Golf 8 kapı hoparlör değişim

shapeless

Yeni Üye
İsim
sezgin
Araç
Golf 8 1.0
merhabalar aracımın kapılarına harman kardon fit 6f takmayı dusunuyorum, 16 cm daha once değişim yapan oldumu yukseltme aparatı yada baska bırşeye gerek varmı, birde orjınal kolonlar perçinlimidir, kolay cıkarmı bılgısı olan varsa, bi destek olabılırmı..?
1787558009671.png

1788523035490.png1788523137754.png

Evet arkadaşlar, kapı hoparlörlerinin ölçüsü 16 cm. Montaj sırasında hoparlör yükseltici aparat kullanmanız önemli. Çünkü aracın orijinal hoparlörleri kapıya perçinli şekilde monte edilmiş.

Orijinal hoparlörleri sökerken perçinleri delmeniz gerekiyor. Eğer elinizde tekrar perçinleme yapacak bir cihaz yoksa, yükseltici aparatı kapıya vida ile sabitleyerek yeni hoparlörleri rahatlıkla monte edebilirsiniz.

Montajdan sonra ses kalitesi gerçekten çok güzel oldu. Değişim yapmayı düşünenlere tavsiye ederim.
Toplam maliyeti ne kadar oldu hocam özel değil ise.

Upvote 0

Diyelim ki amfisiz bir şekilde hoparlörler değiştirildi.
Eskisine göre yine de daha net ve kaliteli ses alabilir miyim?

Ben de 4 kapıya bu şekilde bir işlem yaptırmak istiyorum. Ancak amfi, ekstra kablo tesisatı veya aküden herhangi bir destek istemiyorum.
Mevcut sistem üzerinden sadece 4 kapıdaki hoparlörleri 16-13 cm ölçülerinde hoparlörlerle değiştirmek istiyorum.

Ses yüksekliği mevcut sistemle aynı kalsın; benim için önemli olan sesin kalitesi.
Amfisiz, sadece hoparlörleri değiştirerek mevcut hoparlörlere göre daha tok, temiz ve net bir ses alabilir miyim?
kesinlikle golfun kendı sesıde iyiyidi aslında bende kalıtelı sesten yanayım,, ön arkaya bu harman takarsan amfisiz kalıteyı alırsın.. istanbuldaysan halkalı tarafına gel canlı dinletebılırım..

Upvote 0
Siteden baktım 2 kolon olarak görünüyor sadece ön kapılara mı yaptırdın hocam ve sadece kolonları mı değiştirdin amfi kablo çekme vs gibi şeyler olmadı mı? @Xcorpit39 abim gibi bende kapı kolonlarını değiştirmeyi düşünüyorum. Ses kalitesinde bariz bir değişiklik varsa eğer değiştireceğim.

Upvote 0
Siteden baktım 2 kolon olarak görünüyor sadece ön kapılara mı yaptırdın hocam ve sadece kolonları mı değiştirdin amfi kablo çekme vs gibi şeyler olmadı mı? @Xcorpit39 abim gibi bende kapı kolonlarını değiştirmeyi düşünüyorum. Ses kalitesinde bariz bir değişiklik varsa eğer değiştireceğim.
ben 2 kolon degıstırdım hocam gayette yetti bana az once de soyledıgım gibi istanbuldaysan halkalıda ofısım araç burda dınletebılırım yeterli gelecektir.. hic bir kablo vs olmadı eskısı cıkartılıp yenısı takıldı..

Upvote 0
ben 2 kolon degıstırdım hocam gayette yetti bana az once de soyledıgım gibi istanbuldaysan halkalıda ofısım araç burda dınletebılırım yeterli gelecektir.. hic bir kablo vs olmadı eskısı cıkartılıp yenısı takıldı..
Ben Adana'dayım hocam. Ailem Bağcılar'da :)

Upvote 0
Hocam hayırlı olsun. Soket sokete takınca işlem tamam mı yani? Eğer öyleyse süpermiş, bilsem ben de değiştirirken böyle takardım. Arka hoparlörler cidden çok güçsüz.

bendekini tekrar ölçtüm ama yanlış yerden mi ölçüyorum,
1000297247.jpg

Upvote 0
Hocam hayırlı olsun. Soket sokete takınca işlem tamam mı yani? Eğer öyleyse süpermiş, bilsem ben de değiştirirken böyle takardım. Arka hoparlörler cidden çok güçsüz.

bendekini tekrar ölçtüm ama yanlış yerden mi ölçüyorum,
1000297247.jpg
valla sendekı araç nedir bilmıyorum ama bende golf 8 2023 model impression var ve 16 cm tam oluyor dedıgım kasnaklarla montajı yapıldı, arka kolonların seslerı bılerek bır tık azmış dedı takan usta bılgınız olsun..

Upvote 0
valla sendekı araç nedir bilmıyorum ama bende golf 8 2023 model impression var ve 16 cm tam oluyor dedıgım kasnaklarla montajı yapıldı, arka kolonların seslerı bılerek bır tık azmış dedı takan usta bılgınız olsun..
Hocam 21 rline bendeki. Bi yıl veya donanıma göre değişti heralde bu hoparlörler. Ölçüyü yanlış mı aldım diye foto ile attım da. 14 heralde bendeki dimi?

Fader ayarıyla arkalara alınca ses ciddi azalıyor. Sizin aldığınız gibi alınca soketli mi geliyor, arabadaki soket direkt takılıyor mu? Yoksa soket mi yapmak gerekiyor?

Upvote 0

Geri