Güncel Bakım Masrafları

Malzemelerde yarı fiyatı hocam takacakları' da Trw, ATE-Hella Pagid arası çok gidip geldim ama Hella'dan yana tercih yaptım bakalım görücez durumunu.
Hella-Pagid iyidir,

ATE biraz tuzludur,

TRW (avrupa üretimi ise) kötü değil ama Hella-Pagid bana göre 1 tık daha iyi,

Hella-Pagid balatalar ürünler geldiğinde kutularının resmini paylaşabilir misiniz..? yeni kutulardan mı gelmiş yoksa eski kutulardan mı diye…

Passat aracım için ön arka balata değişimi %20 yaş indirimiyle 16.450 tl. Çıldırmışlar başka açıklaması yok.

1777535160663.png
İşçiliğe bak 9 bin lira nedir. Tamam, övgümü geliyorum. Yetkili serviste balata değiştirmeyi istemek tamamen fazla para harcama isteği gibi geliyor bana.

2024 Peugeot Boxer ım var. Yetkili servis ön arka fren balata değişimine 30 bin lira istedi. Kendim fişli balata aldım (fişli balatalar, balata bittiği zaman uyarı veriyor ; yetkili servisteki balatalar fişsizdir balata bittiği zaman uyarı vermez)

Kendim 6 bin liraya Ön-arka balata seti aldım. İşçiliği tam 6 saat sürse de (çünkü kriko ile kaldırabildim ve ilk defa ticari balatası değiştirdim) 24 bin TL m cebimde kaldı. Yaptım kendim ama bir daha kendim yapar mıyım asla :). Sanayide ustalar 3 bin lira işçilik yazıyor, riskli iş ticari balatası değiştirmek ondan dolayı elimizden kolumuzdan olmayalım veririz parayı.

• Beğen
Tepkiler: SCC
Zula sistemi ???

Trw Ön + arka balatayı teeeee 6 yıl önce toplam 420 liraya aldım

Arka balatayı 2025 martta 750 tl iscilikle degistirdim

Önler halen fabrikasyon duruyor.

Yukarda passat icin ön+ arka balata +işcilik 16500 istemiş yetkili servis

Eğer veren olursa ? ( Ki olur ) 16500 degil 38.500 de isterler.

2024 Yeni Kasa Tiguan için istenen fiyatlar
Disk parasını almamışlar. Araç 2. bakımına girdikten yaklaşık 2 ay sonrası arka taraftan geri geri giderken ses gelmeye başlamış.

Uzun uğraşlar sonucu balata ve disk kaynaklı olduğu çıkmış

Ekli dosyalar

• 2024Tigu.jpeg
    2024Tigu.jpeg
    101.8 KB · Görüntüleme: 15
2024 Yeni Kasa Tiguan için istenen fiyatlar
Disk parasını almamışlar. Araç 2. bakımına girdikten yaklaşık 2 ay sonrası arka taraftan geri geri giderken ses gelmeye başlamış.

Uzun uğraşlar sonucu balata ve disk kaynaklı olduğu çıkmış
Benim aracın balatası %20 indirime rağmen daha pahalı enteresan geldi bana :rolleyes:

Geri