Golf 8 R Tavsiyeleriniz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan poincre15
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hocam şu aralar epey yoğunum. İşler biraz hafiflesin ilgileneceğim :) Şimdilik elimdeki birkaç fotoğrafı atayım.

a3f162e2-b676-4228-8e3a-5382862b3196.jpeg
91a85b96-b789-4def-9eaa-78ddd6570be1.jpeg
c7c8804b-1120-4e0b-b343-51a14e03fed1.jpeg
En son Ankara'da gördüm bundan diskler kafam kadar kojamandı :D

Hocam şu aralar epey yoğunum. İşler biraz hafiflesin ilgileneceğim :) Şimdilik elimdeki birkaç fotoğrafı atayım.

a3f162e2-b676-4228-8e3a-5382862b3196.jpeg
91a85b96-b789-4def-9eaa-78ddd6570be1.jpeg
c7c8804b-1120-4e0b-b343-51a14e03fed1.jpeg
Hocam maşallah. Lapis ayrı bir boyut gerçekten. Şu rengi kim çıkardı kim koyduysa helal olsun :D

Suv furyasından sonra vay be son golflermiş diyeceğimiz golfler olacak bence bunlar.

Jant olarak yeni kasanın jantındansa bu benim daha çok hoşuma gidiyor.

Hocam maşallah. Lapis ayrı bir boyut gerçekten. Şu rengi kim çıkardı kim koyduysa helal olsun :D

Suv furyasından sonra vay be son golflermiş diyeceğimiz golfler olacak bence bunlar.

Jant olarak yeni kasanın jantındansa bu benim daha çok hoşuma gidiyor.
Çok teşekkürler. Son 3 aracım lapiz blue idi :) Çok seviyorum ben de. Çığrından çıkmış bir golf tutkunuyum :)

Son 7 yıldaki araçlarım:
Golf 7 Comfortline 1.2 TSI Beyaz (2019'da aldım)
Golf 7.5 R-Line 1.5 TSI Lapiz Blue (2022'de aldım)
Golf 8 R-Line 1.5 eTSI Lapiz Blue (2025'te aldım)
Golf 8 R 2.0 TSI Lapiz Blue (2026'da aldım)

O paraya Golf mu alanır, git G20 al diyenlere bakmadan yine Golf aldım :D

Ben de bu jantları daha çok beğeniyorum. Diskleri güzel gösteriyor.

Çok teşekkürler. Son 3 aracım lapiz blue idi :) Çok seviyorum ben de. Çığrından çıkmış bir golf tutkunuyum :)

Son 7 yıldaki araçlarım:
Golf 7 Comfortline 1.2 TSI Beyaz (2019'da aldım)
Golf 7.5 R-Line 1.5 TSI Lapiz Blue (2022'de aldım)
Golf 8 R-Line 1.5 eTSI Lapiz Blue (2025'te aldım)
Golf 8 R 2.0 TSI Lapiz Blue (2026'da aldım)

O paraya Golf mu alanır, git G20 al diyenlere bakmadan yine Golf aldım :D

Ben de bu jantları daha çok beğeniyorum. Diskleri güzel gösteriyor.
Lapiz Blue dünyanın en iyi rengi falan

Bu arada önceki aracım da aynı renk R-Line olduğu için çevremdeki arkadaşlarımdan aracı değiştirdiğimi farkeden olmadı daha🤣 Tam istediğim gibi sleeper.

Bence çevreniz araçtan anlamıyor :)
Birkaç kişi araç değişikliği yapacağımı önceden biliyordu. Onlar beni farklı modellere zorladılar.

Diğer arkadaşlarım aracı her gün görürler neredeyse ama sen aracı mı değiştirdin diye soran olmadı. Ben de bir şey demedim. Aracı diskler dışında anlamak zor ama hak veriyorum onlara da. Aralarındaki tek VAG'cı benim bir de. Bazıları araçlar ve mekanik konusunda iyidir ama farkeden olmadı. Sadece birisi bu araç neden bu kadar sesli çalışıyor dedi o kadar. R-Line aracı dönüşüm yaparak birebir R görünümüne çeviren çok kişi var. Disk olayı maliyetli olduğu için o atlanıyor bir tek genelde.

Son düzenleme:
Golf R candır hocam. Ama bu canavara bir Stage 1 yazılım yakışır bence. 380-400 hp miss gibi olur. ben aldığımda yazılımı kesin yaptırırım, downpipe ile muayeneden geçerse modifiyeyi stage 2'ye yükseltirim. kısmet bakalım. benim için hayaller monako, gerçekler mokoko olmaz inşallah :LOL:

Golf R candır hocam. Ama bu canavara bir Stage 1 yazılım yakışır bence. 380-400 hp miss gibi olur. ben aldığımda yazılımı kesin yaptırırım, downpipe ile muayeneden geçerse modifiyeyi stage 2'ye yükseltirim. kısmet bakalım. benim için hayaller monako, gerçekler mokoko olmaz inşallah :LOL:
Yazılım düşünmüyorum hocam. Çok sebebi var:

1. Aracın değeri çok düşüyor. 3 ay ilanlarda gezdim. Stock araçlar hep daha pahalıydı. Yüklenmiş aracı satmak daha zor.
2. Pist vs kovalamayacaksanız bence 320hp yeterli. Ben aracı gündelik kullanıyorum. Şehir içinde comfortta gidiyorum. Araç comfortta 150hp gibi zaten. Race modunu açmadan gerçek gücünü göstermiyor. Race’i otobanda, şehirler arası yolda veya sakin kırsal yerlerde kullanıyorum. Arada canım sıkılınca otobanda beni darlayıp tampon yapanlara stop izletiyorum :)
3. Araçta garanti varsa servisler yazılımı bahane edip direkt garanti dışı bırakıyorlar. Benim aracımın garantisi yok ancak yetkili servis bakımlı olduğu için arıza durumunda parça indirimi yapabiliyorlar.

Bunlar dışında benim orijinallik takıntım da var. O yüzden bu şekilde kullanacağım.

Yazılım düşünmüyorum hocam. Çok sebebi var:

1. Aracın değeri çok düşüyor. 3 ay ilanlarda gezdim. Stock araçlar hep daha pahalıydı. Yüklenmiş aracı satmak daha zor.
2. Pist vs kovalamayacaksanız bence 320hp yeterli. Ben aracı gündelik kullanıyorum. Şehir içinde comfortta gidiyorum. Araç comfortta 150hp gibi zaten. Race modunu açmadan gerçek gücünü göstermiyor. Race’i otobanda, şehirler arası yolda veya sakin kırsal yerlerde kullanıyorum. Arada canım sıkılınca otobanda beni darlayıp tampon yapanlara stop izletiyorum :)
3. Araçta garanti varsa servisler yazılımı bahane edip direkt garanti dışı bırakıyorlar. Benim aracımın garantisi yok ancak yetkili servis bakımlı olduğu için arıza durumunda parça indirimi yapabiliyorlar.

Bunlar dışında benim orijinallik takıntım da var. O yüzden bu şekilde kullanacağım.
Yazılım geri dönüşü olan bir şey. Şuan sizi tatmin eden 320 hp belirli bir süre sonra standartınız olacaktır. Haliyle yetersiz gelmeye başlayacaktır.
Çok iyi bir firmada safe bir yazılım ile güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bazı firmalar yazılımı sadece belirli sürüş modunda aktif olacak şekilde yazabiliyor. Bu konuyu da araştırabilirsiniz.

Yazılım geri dönüşü olan bir şey. Şuan sizi tatmin eden 320 hp belirli bir süre sonra standartınız olacaktır. Haliyle yetersiz gelmeye başlayacaktır.
Çok iyi bir firmada safe bir yazılım ile güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bazı firmalar yazılımı sadece belirli sürüş modunda aktif olacak şekilde yazabiliyor. Bu konuyu da araştırabilirsiniz.
Yazılım geri dönülebilir bir şey olsa da exper yaptırdığım kişi aracın yazılım geçmişi olup olmadığını anlayabildiklerini söylemişti. Motor beyninde bir numara dizisi olduğunu 01, 05, 06, 07… şeklinde ilerlediğini ve araç yazılımına her müdahalede bu numaranın geri dönülemez şeklinde sürekli arttığını belirtti. 01 fabrikasyonmuş. Yazılım atıldığında doğrudan 05’e geçtiğini söyledi. Belki hilesi vardır onu bilemeyeceğim ama bana söylenen bu şekilde.

Araca yazılım yaptırsam ve sonra sildirsem bunu gizlemem. Etik bulmuyorum. Yeni araç sahibinin buna bilmeye hakkı olduğunu düşünüyorum.

Daha önce almaya niyetlendiğim bazı araçlar oldu. İlanda stock yazıyordu. Aracın plakasını Google’da aratınca geçmiş instagram postlarına denk geldim. Araç stage2 500hp ethanol ile kullanılmış videosu vardı hatta. Güya stock araba. Sonradan yazılımı silip ilana koymuşlar aracı. Arayıp sorsam belki söylerdi ama gizlemeye çalışanlar da olacaktır.

320hp’ye zamanla alıştım kesinlikle haklısınız. Ancak bu olayın sonu yok🙂 Aracı 400hp yapsak ona da alışacağız.

Son düzenleme:
valla insanoğlunun gözünü sadece bir avuç toprak doyurur. 400 hp golf r kullanır, bu sefer gözü 650 hp porşeye kayar, porşeye ulaşır bu sefer teknem olsun der. bitmez insanın bu arzusu :)(y)

Geri