Güncel Bakım Masrafları

o zaman sanayide 1000 liraya falan yaparlar değil mi?
Yaparlar ama sağlıklı bir ayar elde edemezsiniz,

Xenon, Bi-Xenon ve Led farlar için sağlıklı bir ayar yapılabilmesi gerekenler;

-digital far ayar makinası
-diagnoz cihazı (odis yazılımı yüklü bilgisayar yardımı)

Bu parçalarda sıkıntı olabilir.
1. Magnatec serisinde 5w-30 VW 504/507 onaylı yağ yok. Muhtemelen Ford yağı koydular
2. Eğer servisten almadıysanız VW AG yağ filtresi çakma
3. Hava polen de bu fiyatlara soru işaretli
Magnatec serisinde 5w30 vw onayı yok ford araçlar için üretilmiş.aynı yağı benim araca koymuş usta vw onayı olmayan yağı neden koydun dedim.geçen hafta tekrar 504/507 onaylı yağ ile değiştim.
Ustalar onay bilmez 5w30 tamamdır hepsi aynı diyorlar.

Hocam bakın beni yanlış anlamayın ama VW bu iş için onlarca mühendis çalıştırıyor, yüzbinlerce dolar AR-GE ve test sonucunda bir karara varıp onay kodu belirliyor. Benim görüşüm sizin ustanız çok bilmişlik yapıyor ve eskiden doğuşta çalışmasını ön plana atarak size alt segment yağı satıyor. Bakın problem olmuş yada olmamış hiç fark etmez. Bu yapılanın yanlış olduğunu kabul etmek gerekir. Bunun başlıca nedeni bu forumu yüzlerce kişi takip ediyor ve buraya yanlış olduğu halde ben magnetec kullandım bir şey olmadı diye ileti atmak pek doğru değil. Sizin iletilerinizi gördükten sonra magnetec kullanıp problem yaşayan insanlar olabilir. Bunları da düşünmek lazım. Bu hususlar haricinde herkesin kendi aracı istediği yağı koymak ile özgür. Kimse kimsenin hür idaresine karışamaz ancak doğruya doğru, yanlışa yanlış demek lazım.
Hocam aynı sorunu bende yaşadım.
Servisten ayrılma usta diye yağını değiştir dedim. Castrol edge 5w30 almasını söylememe rağmen (magnatec ford araçlar için) yağ bidonunu görünce direk aradım.usta vw onay almamış yağ neden koydun.abi hepsi aynı dedikten sonra bak usta,motora birsey olursa sorumlusu sensin dedim.
Hocam bakın beni yanlış anlamayın ama VW bu iş için onlarca mühendis çalıştırıyor, yüzbinlerce dolar AR-GE ve test sonucunda bir karara varıp onay kodu belirliyor. Benim görüşüm sizin ustanız çok bilmişlik yapıyor ve eskiden doğuşta çalışmasını ön plana atarak size alt segment yağı satıyor. Bakın problem olmuş yada olmamış hiç fark etmez. Bu yapılanın yanlış olduğunu kabul etmek gerekir. Bunun başlıca nedeni bu forumu yüzlerce kişi takip ediyor ve buraya yanlış olduğu halde ben magnetec kullandım bir şey olmadı diye ileti atmak pek doğru değil. Sizin iletilerinizi gördükten sonra magnetec kullanıp problem yaşayan insanlar olabilir. Bunları da düşünmek lazım. Bu hususlar haricinde herkesin kendi aracı istediği yağı koymak ile özgür. Kimse kimsenin hür idaresine karışamaz ancak doğruya doğru, yanlışa yanlış demek lazım.
Aynı problemi kendi aracımda yaşamış biriyim. Servisten Çıkma usta diye düşündüm yağı değişimi yap dedim.
Filtre yi kendim aldım verdim.yağı alamadım araç kaza yaptığından dolayı aceleye geldi.castrol edge 5w30 504/507 onaylı dememe rağmen.bagaj daki bidonu incelerken (magnatec ford araçlar için) ibaresi yazan vw onayını göremeyince sinirle ustayı aradım.durumu izah ettim adam onay nedir bilmiyor.
Geçen hafta mobil1 esp 5w30 ile değiştirdim. Ustaların her aracın yağ onayına sahip bilgileri yok.A3/B4 onayı
Apı sp,cj sn bu kodlar dizel benzinli motor olarak kodlanmış yağlar. Dikkat etmenin motor ömrüne katkı sağlayacağını düşünüyorum.
Filtre seti yetkili distribütör ile iletişime geçip aldım.mobil1 kendi sitesinden aldım. Ustalara güvenmiyorum.antifirz kendim değiştirdim.

Yaparlar ama sağlıklı bir ayar elde edemezsiniz,

Xenon, Bi-Xenon ve Led farlar için sağlıklı bir ayar yapılabilmesi gerekenler;

-digital far ayar makinası
-diagnoz cihazı (odis yazılımı yüklü bilgisayar yardımı)
Far ayar makinasını anladım da, diagnoz cihazı ile yapılıyor? manuel olarak ayar yapılmıyor mu?

edit: cevabı öğrendim. önce bu odis veya OBD11 programı ile farları servis konumuna getirip sonra manuel ayar yapıp sonra yine servis konumundan çıkmak lazımmış.

Son düzenleme:

Geri