Yeni sıfır golf 8.5 life kullanım tavsiyeleri

Valla hocam ben zaten bu zamana kadar ne GT3 ne de başka bir spor otomobil kullandım, kullandığım iki tane Golf’üm oldu manuel. Bütçe meselesi, para meselesi, zorunluluk meselesi, zevk meselesi. Pazarda manuel az satılması sadece müşteri tercihleriyle açıklanmaz bence. Firmalar bizi otomatik almaya zorluyorlar. Benim 8.5 Impression donanımları Life seviyesinde olsaydı muhtemelen hiç değiştirmezdim. Motorda zaten düz 1.5 TSI’ydı, uzun yıllar binmelikti. Sıkışık trafikli yerlerde yaşamıyorum. Yurtdışında VW her motorla manuel seçeneği sunuyor. Neyse herkes aracına zevkle kazasız belasız binsin.
Bütçe!!!!

Otomatik sanki bedava veriyorlar da biz almıyoruz gibi muamele yapılıyor. Ciddi fark var işte.

Avrupa'da da içten yanmalılar arasında manuel satış oranı %34!!! Bizdeki bu otomatik sevdasını anlamıyorum. Tamam güzel de "bu devirde manuel mi kaldı" denmez

Şu unutulmamalıdır ki sürüş keyfi ve zevki konusunda manuel kullanmak her zaman daha keyiflidir çünkü araç sürerken daha çok şeyle etkileşimde olmak güzel hissettiren bir şey.

Kimse acıtasyon yapmasın en yoğun trafikte aktif olarak sürekli 2 farklı manuel vitesli araçlar kullanıyorum.

Otomatik ise büyük rahatlık. Sol ayağın serbest olması harika rahat hissettiriyor.

Aynı benzerlik benzinli ve dizel araç zevki için de geçerli. Evet benzin sessiz ve konforlu ancak dizel araçların sürüş zevki benzinden çok çok daha iyi.

Golf 7 nin hem benzinli hem de dizelini kullanan birisi olarak 1.6 tdi motorun Torku’nu ve gürültüsünü hissederek kullanmak beni daha çok mutlu ediyordu. Benzinlisi ise yumuşacık, adeta uçan halıda gidermişsiniz gibi sessiz ve konforlu hissettiriyor.

Ben de büyük şehirde yaşamıyor olsam kendi şahsi aracım olarak net bir şekilde manuel tercihi yapardım. Zaten yeteri kadar manuel araç sürdüğüm için ilk defa otomatik araç sahibi olmak istedim.

Söyleyeyim yani İstanbul/ankara/izmir farketmeksizin manuel alınır kullanılır binilir.

Araba forumunda manuele laf söylemek bana son derece komik geldi. Kızlarsoruyorla falan mı karıştırdınız beyler burayı? Yarın öbür gün alternatör patladığında debriyaja basıp vites atacağınız bir arabanız olmazsa çekicinin üstündeyken tekrardan bu başlığa uğrayın ;)

Araba forumunda manuele laf söylemek bana son derece komik geldi. Kızlarsoruyorla falan mı karıştırdınız beyler burayı? Yarın öbür gün alternatör patladığında debriyaja basıp vites atacağınız bir arabanız olmazsa çekicinin üstündeyken tekrardan bu başlığa uğrayın ;)
ooo oto araç kullananlar kadın, manuel kullananlar erkek oluyor o zaman. vooov hocam süper tespit valla. alternatör sanki her araçta patlıyormuş gibi :D. senin araç da motor yiyor 1.0 manueller @Atesci hocam anlatsın. o zaman da biz sana güleriz. bu nasıl bir kafadır? umarım sen de bir gün etsi alabilirsin.

ooo oto araç kullananlar kadın, manuel kullananlar erkek oluyor o zaman. vooov hocam süper tespit valla. alternatör sanki her araçta patlıyormuş gibi :D. senin araç da motor yiyor 1.0 manueller @Atesci hocam anlatsın. o zaman da biz sana güleriz. bu nasıl bir kafadır? umarım sen de bir gün etsi alabilirsin.
Mesele laf yetiştirmekse her türlü yetiştirilir hocam bunda problem yok. Otonom sürüş, asistan vs. seven adama ben derim ki git tesla al o zaman niye golf aldın? Tesla arabayı kendisi sürüyor. Anlatmak istediğim burada yıl 2026 diyerek bir grup sürücü profilini yok sayamazsınız. Yok sayarsanız da bu şekilde yapıştırırlar cevabı :) Ayrıca senin araçta alternatör var diye bu derece patlamana gerek yoktu :)

Etsi almak istesem alırdım zaten. Impression aldıktan 1 sene sonra style geçmeyi düşündüm fakat alternatör sorunlarından dolayı geçmek istemedim.

Şu unutulmamalıdır ki sürüş keyfi ve zevki konusunda manuel kullanmak her zaman daha keyiflidir çünkü araç sürerken daha çok şeyle etkileşimde olmak güzel hissettiren bir şey.

Kimse acıtasyon yapmasın en yoğun trafikte aktif olarak sürekli 2 farklı manuel vitesli araçlar kullanıyorum.

Otomatik ise büyük rahatlık. Sol ayağın serbest olması harika rahat hissettiriyor.

Aynı benzerlik benzinli ve dizel araç zevki için de geçerli. Evet benzin sessiz ve konforlu ancak dizel araçların sürüş zevki benzinden çok çok daha iyi.

Golf 7 nin hem benzinli hem de dizelini kullanan birisi olarak 1.6 tdi motorun Torku’nu ve gürültüsünü hissederek kullanmak beni daha çok mutlu ediyordu. Benzinlisi ise yumuşacık, adeta uçan halıda gidermişsiniz gibi sessiz ve konforlu hissettiriyor.

Ben de büyük şehirde yaşamıyor olsam kendi şahsi aracım olarak net bir şekilde manuel tercihi yapardım. Zaten yeteri kadar manuel araç sürdüğüm için ilk defa otomatik araç sahibi olmak istedim.

Söyleyeyim yani İstanbul/ankara/izmir farketmeksizin manuel alınır kullanılır binilir.
Otomatik rahatlık zaten inkar edemez kimse ama manuel taş devri icadı gibi anlatmaya da gerek yok

7-8 ay kadar manuel Golf kullandım akabinde yaklaşık bir senedir otomatik Golf kullanıyorum, çift kavrama diye mi böyle bilmiyorum ama 1 ve 2 vites gibi düşük hız viteslerinde aynı manuel arabalar gibi gaz fren konusunda yol gereği kararsızlık olunca veya çek bas yapınca alttan vurma sesi gibi debriyaj çatalı gibi ses geliyor ve beni rahatsız ediyor, daha önce uzun süre Civic kullandım bu tip sesler yoktu, Astra L kullandım EAT8 bu tip sesler yoktu, ben yadırgadım ama DSG nin karakteri sanırım.

Birde bu Etsi ile birleşince şehir içi bana konforsuz geliyor Golfün otomatiği, D de kullanıyorum sürekli motor kapatıyor, yokuş inişlerinde frene basınca tekrar motoru açıp kavrama yapıp yığılıyor, S de kullanınca haliyle daha agresif tepki vermek istiyor araba ne bileyim sürekli bir vitesle mücadele içinde hissediyorum kendimi ben çok adapte olamadım Golfün motor şanzıman kombinasyonuna, uzun yolu çok keyifli ve kararlı ama şehir içi ben keyif alamıyorum, yok trafik başladı S ye al yok arabayı süründürme vitesi manuele al, tamam bunu bilerek aldım DSG trafik sevmiyor hassas ama sadece bunla kalmıyor dikkat etmem gereken kısmı.

Etsi işi olmasa normal TSI olsa eminim çok keyifli ama Hybrid bence çok keyifsiz özellikle benim yokuş iniş çıkış ağırlıklı güzergahım için.

Şanzımanın hızına konforuna diyeceğim yok ama Etsi bence işi bozuyor.

7-8 ay kadar manuel Golf kullandım akabinde yaklaşık bir senedir otomatik Golf kullanıyorum, çift kavrama diye mi böyle bilmiyorum ama 1 ve 2 vites gibi düşük hız viteslerinde aynı manuel arabalar gibi gaz fren konusunda yol gereği kararsızlık olunca veya çek bas yapınca alttan vurma sesi gibi debriyaj çatalı gibi ses geliyor ve beni rahatsız ediyor, daha önce uzun süre Civic kullandım bu tip sesler yoktu, Astra L kullandım EAT8 bu tip sesler yoktu, ben yadırgadım ama DSG nin karakteri sanırım.

Birde bu Etsi ile birleşince şehir içi bana konforsuz geliyor Golfün otomatiği, D de kullanıyorum sürekli motor kapatıyor, yokuş inişlerinde frene basınca tekrar motoru açıp kavrama yapıp yığılıyor, S de kullanınca haliyle daha agresif tepki vermek istiyor araba ne bileyim sürekli bir vitesle mücadele içinde hissediyorum kendimi ben çok adapte olamadım Golfün motor şanzıman kombinasyonuna, uzun yolu çok keyifli ve kararlı ama şehir içi ben keyif alamıyorum, yok trafik başladı S ye al yok arabayı süründürme vitesi manuele al, tamam bunu bilerek aldım DSG trafik sevmiyor hassas ama sadece bunla kalmıyor dikkat etmem gereken kısmı.

Etsi işi olmasa normal TSI olsa eminim çok keyifli ama Hybrid bence çok keyifsiz özellikle benim yokuş iniş çıkış ağırlıklı güzergahım için.

Şanzımanın hızına konforuna diyeceğim yok ama Etsi bence işi bozuyor.
Hocam yazdıklarınızın altına imza atarım. Birebir düşündüklerimi yazmışsınız. Bende son kasa A3 var uzun yolda araç çok keyifli ancak şehir içinde dur kalk trafikte ve e-tsi motor aç kapa yaptığında şanzıman çok kararsız kalıyor. Daha önce 7,5 sene golf 7 kullandım 80 bin km şanzıman motor uyumuyla alakalı hiç sıkıntı yaşamadım. Bu e-tsi olayı sürüş konforunu bence ciddi törpülüyor.

Herkese tekrar merhaba bugün sol arka camda şunu farkettim servise getirdim inceleneceğini birkaç gün sürebileceği söylendi açıkçası arabayı bırakmak istemedim. Fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Ekli dosyalar

• IMG_4828.jpeg
    IMG_4828.jpeg
    134 KB · Görüntüleme: 16
Golf Life'da travel assist var. Kendi kendine giden araba yaptılar. Hala dakikada 5-10 kere debriyaja basıp motorun devrini ayarlamak çok ilkel ve eski teknoloji. Manuel öldü bile, 2026 modellerde ilk çeyrekte manuel viteslilerin pazar payı %2,7 olmuş Türkiye'de. Birkaç seneye sıfıra düşer. 1,5 milyon üstü para verip vites atma fikri bana çok saçma geliyor.

Ben 2026’da hala manuel Porsche kullanıyorsam bunun sebebi teknolojiye yetişememem değil; tam tersine, otomobilin ne olduğunu hala unutmamış olmam.

Debriyaja basmak, doğru devri bulmak, vitesi kendin seçmek, motorun tepkisini ayağında hissetmek Bunlar “ilkel” değil.

Bunlar sürücülük.

Çünkü bazı insanlar arabaya sadece ulaşım cihazı olarak binmez. Direksiyonun başına geçtiğinde makineyle arasında bağ kurmak ister.

1,5 milyon verip vites değiştiriyorsun demek de zaten meseleyi hiç anlamamış olmak.

Ben teknolojiye yetişemediğim için manuel Porsche kullanmıyorum.
Teknolojinin her şeyi benim yerime yapmasını istemediğim için kullanıyorum.

Çünkü bazıları otomobile biner.
Bazıları otomobil kullanır.

Şanzıman tartışılır, güç tartışılmaz 😎

Ben 2026’da hala manuel Porsche kullanıyorsam bunun sebebi teknolojiye yetişememem değil; tam tersine, otomobilin ne olduğunu hala unutmamış olmam.

Debriyaja basmak, doğru devri bulmak, vitesi kendin seçmek, motorun tepkisini ayağında hissetmek Bunlar “ilkel” değil.

Bunlar sürücülük.

Çünkü bazı insanlar arabaya sadece ulaşım cihazı olarak binmez. Direksiyonun başına geçtiğinde makineyle arasında bağ kurmak ister.

1,5 milyon verip vites değiştiriyorsun demek de zaten meseleyi hiç anlamamış olmak.

Ben teknolojiye yetişemediğim için manuel Porsche kullanmıyorum.
Teknolojinin her şeyi benim yerime yapmasını istemediğim için kullanıyorum.

Çünkü bazıları otomobile biner.
Bazıları otomobil kullanır.

Şanzıman tartışılır, güç tartışılmaz 😎
hocam porschenizin hikayesini duymak isteriz. biraz detaylandırır mısınız

hocam porschenizin hikayesini duymak isteriz. biraz detaylandırır mısınız
80.000 BAKIM.jpg

hocam araçta ahizeli telefon var kimsede olmayan
:)
6 silindir boxer motor arkadan itiş
MANUEL
daha fazla yazmıyım manuel forumda ciddi bir sorun çünkü korkuyorum çünkü
detayları özelden yazarım

80.000 BAKIM.jpg

hocam araçta ahizeli telefon var kimsede olmayan
:)
6 silindir boxer motor arkadan itiş
MANUEL
daha fazla yazmıyım manuel forumda ciddi bir sorun çünkü korkuyorum çünkü
detayları özelden yazarım
hocam manuel bir yana aracı biraz anlatın demiştim :D

Sene olmuş 2026 halen daha manuel ve otomatik tartışması dönüyor şu grupta. Arkadaşlar bu durum kişiseldir. İnsanlar ihtiyacı olmadığı bir şeye para vermek istemeyebilir, manuel sürmekten zevk alıyor olabilir. Tam tersi de manuel eziyet geliyor olabilir. Otomatik vites kullanıp manueli kötüleyenler genelde otomatik vites olayını sınıfsallaştıran grupta yer alıyor. Bu hiçbir zaman şaşmaz. Kendisi fazla para verdiği için manueli her zaman kötüler. Bu grubun dışında kalan çok az bir kitle vardır onlar da af buyursun.

Yeterli bütçesi olup manuel tercih edenler de var, bu kişiler tartışmaya dahil olduğunda genelde otomatiği savunanların sesleri kesiliyor :D

Ben bu tartışmanın mantıksız ve komik olduğunu savunan, otomatik kullanıcıları tarafından zorbalanan manuelcileri savunan kişi konumundayım.

Geri