Birisi C segmenti Opel 88 bin lira
Diğeri
Premium D segmenti Audi A4 75 bin lira
Zaten bu herşeyi açıklıyor,
Sen Opel olarak —>Mercedes fiyatına yedek parça satamazsın.
Hocam ama opelde unuttuğunuz nokta şu ;
Motoru komple sökerek trigerin zincirini değiştiriyorsun. O ödenilen paranın yarısı 40-45 bin TL yüksek ihtimalle işçilik ücretidir. Motor indiriyor adam çünkü.
Motor indirmeden yapan ustalar var mı ? Var.
Ama hepsinin işçiliği aynı değil. Bilinmedik ustalardan uzak durulmalı.
Bu arada zincirli oldukları için bu araçların triger değişim periyodu yokkk. Eğer trigeri zincirli olan araca değişim için periyot veren varsa direkt kaçın o ustadan.
Eski aracım 1.3 astra da zincirliydi 200 bin km ye kadar orijinal triger ile devam ettim hala da devam ediyordur büyük ihtimalle.
Çalıştığım yerdeki 2022 Fiat Doblo 230 bin km de daha triger zinciri değişmedi.
Eski sattığım insignia 1.5d 3 silindirli. 242 binde sattım daha trigeri değişmemişti. Ama yavaştan ilk çalıştırmada 3 silindirli motorun sarsıntısı ile karışık sesini yavaştan alabiliyordum büyük ihtimalle 10-15 bin km sonra zamanlama hatası verecekti araç ve değişim yapacaktım.
İnsgina A-B; Astra k ve J kasalarda ustalar adam koparmak için yok her 90-120 bin de 1 defa triger değişecek…. Hadi oradan !! milletin cebindeki parayı çarpmanın derdinde… Kazık fiyatlar veren Yetkili servis bile periyot vermiyor. Makineden desibel ölçümü yapılıyor ona göre değişime karar veriliyor.
İşin özü demek istediğim:
Triger değişimi evet çok maliyetli ancak kendi tecrübem ve kullanımımdan örnek olduğu üzere normal araçta 2 defa triger değiştirdiğin km de o araçta belki 1 defa değiştireceksin. Ondan dolayı bu masraf pek gözde büyütülmemeli. Bir anda 80 bin lira vermek zor, ağır… Parayı zor kazanıyoruz ancak dediğim gibi zincirli trigerde korkulacak bir durum yok.