Bu sorunun Golf modelleriyle özdeşleşmesine anlam veremiyorum. Arama motoruna "alternatör sorunu" yazınca doğrudan Golf çıkıyor. Aynı motor wag grup bünyesindeki diğer araçlarda da (Skoda, Cupra, Audi, Seat) kullanılıyor ama ben hiç "Kodiaq alternatör sorunu" başlıklı bir yazı okumadım, video görmedim veya böyle bir duruma rastlamadım. Hatta arama motoruna "Golf alternatör" yazarak çıkan tamamlamalara bir bakın, bir de aynı motoru kullanan Kodiaq alternatör yazıp tamamlamalara bakın.
Motor aynı; ancak kullanılan parçalar mı farklı, yoksa Golf kullanan kitle ile Kodiaq kullanan kitlenin sürüş tarzı farkı mı durumu etkiliyor bilemiyorum. Ya da sırf Golf sahibi olduğumuz ve araç, yıllardır C hatchback denince akla gelen ilk araç olduğu için mi bu sorun bu kadar dert haline getiriliyor, sosyal platformlarda önümüze düşüyor emin değilim.
Aracımda ara sıra çalışmama (araçtan uzaklaşıp 5 dakika sonra gelince düzelen) ve tahrik hatası uyarıları gibi sorunlar oluyordu. Nazar değmesin, tam 1 senedir bu uyarıların hiçbirini almıyorum. Bu süreçte değiştirdiğim tek şey kullanım alışkanlıklarım oldu:
Acil durumlar haricinde, önceden freni sadece tam duracakken kullanırken artık ışıkların kırmızı yandığını gördüğümde hafif hafif frene basarak yavaşlıyorum.
Arabayı çalıştırdıktan 1-2 dakika sonra, yaz-kış fark etmeksizin klimayı hep açık tutuyorum. Bu sayede ayağımı gazdan çeksem bile araç kendini kapatmıyor.
Araçtaki tüm ehliyet kemeri tokalarını söktüm.
Sürekli bu şekilde kullanmaya çalışmanın çoğu zaman anlamsız göründüğünün farkındayım ama bu detaylara dikkat ettiğimden beri hiçbir arıza veya uyarıyla karşılaşmadım.
Aracım 2024 Ağustos çıkışlı, Golf 8.5 kasa, 150 hp şuan 23bin kmde.