aklıma geldi

Bakımdan sonra 200km yaptım. Şuan maksimum görünüyoraklıma geldiyeni bakım oldu ya ekrandaki yağ gösteren tam nerede şimdi mesela…
Bakımdan sonra 200km yaptım. Şuan maksimum görünüyor
Metin Abi,Tşk ederim benim tam yarıda sayılır cuma günü rodaj için gidecektim bilgilenmem iyi oldu…
Hocam belki bahsettiğiniz sistem zaten araçta vardır.Metin Abi,
Toplamda 10 çizgi bulunuyor; ben özellikle 2 çizgi eksik olacak şekilde yağ koyulmasını istedim ve uygulama da bu şekilde yapıldı.
Bu yöntem, motorun hareketli parçalarına aşırı yük binmesini engelliyor. Yağ sıcaklığı ve basıncının yüksek olması, zamanla kaçak riskini artırabiliyor. Kendi ustam da bu şekilde öneriyor çünkü tam dolum yapıldığında bir süre sonra yağ seviyesi yükselip sızıntıya neden olabiliyor.
Yağın “gırtlağa kadar” doldurulmasının da doğru bir uygulama olmadığını düşünüyorum. Bu yöntemle motor için aslında daha sağlıklı bir denge yakaladığımıza inanıyorum. Zaten teslim aldığımızda araçlarda 5-6. çizgilerdeydi yağ seviyesi. Şu an benim aracımda 8. çizgide
Örneğin Porsche aracımızda da baştan beri bu şekilde uygulama yapıyoruz ve bugüne kadar en ufak bir yağ kaçağı dahi yaşanmadı.
deliler gibi sıkıştırdığım halde hemde
Hocam 2 çizgi eksik şekilde kaç litreye denk geliyor bilginiz var mı?Metin Abi,
Toplamda 10 çizgi bulunuyor; ben özellikle 2 çizgi eksik olacak şekilde yağ koyulmasını istedim ve uygulama da bu şekilde yapıldı.
Bu yöntem, motorun hareketli parçalarına aşırı yük binmesini engelliyor. Yağ sıcaklığı ve basıncının yüksek olması, zamanla kaçak riskini artırabiliyor. Kendi ustam da bu şekilde öneriyor çünkü tam dolum yapıldığında bir süre sonra yağ seviyesi yükselip sızıntıya neden olabiliyor.
Yağın “gırtlağa kadar” doldurulmasının da doğru bir uygulama olmadığını düşünüyorum. Bu yöntemle motor için aslında daha sağlıklı bir denge yakaladığımıza inanıyorum. Zaten teslim aldığımızda araçlarda 5-6. çizgilerdeydi yağ seviyesi. Şu an benim aracımda 8. çizgide
Örneğin Porsche aracımızda da baştan beri bu şekilde uygulama yapıyoruz ve bugüne kadar en ufak bir yağ kaçağı dahi yaşanmadı.
deliler gibi sıkıştırdığım halde hemde
2 çizgi arası 100 ml diye biliyorum 200 ml eksik koydumHocam belki bahsettiğiniz sistem zaten araçta vardır.
Hocam 2 çizgi eksik şekilde kaç litreye denk geliyor bilginiz var mı?
Metinkar hocam Geçen bir arkadaş 1.5 tsi modeller 4.3 , e-tsi modeller 4.1 litre yağ alıyor diye yazmıştı. Ondan sonra araç bakım faturasını paylaşan 8.5 e-tsi arkadaşın faturasında 4.3 litre yazıyordu. Siz servise gidince bu durumu sorabilir misiniz. Doğrusu hangisi acaba .
Onu epey önce sormuştum, yağ çubuğu yok diye mi az koyuyorlardı anlayamadım.Metinkar hocam Geçen bir arkadaş 1.5 tsi modeller 4.3 , e-tsi modeller 4.1 litre yağ alıyor diye yazmıştı. Ondan sonra araç bakım faturasını paylaşan 8.5 e-tsi arkadaşın faturasında 4.3 litre yazıyordu. Siz servise gidince bu durumu sorabilir misiniz. Doğrusu hangisi acaba .
Bu arada bakım için mecbur kaldım. Normalde Manisa da yaşıyorum. Abim Ataşehir de yaşıyor. 21binde yağ değişimi olmuştu 31500km de yağ eksiltme uyarısı gelince geri hemen Manisa ya döneceğim için sabah yorumları iyi olan bir özel servise yaptırdım. Yağ eklemek uzun yola çıkacağım için cesaret edemedim. Ama bir daha ki bakımı yetkili serviste yaptırırım. 12.750tl fiyat verdi yetkili servis. 4,750 tl için riske değmez pişman oldum. Tamam usta ilgiliydi lafım yok ama gerçekten değmez.Merhaba bugün Bostancı 𝗼𝘁𝗼 sanayide 2021 1.5 etsi Leon aracımın periyodik bakımı(tüm filtreler man+ 0-20w Castrol yağ) artı fren hidrolik yağı değişimi yaptırdım. 8000 tl fiyat ödedim. Garanti bittiği için servisi aramadım. Bilmiyorum nasıl bir fiyat verirdi.
Risk derken nasıl bir risk ? Yağ filtre ve fren hidroliğini serviste değiştirmenin avantajı nedir ? Garanti bitmişse servise gitmenize gerek yok. Ağır bakım harici periyodik bakımlarınızı sanayide yaptırabilirsiniz.Bu arada bakım için mecbur kaldım. Normalde Manisa da yaşıyorum. Abim Ataşehir de yaşıyor. 21binde yağ değişimi olmuştu 31500km de yağ eksiltme uyarısı gelince geri hemen Manisa ya döneceğim için sabah yorumları iyi olan bir özel servise yaptırdım. Yağ eklemek uzun yola çıkacağım için cesaret edemedim. Ama bir daha ki bakımı yetkili serviste yaptırırım. 12.750tl fiyat verdi yetkili servis. 4,750 tl için riske değmez pişman oldum. Tamam usta ilgiliydi lafım yok ama gerçekten değmez.
2016 1.2 tsı
13000km 17 ay sonra sanayide bakım yaptırdım.Geçen gittiğim yeri değiştirdim.
Yağ olarak castrol istedim.
Polen filtron
Yağ hava hengest
Toplam 5000 tl verdim
Buji değişelim mi dedi 60 k da bir değişiyormuş 35k değişti dedim tamam dedi usta.
Buji nkg 3000 tl fiyat verdi değiştirsem olurdu seneye bıraktım.
Arka sağ amortisör de çok hafif terleme gösterdi ses olursa duyarsan çift değiştirmemiz lazım dedi usta.Antifriz 9 yıllık fabrikasyon devam bu ustada değiştirmedi.