Güncel Bakım Masrafları

105 binde 1.4 tsı 125hp aracım için Liqui Moly Top Tec 4200 5W-30 almayı düşünüyorum önceki sahibi bakımları yeni yaptırmış ama araçta castrol var malum piyasada en çok sahtesi bulunan yağda castrol top tec 4200 iyi bir tercih olur mu sizce
benim aracım golf7 1.2 tsi benzinli 4 yıldır liquli moly kullanıyorum ,gönül rahatlığıyla kullanabilirisiniz.

Vw Golf 7 1.4 TSİ-1.2 TSİ Ankara Otomol Çayyolu servis Yağ+Yağ filtresi+hava filtresi+polen filtresi 10 bin TL
Polen filtresini çıkartınca 8 bin TL.

Polen cıkartılabiliyor mu? Cıkartılınca periyodik bakım yapılmış sayıyorlar mı
Araç ful servis bakımlı değilse çok da önemli olmuyor ki hocam. Ama sayılır çünkü vw de şu an polen ve hava filtresini 2 yılda değiştiriyor durumlarına bakıp (bence yanlış hava filtresi adına)

Ben yağ+yağ filtresi+ buji işlemlerini serviste yaptırmanın sanayide yaptırmaktan daha karlı olduğunu hesapladım. Bu 3 ü için servisi kullanmak daha temiz oluyor. Burada karar size kalmış ne isterseniz onu yapıyorlar. Geri kalan hava ve poleni kendiniz değiştirin çok basit.

Aracın bugün bakımı yapıldı.
2. Bakım
Antalya Otomol

Tüm Filtreler , yağ extradan fren hidroliği değişimi rot ayarı yapıldı , arka silecek ekletildi.
Fren hidroliğini direkt yapalım demişlerdi. Ölçüm sonuca göre karar vereyim dedim. Ölçüm cihazı sarı renk uyarı vermiş.

Rot ta da ufaktan çekme hissediyordum. Onu da test edin ona göre devam edelim dedim. Kendim kontrol etmelerini istedim. Yol testinde hafif sola çektiğini onlarda onayladılar. Rot işlemi de yapılmış oldu.

Dikkatimi çeken karter tapası bu sefer değişmemiş sadece contası değişmiş.
İlk bakımda her ikisi de değişmişti. Aracı peder yetkili servise götürmüştü. Uzaktan telefonla işlemleri durumu öğrendim.

Filtreler , yağ , cam suyu , karter contası için 15390TL fiyat çekmişlerdi. Fren hidroliği eklenirse 17100TL demişlerdi. Rot içinde telefonda 1950TL gibi demişlerdi.
Aracım için piyasada Bosch vs dahil arka silecek olmadığı için yetkili servisten onu da aldım.
Toplam 19515 TL tutmuş oldu.

Yeni silecek etiketi , eski çıkan ilk defa değişen hava filtresi, polen filtresi ektedir.

Fabrikadan Valeo polen filtresiyle araç gelmiş.
Alman üretimli yağ filtresi stoklarında yoktu , öncelik Türkiye üretimmiş. Uzun süredir böyle geliyor dediler.

Ekli dosyalar

• 1000301345.jpg
    1000301345.jpg
    126.1 KB · Görüntüleme: 59
  • 1000301302.jpg
    1000301302.jpg
    61.1 KB · Görüntüleme: 58
  • 1000301294.jpg
    1000301294.jpg
    203.9 KB · Görüntüleme: 45
  • 1000301296.jpg
    1000301296.jpg
    168.8 KB · Görüntüleme: 44
  • 1000301292.jpg
    1000301292.jpg
    53.8 KB · Görüntüleme: 42
  • 1000301291.jpg
    1000301291.jpg
    54.7 KB · Görüntüleme: 41
  • 1000301298.jpg
    1000301298.jpg
    55.8 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Arkadaşlar 2015 golf 7 1.2 tsi manuel teklif aldım nasıl sizce çok mu pahalı?

Ekli dosyalar

• IMG_4394.jpeg
    IMG_4394.jpeg
    192.2 KB · Görüntüleme: 57
Total fiyatın az-çok olmasını bilmemde, standart yıllık bakım gözüküyor listeye göre. Genişletilmiş bakım kapsamı diye yazılan şey nedir? Zaten ilk kalemde bakım adı altında işçilik alıyorlar.

Total fiyatın az-çok olmasını bilmemde, standart yıllık bakım gözüküyor listeye göre. Genişletilmiş bakım kapsamı diye yazılan şey nedir? Zaten ilk kalemde bakım adı altında işçilik alıyorlar.
“Bakım dediği sadece yağ ve yağ fitresi değişimini kapsar. Genişletilmiş bakım ise yağ/yağ filtresi yanında hava ve polen filtrelerinin de değişimi. Son 2 yıldır uygulanıyor. hava ve polen filtresini 2 bakımda bir değiştiriyorlar artık

Forumda bir arkadaş bu şekilde yazmış

Ne yazık ki yetkili servis fiyatları böyle. Yılbaşından sonra da bir tık artacaktır sanırım.

Önemli olan sizin ne düşündüğünüz.
Kaliteli filtreler ve yağ ile rakamları bir araştırın.
Değiştirecek güzel bir yer de bulursanız. Maliyeti yarısından aza gelir sanırım.

“Bakım dediği sadece yağ ve yağ fitresi değişimini kapsar. Genişletilmiş bakım ise yağ/yağ filtresi yanında hava ve polen filtrelerinin de değişimi. Son 2 yıldır uygulanıyor. hava ve polen filtresini 2 bakımda bir değiştiriyorlar artık

Forumda bir arkadaş bu şekilde yazmış
İşin garip yanı o ikisinin değişiminide işçilik olarak ayrıca yazmışlar. Yetkili servis bir şekilde kılıfına uyduruyor işte :)

Adana Gizerler yetkili servis ilk bakım yağ ve yağ filtresi değişip rutin kontrolleri yapıldı indirimli hali ile 10920TL :) Mobil1 0w20 yağ koydular nasıldır bilmiyorum. Ekrandan yağ seviyesini kontrol ettiğimde 6 çizgi var sadece bu neden böyle dedim her zamanki gibi normaldir dediler :) Faturada 4.3 lt eklendiği yazıyor ilerleyen kilometrelerde anlayacağız.

Adana Gizerler yetkili servis ilk bakım yağ ve yağ filtresi değişip rutin kontrolleri yapıldı indirimli hali ile 10920TL :) Mobil1 0w20 yağ koydular nasıldır bilmiyorum. Ekrandan yağ seviyesini kontrol ettiğimde 6 çizgi var sadece bu neden böyle dedim her zamanki gibi normaldir dediler :) Faturada 4.3 lt eklendiği yazıyor ilerleyen kilometrelerde anlayacağız.
Normal değil, bende maksimum bir altındaydı

Geri