1.6TDİ Golf 7 rampada bayılıyor

cengizhanseymen

Yeni Üye
İsim
Cengizhan Seymen
Araç
Golf 7 1.6TDİ DSG 2017 COMFORTLİNE
2017 model Golf 7 1.6 TDI DSG 110 HP aracımla ilgili bir performans sorunu yaşıyorum.

Rampa çıkarken, normalde 120 km/s ile çıktığım rampalarda hızım 80-70 km/s seviyelerine kadar düşüyor. Bazı rampalarda ise araç neredeyse hiç çıkamıyor; atmosferik bir araç gibi hissettiriyor.

Düz yolda ise ilginç bir durum var. Bazen 150 km/s'de takılı kalıyor, bazen de 170 km/s'ye kadar çıkabiliyor. Bu hızlara da oldukça rahat ulaşıyor. Trabzon-İstanbul uzun yolculuğum sırasında, Bolu Dağı'ndan inerken 201 km/s hızı çok rahat gördüm. Yol müsait olmadığı için daha üzerine çıkmayı denemedim.

VCDS ile arıza tespiti yaptığımda MAF ve MAP sensörleriyle ilgili hata kayıtları gördüm. Sensörleri kendim söküp temizledim. Temizlik sonrasında sadece gaz tepkileri biraz daha iyileşti, ancak yaşadığım performans sorunu devam ediyor.

Bu sorunun sebebi ne olabilir? Benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Hocam sizin için bir kaç ölçüm almayı denedim. Fotoğraf pek iyi değil kusura bakma.

Normal durumda ve 3. viteste hızlanmada falan bir kaç ölçüm. Burada egr ile ilgili kanalların araç hızlanma/gaz basma esnasında nasıl sıfırlandığı/devre dışı kaldığını görebilirsiniz. Tabi aracın durumuna göre bazen düşük basınç egr hattı, yüksek basınç egr hattı arasında kullanım değişiyor.

1000100646.jpg
1000100655.png
1000100651.png
1000100653.png
Teşekkür ederim deneyip atacağım

Upvote 0
Hocam aynı bu videodaki gibi maf ve map sensörünü temizledim P010300 ve P011300 arıza kodum vardı gitti
Tekrar söküp temizlerim olması gereken değeri bilmediğim için chat gpt ye atmıştım normal demişti tekrar bakıcam
Bende bi ara çekiş düşüklüğü vardı erzincana gitmiştim orda mafı söküp balata spayi ile temizlemiştim performans artmıştı biraz ama araba hata kodu verdi maf temizleyici ile temizledim hata kodu gitti.

5 ila 6 gram küsür arası gidip gelmesi lazım rölantide

Upvote 0

Geri