Yeni sıfır golf 8.5 life kullanım tavsiyeleri

hocam manuel bir yana aracı biraz anlatın demiştim :D

Valla bunun hikayesi baya eski
Babam 2004’te sıfır aldı arabayı.
O zamandan beri de bizde, hiç el değiştirmedi. Ama arabaya hep gözü gibi baktı.

Sürekki garajda durdu zaten. Güneşin altında, yağmurda falan beklemedi. Babam da öyle arabayı hırpalayan biri değildi. Arada çıkarır, biner, işi bitince yine garaja koyardı.

Şimdi A6 ya biniyor

Şimdi 80 bin km’de. Motoru gayet diri, şanzımanı güzel, altında yağ kaçağı falan da yok. Yaşını düşününce gerçekten çok düzgün kaldı.

Bende şuan 10 yaşında olan oğluma bırakıcam şimdiden temizliğini kendi yapıyor içini vs gerçi o supra aşığı ama bununla idare edicek 🙈

En güzeli de şu; araba alındığından beri bizde. yıllar geçti, biz büyüdük, araba hala aynı yerde duruyor. Artık araba demekten ziyade evin bir parçası gibi oldu bizim için. 😄

Sürekki garajda durdu zaten. Güneşin altında, yağmurda falan beklemedi. Babam da öyle arabayı hırpalayan biri değildi. Arada çıkarır, biner, işi bitince yine garaja koyardı.

Şimdi A6 ya biniyor

Şimdi 80 bin km’de. Motoru gayet diri, şanzımanı güzel, altında yağ kaçağı falan da yok. Yaşını düşününce gerçekten çok düzgün kaldı.

Bende şuan 10 yaşında olan oğluma bırakıcam şimdiden temizliğini kendi yapıyor içini vs gerçi o supra aşığı ama bununla idare edicek 🙈

En güzeli de şu; araba alındığından beri bizde. yıllar geçti, biz büyüdük, araba hala aynı yerde duruyor. Artık araba demekten ziyade evin bir parçası gibi oldu bizim için. 😄
Bir ailenin, bir sonraki nesle bırakabileceği en ikonik, en anlamlı hediyelerden birisi. Tebrik ve takdir ediyorum abi. Rabbim kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

Şimdi A6 ya biniyor

süpermiş valla. bunu satıp r alın hocam 😁

Bir ailenin, bir sonraki nesle bırakabileceği en ikonik, en anlamlı hediyelerden birisi. Tebrik ve takdir ediyorum abi. Rabbim kazasız belasız sürüşler nasip etsin.
hepimize inşallah aynı şekilde herkesin gönlüne göre olsun herşey

Sene olmuş 2026 halen daha manuel ve otomatik tartışması dönüyor şu grupta. Arkadaşlar bu durum kişiseldir. İnsanlar ihtiyacı olmadığı bir şeye para vermek istemeyebilir, manuel sürmekten zevk alıyor olabilir. Tam tersi de manuel eziyet geliyor olabilir. Otomatik vites kullanıp manueli kötüleyenler genelde otomatik vites olayını sınıfsallaştıran grupta yer alıyor. Bu hiçbir zaman şaşmaz. Kendisi fazla para verdiği için manueli her zaman kötüler. Bu grubun dışında kalan çok az bir kitle vardır onlar da af buyursun.

Yeterli bütçesi olup manuel tercih edenler de var, bu kişiler tartışmaya dahil olduğunda genelde otomatiği savunanların sesleri kesiliyor :D

Ben bu tartışmanın mantıksız ve komik olduğunu savunan, otomatik kullanıcıları tarafından zorbalanan manuelcileri savunan kişi konumundayım.
Bazi arkadaşlar sanki bedava otomatik dağıtılıyor da biz almıyoruşuz gibi davrandığı için çıktı bu tartışma. Bedava verseler ben de alırım otomatik ama niye ihtiyacım yokken ekstra para vereyim
Ben 2026’da hala manuel Porsche kullanıyorsam bunun sebebi teknolojiye yetişememem değil; tam tersine, otomobilin ne olduğunu hala unutmamış olmam.

Debriyaja basmak, doğru devri bulmak, vitesi kendin seçmek, motorun tepkisini ayağında hissetmek Bunlar “ilkel” değil.

Bunlar sürücülük.

Çünkü bazı insanlar arabaya sadece ulaşım cihazı olarak binmez. Direksiyonun başına geçtiğinde makineyle arasında bağ kurmak ister.

1,5 milyon verip vites değiştiriyorsun demek de zaten meseleyi hiç anlamamış olmak.

Ben teknolojiye yetişemediğim için manuel Porsche kullanmıyorum.
Teknolojinin her şeyi benim yerime yapmasını istemediğim için kullanıyorum.

Çünkü bazıları otomobile biner.
Bazıları otomobil kullanır.

Şanzıman tartışılır, güç tartışılmaz 😎
Onur beycim takas muhabbetine noldu bı ara otomatik falan muhabbeti geçmişti:)
Ben bı tur binmeden satmasın :D

Ömer hocam ben Yunanistan’dayım, çift vatandaşlık var bende. Hemen hemen 7 ay Türkiye, 5 ay Yunanistan’dayım.

@Brk34 bilir, Black Edition R olacak gibi. Biraz daha zamanı var, onu oradan alıcam. Türkiye’den almam, giriş çıkışta sorun olmayacağı için daha uygun olacak.

Ömer hocam ben Yunanistan’dayım, çift vatandaşlık var bende. Hemen hemen 7 ay Türkiye, 5 ay Yunanistan’dayım.

@Brk34 bilir, Black Edition R olacak gibi. Biraz daha zamanı var, onu oradan alıcam. Türkiye’den almam, giriş çıkışta sorun olmayacağı için daha uygun olacak.
süper olur hocam. almanyadan alın. daha ucuza gelir

Bazi arkadaşlar sanki bedava otomatik dağıtılıyor da biz almıyoruşuz gibi davrandığı için çıktı bu tartışma. Bedava verseler ben de alırım otomatik ama niye ihtiyacım yokken ekstra para vereyim

Onur beycim takas muhabbetine noldu bı ara otomatik falan muhabbeti geçmişti:)
abi o aracın silindir gömleklerine kamera saldırdık en son maslak doğuşta mikro çatlak var vazgeçtim başıma bela alamam
:)
Ben bı tur binmeden satmasın :D
istanbulda denk gelirsek neden olmasın
@BestOnur istanbula gelince yapıcaz.

80.000 BAKIM.jpg

hocam araçta ahizeli telefon var kimsede olmayan
:)
6 silindir boxer motor arkadan itiş
MANUEL
daha fazla yazmıyım manuel forumda ciddi bir sorun çünkü korkuyorum çünkü
detayları özelden yazarım
Ahahahah manuel porsche ile aramızdaysanız manuelciler olarak forumda elimiz epey kuvvetlenmiş demektir hocam korkmayın :D :D

Sene olmuş 2026 halen daha manuel ve otomatik tartışması dönüyor şu grupta. Arkadaşlar bu durum kişiseldir. İnsanlar ihtiyacı olmadığı bir şeye para vermek istemeyebilir, manuel sürmekten zevk alıyor olabilir. Tam tersi de manuel eziyet geliyor olabilir. Otomatik vites kullanıp manueli kötüleyenler genelde otomatik vites olayını sınıfsallaştıran grupta yer alıyor. Bu hiçbir zaman şaşmaz. Kendisi fazla para verdiği için manueli her zaman kötüler. Bu grubun dışında kalan çok az bir kitle vardır onlar da af buyursun.

Yeterli bütçesi olup manuel tercih edenler de var, bu kişiler tartışmaya dahil olduğunda genelde otomatiği savunanların sesleri kesiliyor :D

Ben bu tartışmanın mantıksız ve komik olduğunu savunan, otomatik kullanıcıları tarafından zorbalanan manuelcileri savunan kişi konumundayım.

Bu işte genel özet, biri birinden üstün değil 😉

Geri