1.6TDİ Golf 7 rampada bayılıyor

cengizhanseymen

Yeni Üye
İsim
Cengizhan Seymen
Araç
Golf 7 1.6TDİ DSG 2017 COMFORTLİNE
2017 model Golf 7 1.6 TDI DSG 110 HP aracımla ilgili bir performans sorunu yaşıyorum.

Rampa çıkarken, normalde 120 km/s ile çıktığım rampalarda hızım 80-70 km/s seviyelerine kadar düşüyor. Bazı rampalarda ise araç neredeyse hiç çıkamıyor; atmosferik bir araç gibi hissettiriyor.

Düz yolda ise ilginç bir durum var. Bazen 150 km/s'de takılı kalıyor, bazen de 170 km/s'ye kadar çıkabiliyor. Bu hızlara da oldukça rahat ulaşıyor. Trabzon-İstanbul uzun yolculuğum sırasında, Bolu Dağı'ndan inerken 201 km/s hızı çok rahat gördüm. Yol müsait olmadığı için daha üzerine çıkmayı denemedim.

VCDS ile arıza tespiti yaptığımda MAF ve MAP sensörleriyle ilgili hata kayıtları gördüm. Sensörleri kendim söküp temizledim. Temizlik sonrasında sadece gaz tepkileri biraz daha iyileşti, ancak yaşadığım performans sorunu devam ediyor.

Bu sorunun sebebi ne olabilir? Benzer bir durum yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Aynı araç bende de var düz yolda zorlanmadan 202 205 li hızları görmesi lazım.

Odis veya vcds ile şu değerlere bakar mısın

Oil ash
soot mass calculated
Maf sensörü rölantide kaç gr gösteriyor

tahminimce ya manifold tıkalı ya da partikül egr

Upvote 0
Maf sensörü rölantide 9.96 - 10.25 g/s arası oynuyor
Soot mass calculated 0.00g
Oil ash mass 14.36g olarak çıkıyor

Upvote 0
151bin kmde şuan 135binde ben aldım aldığımda rölanti 1000 - 1100 devir oluyordu otobanda rejenerasyon yaptım şuan 900 devir altında rölanti
Maşallah, araç pek kullanılmamış galiba kaç KM de acaba? Benim 2016 35gr olacak yakında.

Upvote 0
151bin kmde şuan 135binde ben aldım aldığımda rölanti 1000 - 1100 devir oluyordu otobanda rejenerasyon yaptım şuan 900 devir altında rölanti
Öyleyse çok temiz kalmış aracınız. Belki sürekli uzun yol yapmıştır.

Rejenerasyon sadece isi,kurumu temizliyor. Soot mass calculated değeri belli bir seviyenin üstüne çıkarsa rejenerasyon yapar temizler ancak Oil ash dediği kül miktarı temizlenebilen bir şey değil. Yanı aracı kullandığınız sürece hep yukarı doğru artmaya, birikmeye devam edecek.

Bu arada normal durumlarda rölanti devri 750-800 civarlarında olur.

Moturunuz euro6 değil mi? aşağıda işaretlediğim sensörü kontrol ettirmenizi mümkünse çıkma bir başkası ile test etmenizi öneriyorum. Bu sensöre G31 deniliyor. Bu sensör turbo basınç sensörü, bundan alınan değerler aracın gücünü/çekişini doğrudan etkiler.

1000100216.png

Upvote 0
Rölanti 762-768 arası gidip geliyor
Ea288 cxxb motor gösterdiğiniz sensör arıza veriyordu yüksek voltaj gibi tam hatırlamıyorum onunda temizliğini yapıp taktıktan sonra arıza gitti

Upvote 0

Geri