Güncel Bakım Masrafları

Yok abi ya. Her tarafta ortalama bu fiyatlar çıkıyor. En baba 100 lira oynuyor. 2700-2800 lira arası değişip geliyor. Zaten çok oynama varsa direkt söylüyorum yağ sahtedir. Asla 300-500 tl oynamaz. Gerçi 2025 modelde sahte yağ var mı bilmiyorum da.

Yağın, filtrenin sahte olma mevzusu korkutuyor adamı. Ondan şubeleşmiş yerlerden alıyorum. Toplamda Belki 200-300 fazla vermişimdir ama kafam kulağım rahat. Dahası da oynamazdı emin olun. Mann ın da sahtesi eskisi gibi yok ama mahle nin piyasada çok sahtesi dolaşıyor ondan dikkat da etmek lazım.

(Tuğsan) Motul orta anadolu bölge distrübütörlügün den bizzat ankara ostimdeki adreslerine giderek

5 litrelik 5-30w 8100 xclean+ tanesini 2650 den aldım . Üretim tarihi 01-2026 olunca 2 tane aldım

27429.jpg27427.jpg

Selamlar,
Bende yeni aldığım Golf 8 1.0 TSI aracımın 30.000 bakımını İzmirde malzemeleri kendim alarak yaptırdım.
Ekran Resmi 2026-04-02 15.10.38.pngEkran Resmi 2026-04-02 15.12.56.png

Yaklaşık 5.500 TL malzemeler tuttu, 1.500 TL de işçilik.

Bu arada fren hidroliği de almıştım ama usta şu an iyi durumda olduğunu, 45bin de değiştiririz diyip geri verdi.
Çok yeri değil belki ama fren hidroliği 30binde değişmesi gerekmez mi?

(Tuğsan) Motul orta anadolu bölge distrübütörlügün den bizzat ankara ostimdeki adreslerine giderek

5 litrelik 5-30w 8100 xclean+ tanesini 2650 den aldım . Üretim tarihi 01-2026 olunca 2 tane aldım

27429.jpg27427.jpg
İyi yapmışsın abi.Faturaya baktım yağın bana maliyeti 2700 lira. Yağın üretim tarihi de 26/11/2025. Yaklaşık 30-40 günlük fark var. Hemen hemen aynı paralar aslında. Motul mu Castrol mü daha iyi tartışma konusu.

Selamlar,
Bende yeni aldığım Golf 8 1.0 TSI aracımın 30.000 bakımını İzmirde malzemeleri kendim alarak yaptırdım.
Ekran Resmi 2026-04-02 15.10.38.pngEkran Resmi 2026-04-02 15.12.56.png

Yaklaşık 5.500 TL malzemeler tuttu, 1.500 TL de işçilik.

Bu arada fren hidroliği de almıştım ama usta şu an iyi durumda olduğunu, 45bin de değiştiririz diyip geri verdi.
Çok yeri değil belki ama fren hidroliği 30binde değişmesi gerekmez mi?
Hava filtresi, yağ filtresi pahalıymış hocam. Polen çok ucuz ama. Garip bir orantısızlık olmuş.

Fren hidroliğinin öyle periyodu yok hocam. Şu an aracım 150 bine geliyor. 200 bin olduğunda değiştiririm.

merak ettiğim bir kaç şey vardı doğuşa mail attım mk8.5 1.5etsi 116hp aracım için 2.yıl bakım teklifi alabilirmiyim diye…

mail geldi biraz şaşırdım…

ilk merak ettiğim hava filtresi ve polen filtresi parça numaraları idi…

1.0 ve 1.5 motor 105-110-116-150hp online parça satan yerlerde ayrı ayrı set olarak satılıyor…

gelen maile baktığım zaman herşey aynı gibi…

sevgili @GolfTutkulu sen paylaşmıştın aslında bulamadım senin Mk8 1.0 life aracının bakım belgesini paylaşabilirmisin tespitim doğrumu aynımı parça numaraları rica etsem…

eğer doğru ise 1.0 şu hava filtresi 1.5 şu hava filtresi diye aramaya gerek yok hepsi uyuyor demekki…

diğer bir merak ettğim şey ise fren hidroliği ikinci bakımda mı değişiyordu üçüncümü tam hatırlayamadım…

IMG_4221.jpeg

merak ettiğim bir kaç şey vardı doğuşa mail attım mk8.5 1.5etsi 116hp aracım için 2.yıl bakım teklifi alabilirmiyim diye…

1.0 ve 1.5 motor 105-110-116-150hp online parça satan yerlerde ayrı ayrı set olarak satılıyor…

sevgili @GolfTutkulu sen paylaşmıştın aslında bulamadım senin Mk8 1.0 life aracının bakım belgesini paylaşabilirmisin tespitim doğrumu aynımı parça numaraları rica etsem…

eğer doğru ise 1.0 şu hava filtresi 1.5 şu hava filtresi diye aramaya gerek yok hepsi uyuyor demekki…

diğer bir merak ettğim şey ise fren hidroliği ikinci bakımda mı değişiyordu üçüncümü tam hatırlayamadım…

IMG_4221.jpeg
hava ve polen filtresi 1.0 ile 1.5 aynı. fren hidroliği 3. sene sonra 2 senede bir

Polen aynı olmak zorunda.

Hava da neden farklı olsun ki? Üretim sayısını artırmak için tek filtre kullanması mantıklı.

IMG_4221.jpeg
Şu paraya bakın akıl alır gibi değil. Bakım işi öyle bir iş ki 4 bin TL ye de halledebiliyorsun 24 bin TL ye de. Bu uçuk fiyatların bahanesi de yok bence.

Bayramdan önce 2024 1.2 puretech opelin bakımını 13 bin TL

2020 Mercedes e200d bakımını 19 bin TL

2.2 hacminde 165 hp motorlu 2024 Peugeot boxer ı 22 bin TL

En son da kendi 1.2 tsi golf e 4 bin TL ödedim (sadece parça işçilik yok :) )

Golf hariç Hepsi de yetkili serviste yapıldı. Eliniz iş tutuyorsa en iyi veya orijinal parçaları alıp bakımını kendiniz yapın deme noktası. En kötü yağ ve yağ filtresini değiştirin serviste geri kalan hava ve poleni toplamda 4-5 Dk içinde kendiniz değiştirin. Şahsen böyle bir araca sahip olsam bu parayı veremeyeceğimden değil vermek istemediğimden yağ işi hariç diğer işleri kendim hallederim.

Şu paraya bakın akıl alır gibi değil. Bakım işi öyle bir iş ki 4 bin TL ye de halledebiliyorsun 24 bin TL ye de. Bu uçuk fiyatların bahanesi de yok bence.

Bayramdan önce 2024 1.2 puretech opelin bakımını 13 bin TL

2020 Mercedes e200d bakımını 19 bin TL

2.2 hacminde 165 hp motorlu 2024 Peugeot boxer ı 22 bin TL

En son da kendi 1.2 tsi golf e 4 bin TL ödedim (sadece parça işçilik yok :) )

Golf hariç Hepsi de yetkili serviste yapıldı. Eliniz iş tutuyorsa en iyi veya orijinal parçaları alıp bakımını kendiniz yapın deme noktası. En kötü yağ ve yağ filtresini değiştirin serviste geri kalan hava ve poleni toplamda 4-5 Dk içinde kendiniz değiştirin. Şahsen böyle bir araca sahip olsam bu parayı veremeyeceğimden değil vermek istemediğimden yağ işi hariç diğer işleri kendim hallederim.

Bizi bağlayan zaten garanti konusu bakım için bende hiç servise gitmek istemiyorum araç daha 7 aylık mecbur çekeceğiz…

Polen aynı olmak zorunda.

Hava da neden farklı olsun ki? Üretim sayısını artırmak için tek filtre kullanması mantıklı.

Motor farkı hiç mi etken değil…

ben hep farklı düşünmüştüm öğrenmiş oldum…

IMG_4221.jpeg
Screenshot_20250916_153444_Samsung Notes.png
Hemen ekliyorum abi.
Fren hidroliği 2. Yılı doluyor değişelim dediler, kabul etmedim ben.
Km den bağımsız sanırım o

Motor farkı hiç mi etken değil…

ben hep farklı düşünmüştüm öğrenmiş oldum…
Tabii ki etken normalde küçük motora daha küçük filtre olabilir. Ancak birim parça maliyetleri için ayrı bir filtre kalıbı yapıp onu ayrıca üret tirmek daha pahalıya geleceği için aynı filtre kabını kullanıyor. Farklı filtre demek farklı boyut, farklı paketleme (montaj), farklı analiz farklı test farklı işçilik farklı stok dünya kadar iş bir sürü maliyet.

Geri