Güncel Bakım Masrafları

Ailede herkes kendi arabasından sorumlu

Mesela birader passatını 210 bine kadar yetkili servise götürdü bakımlara.

Ben manuel bir vw aracı asla yetkiliye götürmezdim.

Şanzuman yağına gelince. Ben biradere hicbir sekilde gerek yok bosuna değistirme demedim.

Kendisi hür iradesiyle degistirmemis hiç.

Bana yada tüm foruma çıkan fayda ne burda dersek ?

470 bine kadar disli kırmayan manuel passat örneği ile herkes kendi manuel aracının sanzuman yağına ömür biçsin.???

Turbo halen fabrikasyon (tamir dahi görmedi)
Dpf 380 binde yıkandı temizlendi tekrar takildı
Egr 380 binde iptal edildi

Enjektörler 390 binde temizlendi kalibre edildi tekrar takıldı

Yakıt pompaları bugüne kadar hiç bozulmadı ( yüksek basınç + düşük basınç pompaları)

Alman malı dizel araba böyle olmalı (470 bine kadar dayanan şanzuman yağı dahil)
Hocam acaba yağ pompasın ve/veya yağ pompası üzerindeki yağlı kayış bu km ve yaşa kadar hiç değişmiş mi?

Hocam acaba yağ pompasın ve/veya yağ pompası üzerindeki yağlı kayış bu km ve yaşa kadar hiç değişmiş mi?
Hayır bu kayışta değismedi passatta

Edit:

Bu sene yaza girerken (mayıs) kendi
golf tdi aracımda klima performansı dibe vurmustu.
böyle durumlarda İnsanın aklına klima Kompresörü dahil hertürlü masraf gelebiliyor.

Neyseki klima gazı eksilmiş gaz dolumu yaptırarak çözmüştüm işi (minimal kaçak varmış)

Biraderdeki passat 470 bin km boyunca ne gazı eksilmis ne kompresörü bozulmuş. Halen sorunsuz maxi soguk hava üfleme performansı var.

Alman arabasının kliması böyle olmalı (passat)

Bendeki golfte 110 bin km civarlarında klima gazı sorunsalından aracın notunu kırdım tabi

2016 1.4 TSI Highline Manuel 82819 km

Arca Etimesgut'ta 9. Bakım = 14.635 TL (+Arca Paket = 4.140 TL)

Merhabalar bende 120 bin bakımı için triger, yağ bakımı ve hidrolik bakımı için 30 bin fiyat aldım. Sizce normal mi? Trigeri serviste yapıp yağ ve hidrolik bakımını dışarda yapsam olur mu?

Merhabalar bende 120 bin bakımı için triger, yağ bakımı ve hidrolik bakımı için 30 bin fiyat aldım. Sizce normal mi? Trigeri serviste yapıp yağ ve hidrolik bakımını dışarda yapsam olur mu?
Fren hidrolik yetkili serviste öyle pahalı değil. Triger ve hidrolik yetkili servis, rutin yağ bakımı dışarda yaptırılabilir.

@forzaGilles ustad

Chatgpt yaninda çırak kalir sagolasin
Higher Bearing wear
Fren hidrolik değişimi serviste özel cihaz ile yapılır,

-bu cihazın avantajı fren sisteminde “hava kalma” riski ortadan kalkmış olur,

-aracın boyalı kısımlarına hidrolik sıvısı damlama/temas etme riski ortadan kalkmış olur,

-fren sistemi, kaliper vs.. bölgeler yağ içinde kalmamış olur,

-En önemlisi yetkili serviste fren hidrolik değişimi pahalı değildir,

Çünkü yetkili serviste yapılan tüm işlemlerde (yedek parça ve işçilikte) aracın yaşına göre %20-30 arası Zubizu indirimi hakkınız mevcuttur. Aracın yaşı ilerledikçe indirim oranı da artar.

Hayır bu kayışta değismedi passatta

Edit:

Bu sene yaza girerken (mayıs) kendi
golf tdi aracımda klima performansı dibe vurmustu.
böyle durumlarda İnsanın aklına klima Kompresörü dahil hertürlü masraf gelebiliyor.

Neyseki klima gazı eksilmiş gaz dolumu yaptırarak çözmüştüm işi (minimal kaçak varmış)

Biraderdeki passat 470 bin km boyunca ne gazı eksilmis ne kompresörü bozulmuş. Halen sorunsuz maxi soguk hava üfleme performansı var.

Alman arabasının kliması böyle olmalı (passat)

Bendeki golfte 110 bin km civarlarında klima gazı sorunsalından aracın notunu kırdım tabi
Biraderinin Passatı öve öve sonunda haşat edeceksin abi :)

2021 Volkswagen Golf 1.0 etsi 41000 km yarın için periyodik bakım randevusu aldım. Doğuş oto esenyurttan 8336 TL

Yağ filtresi + yağ + cam suyu :)

Biraderinin Passatı öve öve sonunda haşat edeceksin abi :)
Bedavadan lifetime örneklemleri veriyorum .

Dizel tdi Aracım 100 bini devirdi deyipte !!!

Artık satıp kurtulmam gerekli diyene sivrisinek davul zurna saz hikayeleri yazıyorum ücretsiz.

+100 binde aracını gilette mach3 tıraş bıçağı geri dönüşümüne gönderecek olan göndersin tabi

Ben bozulmayan araç hastasıyım

Bozulan vw le hiç işim olmaz

Bi araç bozulacaksa gider egea / clio falan alırım .

Bedavadan lifetime örneklemleri veriyorum .

Dizel tdi Aracım 100 bini devirdi deyipte !!!

Artık satıp kurtulmam gerekli diyene sivrisinek davul zurna saz hikayeleri yazıyorum ücretsiz.

+100 binde aracını gilette mach3 tıraş bıçağı geri dönüşümüne gönderecek olan göndersin tabi

Ben bozulmayan araç hastasıyım

Bozulan vw le hiç işim olmaz

Bi araç bozulacaksa gider egea / clio falan alırım .
Aynı arabanın bir arabası 500 bin diğeri 200 bin de gidebiliyor çok garip olay aslında. İnsanlar bunun riskini almak istemiyor. Kimse garanti veremiyor.

Yoksa kimse model yükseltmek için 100 binler vermek istemiyor. Korkudan yapılan bir şey bu çoğu zaman.

Aynı arabanın bir arabası 500 bin diğeri 200 bin de gidebiliyor çok garip olay aslında. İnsanlar bunun riskini almak istemiyor. Kimse garanti veremiyor.

Yoksa kimse model yükseltmek için 100 binler vermek istemiyor. Korkudan yapılan bir şey bu çoğu zaman.
Bende zaten eldeki tdi golfü max 210--230 bin km aralığında elden çıkartıcam.. +300 bin +400 bin km lere kadar bi hedefim yok .

Temel periyodik bakım için (filtreler+yağ) Arca Bursa'da 12 bin tl fiyat verdiler. Volkswagenim uygulamasında 7 bin 500 civarı bir fiyat gösteriyordu...

Temel periyodik bakım için (filtreler+yağ) Arca Bursa'da 12 bin tl fiyat verdiler. Volkswagenim uygulamasında 7 bin 500 civarı bir fiyat gösteriyordu...
Arca ve Doğuş genelde aynı fiyatlar. Uygulamaya yorumları ne oldu? 15bin bakım yetkili servisler arası 9-12binTL civarlarıydı

Tweette yer alan iddiaya göre Audi elektrikli araç bakımı 17.259 TL tutmuş. Düşük bakım maliyetli araç satıp 1929 TL’lik parçaya 12.000 TL’lik işçilik yazmak akıl alır gibi değil. Bu ülkede araç ötv’leri sıfırlansa bile yine vatandaşa yapacak kötülük bir şekilde bulurlar. Bunları denetlemesi ve ceza vermesi gerekenlerin zihniyeti de bundan farksız. Kimi kime şikayet edeceğiz.

• İnanılmaz
Tepkiler: SCC

Geri