Güncel Bakım Masrafları

@Halilo Sayın hocam bizim bu ilçede fiyatlar biraz pahalı.
17 ay önce başka bir yerde yaptırdım 3500 tl gibi bir şey vermiştim eski konularda vardır.
Bu gittiğim yer sadece vag grup araçlara bakan popüler biryer parçacı dükkanı da mevcut bilemedim artık yaptırıp verdim parayı.
Bujiler değiştimi hiç diye sordu usta 30-35k arası değişmişti tamam dedi.Buji içinde 3000tl orijinal ngk ama ne renk bilgisi yok tabii.
Antifriz değiştirmiyorlar niyetleri yok orijinal olmuyormuş triger değişene kadar devammış .

Hocam bana biraz fiyatlar fazla mı geldi takdir sizin tabii, belki sizin olduğunuz yerde normaldir. Ankara ivedikte;
-NGK marka buji seti
-Castrol Magnatec 5-30
-VW AG yağ filtresi
-Hava+polen filtresi
Değişimlerine toplam 6 bin TL verdim.

Bir de eklemek istediğim bir şey var ( size özel değil gören arkadaşlara da belki yardımcı olur ); NGK nın 2 tip versiyonu var Biri yeşil renkli yazılara sahip üzerinde VW AG onaylı olduğu yazan diğeri ise mavi renkli yazılı sadece NGK yazan. Bu yeşil renkli yazılı olanlar direkt servis ürünü ve her 60 bin km de bir değişimi yapılabilir ancak eğer mavi yazılı ise buji değişimi her 30 bin km de bir yapılmalı. Buna dikkat etmeniz tercihimdir çünkü bu aracın buji sistemi biraz hassas işliyor. Tabii ustanız kontrolünü yapmıştır diye varsayıyorum.
Bu parçalarda sıkıntı olabilir.
1. Magnatec serisinde 5w-30 VW 504/507 onaylı yağ yok. Muhtemelen Ford yağı koydular
2. Eğer servisten almadıysanız VW AG yağ filtresi çakma
3. Hava polen de bu fiyatlara soru işaretli

Merhabalar. Yıllardır tüm araçlarımızda onay saçmalığına takılmadan kullanıyoruz en ufak bir sorun dahi yaşanmıyor. Önemli olan doğru viskoziteye sahip orijinal kaliteli motor yağı kullanmak.
-Yağ filtrem orijinal o konuda sıkıntınız olmasın :)
-Hava ve polen evet çok kaliteli marka değil. Ama yine en iyi ürünler olduğunu düşünüyorum.
-Ben 1000 lira işçilik verdim. Usta ile çok yakın olduğumuzdan dolayı. Ek olarak sanayi esnafı yazılan işçiliğe ayriyeten parçadan da para yazıyor kendine oradan karlıyım direkt parça fiyatı her şey. Orada bilgi eksikliği verdiğimi varsayabilirsiniz.
-İlk defa bakım yapmıyoruz ustam öyle sizin dediğiniz gibi çakma, yanlış yağ vs gibi durumlar yok. Çünkü daha önceden yaşadım maalesef.

Merhabalar. Yıllardır tüm araçlarımızda onay saçmalığına takılmadan kullanıyoruz en ufak bir sorun dahi yaşanmıyor. Önemli olan doğru viskoziteye sahip orijinal kaliteli motor yağı kullanmak.
-Yağ filtrem orijinal o konuda sıkıntınız olmasın :)
-Hava ve polen evet çok kaliteli marka değil. Ama yine en iyi ürünler olduğunu düşünüyorum.
-Ben 1000 lira işçilik verdim. Usta ile çok yakın olduğumuzdan dolayı. Ek olarak sanayi esnafı yazılan işçiliğe ayriyeten parçadan da para yazıyor kendine oradan karlıyım direkt parça fiyatı her şey. Orada bilgi eksikliği verdiğimi varsayabilirsiniz.
-İlk defa bakım yapmıyoruz ustam öyle sizin dediğiniz gibi çakma, yanlış yağ vs gibi durumlar yok. Çünkü daha önceden yaşadım maalesef.
Hocam onay konusunu hiç hafife almayın. Daha önce sorun yaşamamış olmanız ileride yaşamayacağınız anlamına gelmez. Her 5w30 aynı değildir. Motorların farklı yapıları gereği farklı standartlarda yağları kabul ederler.

@Halilo Sayın hocam bizim bu ilçede fiyatlar biraz pahalı.
17 ay önce başka bir yerde yaptırdım 3500 tl gibi bir şey vermiştim eski konularda vardır.
Bu gittiğim yer sadece vag grup araçlara bakan popüler biryer parçacı dükkanı da mevcut bilemedim artık yaptırıp verdim parayı.
Bujiler değiştimi hiç diye sordu usta 30-35k arası değişmişti tamam dedi.Buji içinde 3000tl orijinal ngk ama ne renk bilgisi yok tabii.
Antifriz değiştirmiyorlar niyetleri yok orijinal olmuyormuş triger değişene kadar devammış .
Anladım hocam, öyle bir sanayi ortamı var ki içiniz rahat olacak yerde yaptırmanız en iyisi.

Hocam geçmişte Opel Corsa aracım vardı. Bosch marka buji vardı üstünde 40 bin km kadar kullandım sonra bir yokuş sırasında 3000 devirde arabayı kaldırırken bir anda motor arızaya düştü buji parçalanmış tüm motoru içeriden çizmiş beni çok büyük masrafa koymuştu. Ondan buji konusunda çok takık birisiyim.

Antifriz için de her kış ayına doğru lastikçide dahi bulursunuz ölçüm cihazını. Antifriz ölçümü yapın yaşadığınız yerin hava koşullarına göre düşünüp değişimini veya üstüne eklemesini yaparsınız.

Hocam onay konusunu hiç hafife almayın. Daha önce sorun yaşamamış olmanız ileride yaşamayacağınız anlamına gelmez. Her 5w30 aynı değildir. Motorların farklı yapıları gereği farklı standartlarda yağları kabul ederler.
Hocam dediklerinizde noktasına kadar haklısınız ona hiçbir cevabım yok içiniz nasıl rahat oluyorsa ona uygun davranın tabii. Şahsi aracım olan golf için konuşacak olursak aldığım kişi 70 bin km’den bu yana Castrol magnatec 5-30 (arkadaşın dediği gibi Ford onaylı) yağ kullanmış ben de geleneği ustanın tavsiyesi ile devam ettirdim. Kesinlikle paradan kaçmıyorum yanlış anlaşılma olmasın. (Fiyat farkı varsa)

Buradaki tercihler kişiseldir. Şirketin tüm araçlarını 2020 den bu zamana kadar aynı ustamızda yaptırıyoruz (kendisi eski doğuş servisinden ayrılma birisi) onun önerdiği biçimde araçlarımızda hayati yerlerde en iyisini kullanacak şekilde olsun diyoruz kendisine uyuyoruz.

,
Castrol ‘ün Magnatec serisi zaten markanın alt segmentte konumlandırdığı bir yağ,

Üretici onayı olmayan yağ kullanmak zaten başlı başına kumar oynamak,

Yağ filtresi:
yetkili serviste 600-700 liraya satılan VW AG yağ filtresini (dışarda/sanayi ortamında) parçacının bundan kâr elde edebilmesi için en az 1.000 liraya satması lazım, Sanayi ortamında satılan VW AG filtrelerin %99 sahtedir. Orjinal VW AG filtre satıyoruz diye milleti bi güzel silkeliyorlar, millette bi güzel imanıyor güzel iş valla 20 liralık çakma filtreden %500 kâr elde ediyor,

Oysa ki o filtre aslında sahte filtrenin bile en kalitesiz olanından :D

Geri