Güncel Bakım Masrafları

Arkadaşlar iki gün önce serviste yaptırdığım bakım. Hava ve polen filtresini değiştirmedim.

IMG_8576.jpeg

Arkadaşlar iki gün önce serviste yaptırdığım bakım. Hava ve polen filtresini değiştirmedim.

IMG_8576.jpeg
Aracınız nedir hocam benim 8.5 imp. Az önce ilk bakım için fiyat aldım yağ ve yağ filtresi değişip rutin kontroller yapılacak hava polen değişmeyecek fiyat 12666 TL (Adana-Aykan) nereye gidiyor bu fiyatlar ne yapıyorlar da bu kadar fiyat çıkıyor.

@RKR

Tdi /dsg sanırım aracınız. (faturada 4,7 litre yağ = tdi)

Hangi yetkili servis acaba burası?

• Beğen
Tepkiler: RKR
Aracınız nedir hocam benim 8.5 imp. Az önce ilk bakım için fiyat aldım yağ ve yağ filtresi değişip rutin kontroller yapılacak hava polen değişmeyecek fiyat 12666 TL (Adana-Aykan) nereye gidiyor bu fiyatlar ne yapıyorlar da bu kadar fiyat çıkıyor.
Araç muhtemelen 5 yaş üstü %25 iskonto var

Bizimkiler 1 - 2 yaşında olunca sağlam öpülüyoruz.
Sizin bir de hava ve polen filtreleri değişse 16300 TL yi geçer.

• Beğen
Tepkiler: RKR
Aracım Golf 7 manuel TDI
İlk indirimsiz fiyat 14.295, %30 indirimle 10.740. Bakım sonrasında bütün bakımları serviste yaptırdığım için tekrar bir indirimle fiyat bu.

Aynen öyle sabırla garantinin dolmasını bekliyorum. Ağır bakım hariç yanından geçmem.

Evet aracım 5 yaş üstü ama anladığım kadarıyla işçilik birimleri ile istedikleri gibi oynayabiliyorlar, mesela bir önceki fren hidroliği değişiminde işçilik birim miktarını 60 olarak hesaplamışlardı, şimdi ilk verilen teklifte 70 birim olarak hesaplanmış, son hesaplanan faturada 30 birim işçilik girilmiş sadece ordan 1000 küsur fark ediyor.

Eskişehir - Asil

@RKR

Araç manuel ise ?

Fren hidroligi değisiminde " Debriyajın havasının alınması" kalemini fatura etmemişler ?

Ucuza gelmis fren hidroligi degisimi ?

@RKR

Araç manuel ise ?

Fren hidroligi değisiminde " Debriyajın havasının alınması" kalemini fatura etmemişler ?

Ucuza gelmis fren hidroligi degisimi ?
İlk verdikleri fiyatta vardı, dediğim gibi en son faturada çıkarmışlar.

manuel aracı olan arkadaşlar; aranızda hiç şanzıman yağını değiştiren oldu mu? gerçi VW ömürlük diyor bana ömürlük olması pek mantıklı gelmedi.

bu arada arabamın oem aküsü (Exide - EFB) dün 7 yılında sonunda rahmetli oldu. dün şaşmazda akücü şükrü ustada arabanın üstündeki markanın aynısını 5500 liraya taktırdım. yetkili serviste ise indirimlerle her şey dahil 9500 liraydı.

manuel aracı olan arkadaşlar; aranızda hiç şanzıman yağını değiştiren oldu mu? gerçi VW ömürlük diyor bana ömürlük olması pek mantıklı gelmedi.

bu arada arabamın oem aküsü (Exide - EFB) dün 7 yılında sonunda rahmetli oldu. dün şaşmazda akücü şükrü ustada arabanın üstündeki markanın aynısını 5500 liraya taktırdım. yetkili serviste ise indirimlerle her şey dahil 9500 liraydı.
Eski aracım manuelde 90bin km de değiştirmiştim. Özellikle kışın ilk başlarda vites geçişlerinde sertlik hissediyordum. Değiştirince sorun ortadan kalkmıştı. Eski yağ boşaltınca ufak çapaklar göze çarptı. Yeni şanzıman yağını koyup 5bin km ye yakın kullanıp tekrar değiştirmiştim. Usta tavsiyesiyle. Şanzımansal sıkıntı da neyse ki olmamış oldu. Yani yeniden çapak çıkmadı.

80-90bin km de civarlarında yağ değişim manuel araç için tavsiye ederim.

Aracımı 100k km de alıp 125k km de sattım manueldi. Ne benden önceki sahiplerinin değiştirdiğini düşünüyorum ne de ben değiştirdim hocam.

Biraderden peder beye geçen
2012 passat tdi manuel

KM: 470 bin

Şanzuman yağı hiç DEĞİŞMEDİ

Geri