Güncel Bakım Masrafları

Adana Gizerler yetkili servis ilk bakım yağ ve yağ filtresi değişip rutin kontrolleri yapıldı indirimli hali ile 10920TL :) Mobil1 0w20 yağ koydular nasıldır bilmiyorum. Ekrandan yağ seviyesini kontrol ettiğimde 6 çizgi var sadece bu neden böyle dedim her zamanki gibi normaldir dediler :) Faturada 4.3 lt eklendiği yazıyor ilerleyen kilometrelerde anlayacağız.
Yağ seviyesini ertesi gün sensör daha doğru gösteriyor diyorlar,

Koyulan yağ Mobil 1 ise faturada ;
Mobil 1 ESP x2 0W-20 yazması gerekir, doğru olan yağ budur,

Bir de bu yağın Mobil 1 0W-20 olanı var, bu yağ sizin araca uyumlu değildir, Umarım yanlış yağ koymamışlardır. :oops:

Aracın bugün bakımı yapıldı.
2. Bakım
Antalya Otomol

Tüm Filtreler , yağ extradan fren hidroliği değişimi rot ayarı yapıldı , arka silecek ekletildi.
Fren hidroliğini direkt yapalım demişlerdi. Ölçüm sonuca göre karar vereyim dedim. Ölçüm cihazı sarı renk uyarı vermiş.

Rot ta da ufaktan çekme hissediyordum. Onu da test edin ona göre devam edelim dedim. Kendim kontrol etmelerini istedim. Yol testinde hafif sola çektiğini onlarda onayladılar. Rot işlemi de yapılmış oldu.

Dikkatimi çeken karter tapası bu sefer değişmemiş sadece contası değişmiş.
İlk bakımda her ikisi de değişmişti. Aracı peder yetkili servise götürmüştü. Uzaktan telefonla işlemleri durumu öğrendim.

Filtreler , yağ , cam suyu , karter contası için 15390TL fiyat çekmişlerdi. Fren hidroliği eklenirse 17100TL demişlerdi. Rot içinde telefonda 1950TL gibi demişlerdi.
Aracım için piyasada Bosch vs dahil arka silecek olmadığı için yetkili servisten onu da aldım.
Toplam 19515 TL tutmuş oldu.

Yeni silecek etiketi , eski çıkan ilk defa değişen hava filtresi, polen filtresi ektedir.

Fabrikadan Valeo polen filtresiyle araç gelmiş.
Alman üretimli yağ filtresi stoklarında yoktu , öncelik Türkiye üretimmiş. Uzun süredir böyle geliyor dediler.
Fabrikanın taktığı hava filtresinin markası neymiş..? Genelde nasıl olsa araç sahibi fark etmez diye ucuz bir marka takıyorlar. :)

İstanbulda doğuş uzay ve avekle görüştüm 1.0 manuel 60bin bakımı (57binde) için indirimli fiyatı 18 bin veriyorlar. Bujiyi(3100₺) ve yağı(1300₺) servisten alıp bakımı dışarda yaptırma kararı verdim 7-8 bin lira bandına bitireceğim bakım maliyetini

Avek Karşıyaka ilk bakım 11800 TL. Yağ seviyesi şu şekildeydi. Castrol EDGE PROFESSIONAL LL IV FE 0W-20 yağ kullanılmış 4,30 litre.

Ekli dosyalar

• IMG_2448.jpeg
    IMG_2448.jpeg
    380.4 KB · Görüntüleme: 40
Fabrikanın taktığı hava filtresinin markası neymiş..? Genelde nasıl olsa araç sahibi fark etmez diye ucuz bir marka takıyorlar. :)
Pedere sordum , dikkat etmemiş, çöpe atmış.

Küçük detaylar merak uyandırıyor bende de.

Fabrikadan ucuz marka takma olayını VW kaç yıldır yapıyor? Pandemi itibariyle mi?

Poleni Valeo görünce üzülmüştüm, beklentim büyüktü.

Yağ seviyesini ertesi gün sensör daha doğru gösteriyor diyorlar,

Koyulan yağ Mobil 1 ise faturada ;
Mobil 1 ESP x2 0W-20 yazması gerekir, doğru olan yağ budur,

Bir de bu yağın Mobil 1 0W-20 olanı var, bu yağ sizin araca uyumlu değildir, Umarım yanlış yağ koymamışlardır. :oops:
Bakımdan bu yana 4 gün geçti seviye hala 6 da. Faturaya baktığımda Mobil 0W/20 Sentetik yağ 208 LT FIÇI yazıyor. Kodu 50900VWMO
Siz bilgi sahibisiniz bu koda göre yağ hangisi olabilir.

Bakımdan bu yana 4 gün geçti seviye hala 6 da. Faturaya baktığımda Mobil 0W/20 Sentetik yağ 208 LT FIÇI yazıyor. Kodu 50900VWMO
Hoca sen neeereye yaptırdın. Shell ve ya Castrol koyan yere gideydin ya :D

Eğer mobil 0W/20 Sentetik yağ 208 LT FIÇI, kodu 50900VWMO yazıyor ama pakette VW 508/509 onayı görülmüyorsa — bu yağ VW 508 00 / 509 00 standardını karşılamıyor olabilir. Bu durumda, senin Golf MK8,5 (özellikle yeni motorlar) için önerilmez.

Benim bildiğim bu ama başındaki koddan 50900VWMO yan 509 la başlıyor servis böyle bir hataya düşmez.

Eğer mobil 0W/20 Sentetik yağ 208 LT FIÇI, kodu 50900VWMO yazıyor ama pakette VW 508/509 onayı görülmüyorsa — bu yağ VW 508 00 / 509 00 standardını karşılamıyor olabilir. Bu durumda, senin Golf MK8,5 (özellikle yeni motorlar) için önerilmez.

Benim bildiğim bu ama başındaki koddan 50900VWMO yan 509 la başlıyor servis böyle bir hataya düşmez.
Kaputun altında armut gibi 508-509 yazıyor buna rağmen yanlış koyarlarsa içinden geçerim zaten servisin abi. (Mecazi olarak içinden geçerim demiyorum bu arada :))

Hoca sen neeereye yaptırdın. Shell ve ya Castrol koyan yere gideydin ya :D
Abi Castrolü boşver Shelle razıydım :) Adana Mersin de yaşayanlar Gizerler'i bilir. Adana Ford Volvo VW vs gibi markaların yetkili servis işlemlerini yapıyorlar araç satışları yok. Aykandan daha düşük fiyat verdikleri için tercih ettim memnunda kaldım ama yağ işi k.çımızda patlamaz umarım :)

Abi Castrolü boşver Shelle razıydım :) Adana Mersin de yaşayanlar Gizerler'i bilir. Adana Ford Volvo VW vs gibi markaların yetkili servis işlemlerini yapıyorlar araç satışları yok. Aykandan daha düşük fiyat verdikleri için tercih ettim memnunda kaldım ama yağ işi k.çımızda patlamaz umarım :)
Ucuz etin yahnisi yavan olur

İnşallah patlamaz valla. Böyle bişi varsa büyük fiyasko gerçekten...

Kaputun altında armut gibi 508-509 yazıyor buna rağmen yanlış koyarlarsa içinden geçerim zaten servisin abi. (Mecazi olarak içinden geçerim demiyorum bu arada :))
serviste araca uygun olmayan yağ koyamazlar fıçı geliyor zaten için rahat olsun herşey kodlu
adana çok tehlikeli abi :)
adam çeşme suyunu zem zem suyu diye satmıştı
5 ay içerisinde 90 milyon TL para kazanmış üstelik
adamın ifadesi daha komik :) Bu suları sahte olduğunu düşünmüyorum. Çünkü şu ana kadar müşterilerden bana herhangi bir şikayet gelmedi demişti habere çıktığı an aklıma geldi bir an 🫣

serviste araca uygun olmayan yağ koyamazlar fıçı geliyor zaten için rahat olsun herşey kodlu

adana çok tehlikeli abi :)
adam çeşme suyunu zem zem suyu diye satmıştı
5 ay içerisinde 90 milyon TL para kazanmış üstelik
adamın ifadesi daha komik :) Bu suları sahte olduğunu düşünmüyorum. Çünkü şu ana kadar müşterilerden bana herhangi bir şikayet gelmedi demişti habere çıktığı an aklıma geldi bir an 🫣
Bereket duası satan arkadaşı unutuyorsun fenomen oldu gitti ayıp sana :ROFLMAO: Kıllandırdın beni servisi arayıp sordum öyle şey olur mu şase numarası kontrol edilerek işlemler yapılıyor dedi azar işittik. Gel sana ŞIRDAN yedirecem hakettin:ROFLMAO::ROFLMAO:

Bereket duası satan arkadaşı unutuyorsun fenomen oldu gitti ayıp sana :ROFLMAO: Kıllandırdın beni servisi arayıp sordum öyle şey olur mu şase numarası kontrol edilerek işlemler yapılıyor dedi azar işittik. Gel sana ŞIRDAN yedirecem hakettin:ROFLMAO::ROFLMAO:
gelirsem uğrayacağım şirketin adana şubesine işim düşsün yeterki söz arıycam seni adaş

Geri