G 052 525 A3 Neutraliser S
bu özel sıvılar ile sistemi temizlemek için istenen rakam 12 bin lira değil, 500 lira olsa bile yapılmamalıdır,
Çünkü sizin aracın soğutma sıvısı zaten kötü durumda değildi, muhtemelen eşinizin dediği gibi pembe-turuncu arası bir renkti (hanımlar renk tespit etmekte erkeklerden daha iyidir)
Bu pahalı 2 sıvı ile temizlik aracın soğutma sistemi artık berbat durumda bakımsız (pas içinde) olur işte o zaman o sıvılar kullanılır,
Pahalı olması bir kenara, aynı olayı bir yakınıma önermişlerdi ve ısrarcı olmuşlar, kendisi de kabul etmiş, arabası da sizinki gibi antifrizin rengi kötü durumda değil,
Ancak bu 2 sıvı ile temizlik yapıldıktan sonra 40-50 Litre (aşırı bol suyla) sistemin temizlenmesi gerekiyor,
Ancak servis bununla uğraşmak istemediği için ve çok zaman alacağı için yalnızca 5-10 litre su ile durulama yapmak ile yetiniyor,
Sonuç olarak arkadaşım antifriz değişimi sonrası 1 hafta sonra yep yeni antfrizin bir anda o pembe rengi (kabın için tortu kaplı / bulanık - turuncu) bir renge dönüşmüş olunca beni aradı,
Serviste tekrardan komple sistem saf su ile temizlendi, ardından antifriz eklendi 10 gün sonra yine aynı şey oluştu (kabın içi tortu kaplı - bulanık turuncu) yep yeni pembe antifriz kısa süre içinde bu şekilde oluyor,
3.cü deneme yine komple saf su ile temizlik yine başarısız oldu, renk artık biraz düzelmeye pembe’ye yaklaşmaya başladı ancak zaman geçtikçe renk kötüleşiyor
4.cü deneme bu sefer serviste atölyede sabahtan - akşama kadar 3-4 teknisyen 40-45 Litre su ile temizlik yapıldıktan sonra ancak sağlıklı sonuç alındı.