Yeni sıfır golf 8.5 life kullanım tavsiyeleri

Valla hocam ben zaten bu zamana kadar ne GT3 ne de başka bir spor otomobil kullandım, kullandığım iki tane Golf’üm oldu manuel. Bütçe meselesi, para meselesi, zorunluluk meselesi, zevk meselesi. Pazarda manuel az satılması sadece müşteri tercihleriyle açıklanmaz bence. Firmalar bizi otomatik almaya zorluyorlar. Benim 8.5 Impression donanımları Life seviyesinde olsaydı muhtemelen hiç değiştirmezdim. Motorda zaten düz 1.5 TSI’ydı, uzun yıllar binmelikti. Sıkışık trafikli yerlerde yaşamıyorum. Yurtdışında VW her motorla manuel seçeneği sunuyor. Neyse herkes aracına zevkle kazasız belasız binsin.
Bütçe!!!!

Otomatik sanki bedava veriyorlar da biz almıyoruz gibi muamele yapılıyor. Ciddi fark var işte.

Avrupa'da da içten yanmalılar arasında manuel satış oranı %34!!! Bizdeki bu otomatik sevdasını anlamıyorum. Tamam güzel de "bu devirde manuel mi kaldı" denmez

Şu unutulmamalıdır ki sürüş keyfi ve zevki konusunda manuel kullanmak her zaman daha keyiflidir çünkü araç sürerken daha çok şeyle etkileşimde olmak güzel hissettiren bir şey.

Kimse acıtasyon yapmasın en yoğun trafikte aktif olarak sürekli 2 farklı manuel vitesli araçlar kullanıyorum.

Otomatik ise büyük rahatlık. Sol ayağın serbest olması harika rahat hissettiriyor.

Aynı benzerlik benzinli ve dizel araç zevki için de geçerli. Evet benzin sessiz ve konforlu ancak dizel araçların sürüş zevki benzinden çok çok daha iyi.

Golf 7 nin hem benzinli hem de dizelini kullanan birisi olarak 1.6 tdi motorun Torku’nu ve gürültüsünü hissederek kullanmak beni daha çok mutlu ediyordu. Benzinlisi ise yumuşacık, adeta uçan halıda gidermişsiniz gibi sessiz ve konforlu hissettiriyor.

Ben de büyük şehirde yaşamıyor olsam kendi şahsi aracım olarak net bir şekilde manuel tercihi yapardım. Zaten yeteri kadar manuel araç sürdüğüm için ilk defa otomatik araç sahibi olmak istedim.

Söyleyeyim yani İstanbul/ankara/izmir farketmeksizin manuel alınır kullanılır binilir.

Araba forumunda manuele laf söylemek bana son derece komik geldi. Kızlarsoruyorla falan mı karıştırdınız beyler burayı? Yarın öbür gün alternatör patladığında debriyaja basıp vites atacağınız bir arabanız olmazsa çekicinin üstündeyken tekrardan bu başlığa uğrayın ;)

Araba forumunda manuele laf söylemek bana son derece komik geldi. Kızlarsoruyorla falan mı karıştırdınız beyler burayı? Yarın öbür gün alternatör patladığında debriyaja basıp vites atacağınız bir arabanız olmazsa çekicinin üstündeyken tekrardan bu başlığa uğrayın ;)
ooo oto araç kullananlar kadın, manuel kullananlar erkek oluyor o zaman. vooov hocam süper tespit valla. alternatör sanki her araçta patlıyormuş gibi :D. senin araç da motor yiyor 1.0 manueller @Atesci hocam anlatsın. o zaman da biz sana güleriz. bu nasıl bir kafadır? umarım sen de bir gün etsi alabilirsin.

ooo oto araç kullananlar kadın, manuel kullananlar erkek oluyor o zaman. vooov hocam süper tespit valla. alternatör sanki her araçta patlıyormuş gibi :D. senin araç da motor yiyor 1.0 manueller @Atesci hocam anlatsın. o zaman da biz sana güleriz. bu nasıl bir kafadır? umarım sen de bir gün etsi alabilirsin.
Mesele laf yetiştirmekse her türlü yetiştirilir hocam bunda problem yok. Otonom sürüş, asistan vs. seven adama ben derim ki git tesla al o zaman niye golf aldın? Tesla arabayı kendisi sürüyor. Anlatmak istediğim burada yıl 2026 diyerek bir grup sürücü profilini yok sayamazsınız. Yok sayarsanız da bu şekilde yapıştırırlar cevabı :) Ayrıca senin araçta alternatör var diye bu derece patlamana gerek yoktu :)

Etsi almak istesem alırdım zaten. Impression aldıktan 1 sene sonra style geçmeyi düşündüm fakat alternatör sorunlarından dolayı geçmek istemedim.

Geri