Güncel Bakım Masrafları

Ailede herkes kendi arabasından sorumlu

Mesela birader passatını 210 bine kadar yetkili servise götürdü bakımlara.

Ben manuel bir vw aracı asla yetkiliye götürmezdim.

Şanzuman yağına gelince. Ben biradere hicbir sekilde gerek yok bosuna değistirme demedim.

Kendisi hür iradesiyle degistirmemis hiç.

Bana yada tüm foruma çıkan fayda ne burda dersek ?

470 bine kadar disli kırmayan manuel passat örneği ile herkes kendi manuel aracının sanzuman yağına ömür biçsin.???

Turbo halen fabrikasyon (tamir dahi görmedi)
Dpf 380 binde yıkandı temizlendi tekrar takildı
Egr 380 binde iptal edildi

Enjektörler 390 binde temizlendi kalibre edildi tekrar takıldı

Yakıt pompaları bugüne kadar hiç bozulmadı ( yüksek basınç + düşük basınç pompaları)

Alman malı dizel araba böyle olmalı (470 bine kadar dayanan şanzuman yağı dahil)
Hocam acaba yağ pompasın ve/veya yağ pompası üzerindeki yağlı kayış bu km ve yaşa kadar hiç değişmiş mi?

Hocam acaba yağ pompasın ve/veya yağ pompası üzerindeki yağlı kayış bu km ve yaşa kadar hiç değişmiş mi?
Hayır bu kayışta değismedi passatta

Edit:

Bu sene yaza girerken (mayıs) kendi
golf tdi aracımda klima performansı dibe vurmustu.
böyle durumlarda İnsanın aklına klima Kompresörü dahil hertürlü masraf gelebiliyor.

Neyseki klima gazı eksilmiş gaz dolumu yaptırarak çözmüştüm işi (minimal kaçak varmış)

Biraderdeki passat 470 bin km boyunca ne gazı eksilmis ne kompresörü bozulmuş. Halen sorunsuz maxi soguk hava üfleme performansı var.

Alman arabasının kliması böyle olmalı (passat)

Bendeki golfte 110 bin km civarlarında klima gazı sorunsalından aracın notunu kırdım tabi

2016 1.4 TSI Highline Manuel 82819 km

Arca Etimesgut'ta 9. Bakım = 14.635 TL (+Arca Paket = 4.140 TL)

Merhabalar bende 120 bin bakımı için triger, yağ bakımı ve hidrolik bakımı için 30 bin fiyat aldım. Sizce normal mi? Trigeri serviste yapıp yağ ve hidrolik bakımını dışarda yapsam olur mu?

Merhabalar bende 120 bin bakımı için triger, yağ bakımı ve hidrolik bakımı için 30 bin fiyat aldım. Sizce normal mi? Trigeri serviste yapıp yağ ve hidrolik bakımını dışarda yapsam olur mu?
Fren hidrolik yetkili serviste öyle pahalı değil. Triger ve hidrolik yetkili servis, rutin yağ bakımı dışarda yaptırılabilir.

Geri