Güncel Bakım Masrafları

Bunu anlamanız 10 dk nızı alır, böyle bir riski girmeleri delilik olur.,

Motor yağını da dışardan kendiniz alıp götürebilirsiniz, servislerin çoğu müşterinin dışardan yağ getirmesini kabul ediyor,

Veya (varilden dolum / tank tan dolun) yerine kapalı kutu yağ istiyorum dediğinizde, kapalı kutu yağ koyarlar.
Dışarıdan yağ kabulünü bilmiyordum ama yine bi sıkıntı var araç başında değiliz. Art niyetin önüne geçecek bi sistem olmalı.
Benim de yaşadığım bir örneği anlatayım. Eski aracım 8 in de ilk bakimda poleni ayrıca degistirin demiştim. Servis sonrasi açıp torpidoyu baktığımda, hic ellenmemıs gibi görünüyor üstelik içeriye giren koku, o ilk takılan filtre havasinda değildi. Bunu söylediğimde değiştirdik efendim diyip isterseniz eski filtresini verelim dediler. O da inandırıcı gelmedi.

Beyler merhaba,
İlk yıl bakımı geldi çattı. Sağdan soldan çok duyuyorum, içerde farklı yağ kullanıyorlar, poleni değişti gösterip hava tutup takıyorlar vs. günümuz şartlarında her şeye paranoyayla yaklaştığımız için ne yapacağız?
Araç başında da bekleyemiyoruz. Ekli dosyayı görüntüle 84442

Duyumlara göre diyorsunuz.

Bu duyumlarınızın hiçbirini yetkili servis bilerek yapamaz. Sistemli şekilde yapabileceği iş değil.

Serviste çalışan bir kişinin suistimali olabilir. Bu da her yerde olabilir.

Suistimal eden kişi servisin onaylamadığı yağı zaten koyamaz nasıl servise sokacak saklayacak. Yetkili servisler ise VW onaylı yağdan başkasını kullanmaz.

Parça değişti diyerek faturalandırmaları ise işten atılma sebebi olur.

Yani bunlar sanki sürekli yetkili serviste oluyormuş gibi düşünmemek lazım. Biraz fazla duyumlara güvenmişsiniz.

İlk bakım az önce edirne mercan vw serviste yapıldı golf life 8,5 10500 tuttu, standart işlemler yapıldı ek bir durum yok, hava filtreleri değiştirilmiyormuş sadece temizliyoruz dedi

Bunu anlamanız 10 dk nızı alır, böyle bir riski girmeleri delilik olur.,

Motor yağını da dışardan kendiniz alıp götürebilirsiniz, servislerin çoğu müşterinin dışardan yağ getirmesini kabul ediyor,

Veya (varilden dolum / tank tan dolun) yerine kapalı kutu yağ istiyorum dediğinizde, kapalı kutu yağ koyarlar.
Hangi swhirde servisler kabul ediyor hocam varsa bana yakın veya orada değiştireyim net 2 katı fyt yazıyorlar yağa da filtreyede shell kullanıyor ısparta,bi defa farklı yağ teklif ettik caravelle için olmaz dediler,eskiden castrol kullanıyorlardı 5w30 du castrolde kullandıkları yağ shelle gecince 0w30 a geçtiler araç yağ eksiltiyor(yağ secimi üreticiye göre muhtemelen çünkü shell ve castrol sitelerinde de bu şekilde ilk önerilen yağ viskosteleri)

Araç kameramın fişini cekmek gibi bir hakları var mı yetkili servislerin?bilgisi olan var mı?

Geri