Hayır değil ama en azından bi 120 bin bakımına kadar serviste tutayım dedim hocam. Dışarıda bu işlerin toplamı yarısından ucuza malolurdu.Ne güzel polen ve hava filtresi toplamda 900 tl yapıyor ucuzmuş falan derken sadece işçilik ücretlerinin olduğu gerçeği bir anda dank etti. Dışarda değiştirmeniz 10 dakkanızı almazdı. Aracınız garanti kapsamında mı ?

Hocam selamlar,Fren hidrolik sıvısı 2 yıl da bir değiştirmek için erken bir süre,
Değişim periyodu (trafiğe çıkış tarihinden itibaren) 3.cü yılın sonunda, ardından sonraki bakımlarda her 2 yıl da bir yapılmalıdır (üretici önerisi),
Araba senede çok yol yapmıyor ise (her 2 senede) yapılacak değişimi 1 yıl erteleye bilirsiniz.,
Yaşadığınız şehirde (yüksek nemli) bir şehir ise her 2 yıl da bir değişim yapılmalıdır,
Performanslı sürüş tarzınız varsa, veya freni çok kullanıyorsanız ve bir de yazın yüksek sıcaklığa sahip bir şehirde yaşıyorsanız, muhakkak 2 yılda bir değiştirmelisiniz.,
Sıvı eskimiş mi öğrenmesi( fren sıvısı konttol kalemi) ile 10 sn.ye sürecek basit bir işlemdir.,
V kayışı değişimi için yetkili servis 4.cü bakımda (araba ister 20 bin km’de olsun / isterse de 60 bin km’de olsun) değiştirmek ister, bu bakım paketine dahil eder, ancak V kayışının ömrü bu kadar kısa değildir, 80 bin km rahatlıkla götürür, 100 bin km’de götürür,
Bu hususta en önemli olan şey V kayışı değişeceği zaman —>gergi rulmanı (gerçi kütüğü de) mutlaka değişmesi gerekir,
Not: eTSI motorlu araçlarda V kayışı (normal TSI motorlara) göre değişim periyodu farklı olması normaldir,
standat TSI motor (eTSI olmayan motorlar) ve TDI motorda değişim periyodu 80-100 bin km rahatlıkla götürür.
hocam , 60 bin de şanzıman ve mekatronik yağ değişim düşüncende var mı?Nasıl olsa garanti bitti diyerek bakım için artık 10 bin km sınırına döndüm.
Ekim ayında 42 bin km'de serviste yağlama bakımına girdiğimden bu yana 10 bin km olmuş, 60 bini beklemeden yağlama bakımı için parçaları tedarik ettim fiyatlar şu şekilde ;
Ekli dosyayı görüntüle 91207
MANN W712/95 Yağ filtresi : 295 TL
Bebek olduğu için 2 bakımdır biyofonksiyonel polen filtresi tercih ediyorum, MANN FP26009 670 TL
MANN hava filtresi stokta kalmadığı için Mahleyi deneyeceğim, LX4398.1 545 TL
Yağda' da 5 lt 6200 stokta kalmadığı için 4+1 litre şeklinde aldım 3960 TL' de bunlar.
1000 TL' de işçilik toplam 6470 TL' ye gelecek hem kaliteli malzeme hem de ucuz bakım daha ne olsun, servise uğrayıp karter tapası almam gerekiyor ayrıca.
60 binde de aynı şekilde dışarıda yağlama bakımı ayrıca serviste buji değişimi yaptıracağım.
bu sunroof bakımında bazı yetkili servisler 2 farklı yağ kullanıyor, bazıları tek. Neye göre öyle yapıyorlar bilmiyorum.
Evet bir iki yerle görüştüm değiştireceğim muhtemelen.hocam , 60 bin de şanzıman ve mekatronik yağ değişim düşüncende var mı?
İstanbulda Reset Garaja götürürdüm muhtemelen. Gerçi seçenek çok varda.Evet bir iki yerle görüştüm değiştireceğim muhtemelen.
Gümüşok var orayı tercih ederim muhtemelen.İstanbulda Reset Garaja götürürdüm muhtemelen. Gerçi seçenek çok varda.
Nasıl olsa garanti bitti diyerek bakım için artık 10 bin km sınırına döndüm.
Ekim ayında 42 bin km'de serviste yağlama bakımına girdiğimden bu yana 10 bin km olmuş, 60 bini beklemeden yağlama bakımı için parçaları tedarik ettim fiyatlar şu şekilde ;
Ekli dosyayı görüntüle 91207
MANN W712/95 Yağ filtresi : 295 TL
Bebek olduğu için 2 bakımdır biyofonksiyonel polen filtresi tercih ediyorum, MANN FP26009 670 TL
MANN hava filtresi stokta kalmadığı için Mahleyi deneyeceğim, LX4398.1 545 TL
Yağda' da 5 lt 6200 stokta kalmadığı için 4+1 litre şeklinde aldım 3960 TL' de bunlar.
1000 TL' de işçilik toplam 6470 TL' ye gelecek hem kaliteli malzeme hem de ucuz bakım daha ne olsun, servise uğrayıp karter tapası almam gerekiyor ayrıca.
60 binde de aynı şekilde dışarıda yağlama bakımı ayrıca serviste buji değişimi yaptıracağım.
Hatırladım evet. Şanzıman için oraya gidilebilir. Bir tanıdığım DQ381 yağ değişimini orda yaptırmıştı. Memnun kalmıştı.Gümüşok var orayı tercih ederim muhtemelen.
Direkt bayilerinden birisinden aldım hocam, bende otomotiv sektöründe olduğum için bu fiyat. Replika değil.Selamlar,
MANN FP26009 670 TL
Nereden temin ettiniz? Aşırı iyi fiyat. Sahte/replika ihtimali yüksek.
Valla çok iyi. 2 3 adet alıp stoklanırDirekt bayilerinden birisinden aldım hocam, bende otomotiv sektöründe olduğum için bu fiyat. Replika değil.
Golf7yi de hep doğuş çankayaya götürüyordum. Ama onda en son 1000 1500 falan tutmuştu sanki. Muhtemelen zam gelmiş dedim. Diğer yerlere de sormadım açıkçası hem bana ters yerde kalıyor diye hem de doğuşun işlem süresi daha kısa gibi...bu sunroof bakımında bazı yetkili servisler 2 farklı yağ kullanıyor, bazıları tek. Neye göre öyle yapıyorlar bilmiyorum.
Ankarada diğerlerinden de fiyat aldınız mıydı? (Otomol-Arca)
Eski sahibi rot yaptırmadıysa onunda yapılması güzel olur. Başka her şeyleri tam.![]()