Golf 8.5 1.5 eTSİ alternatör arızası

@Halilo hocam şanzıman da vites düşürmeme ile sorunu nasıl çözdünüz
2017 tdı dsg triger değişimi sanayide yapıldı bu sorunu yaşıyor.Sollama yapılacağı zaman gaza fazla basınca vites düşmüyor.
Hocam bahsettiğim dsg değil. Eat8 şanzıman içindi :)

Dsg gibi vites düşmüyor derken de kasislerde vs yavaşladığınız zaman 2. Veya 3. Viteste kalıyor dsg ondan bahsettim.

Yük altında (gaza basılı iken)
Rejen modunda (gazdan ayak çekili)

Gerilimler
Ortalama bir kullanıcı olarak acaba bu grafiklerden ne anlamalıyız? Biraz açıklama yapar mısınız belki bizlere faydası dokunur.

Bu sorunun Golf modelleriyle özdeşleşmesine anlam veremiyorum. Arama motoruna "alternatör sorunu" yazınca doğrudan Golf çıkıyor. Aynı motor wag grup bünyesindeki diğer araçlarda da (Skoda, Cupra, Audi, Seat) kullanılıyor ama ben hiç "Kodiaq alternatör sorunu" başlıklı bir yazı okumadım, video görmedim veya böyle bir duruma rastlamadım. Hatta arama motoruna "Golf alternatör" yazarak çıkan tamamlamalara bir bakın, bir de aynı motoru kullanan Kodiaq alternatör yazıp tamamlamalara bakın.

Motor aynı; ancak kullanılan parçalar mı farklı, yoksa Golf kullanan kitle ile Kodiaq kullanan kitlenin sürüş tarzı farkı mı durumu etkiliyor bilemiyorum. Ya da sırf Golf sahibi olduğumuz ve araç, yıllardır C hatchback denince akla gelen ilk araç olduğu için mi bu sorun bu kadar dert haline getiriliyor, sosyal platformlarda önümüze düşüyor emin değilim.

Aracımda ara sıra çalışmama (araçtan uzaklaşıp 5 dakika sonra gelince düzelen) ve tahrik hatası uyarıları gibi sorunlar oluyordu. Nazar değmesin, tam 1 senedir bu uyarıların hiçbirini almıyorum. Bu süreçte değiştirdiğim tek şey kullanım alışkanlıklarım oldu:

Acil durumlar haricinde, önceden freni sadece tam duracakken kullanırken artık ışıkların kırmızı yandığını gördüğümde hafif hafif frene basarak yavaşlıyorum.
Arabayı çalıştırdıktan 1-2 dakika sonra, yaz-kış fark etmeksizin klimayı hep açık tutuyorum. Bu sayede ayağımı gazdan çeksem bile araç kendini kapatmıyor.
Araçtaki tüm ehliyet kemeri tokalarını söktüm.

Sürekli bu şekilde kullanmaya çalışmanın çoğu zaman anlamsız göründüğünün farkındayım ama bu detaylara dikkat ettiğimden beri hiçbir arıza veya uyarıyla karşılaşmadım.
Aracım 2024 Ağustos çıkışlı, Golf 8.5 kasa, 150 hp şuan 23bin kmde.
Merhaba ben de hep S modda kullanıyordum ve frenlemeyi de sizin gibi yapıyordum. 20bin km geldik bakalım, sonrası ne olacak :)

Bu konuyu açmadan önce bendede biraz bekleyince düzeliyordu o sorun yol yardımı aradığımda aynı şekil araçtaki bütün emniyet kemerlerini açıp araçtan uzaklaşın 15dakika sonra gelip emniyet kemerini takip çalıştırın demiştiler. Düzelince bende pek ciddiye almamıştım ama 15 temmuzda başıma tekrar geldi ve yolda bıraktı 15bin km’de alternatör değişti aracın garantiden Şuanlık bir sıkıntı yok ama serviste garanti vermiyor bu olaya. Benim tavsiyem tekrar verirse video ile kayıt altına alıp servisten randevu alın bir gösterin derim.
Yük altında 13.8 V gibi gözüküyor. 0.1 V genlikte acayip bir dalgalanma yapıyor. Belki de normal çalışmasıdır. Servis manueline bakmak lazım.

Rejende 14.5 V daha stabil gibi.

Bu ölçümleri İstanbul İzmir yolunda eğlence olsun diye yapıyordum. Sonra Susurluk’ta mola verdim. Yemekten sonra bindiğim kontağı açtım Marşa‘a bastım

Bütün lambalar yandı
Tahrik sistemi arızası servise gidin
Tarih sistemi arızası servo devre dışı
Bunun gibi saçma sapan bir sürü şey söyledi

Ama motor çalışıyor

Çok yavaş yap park yerinden çıktım 100 metre gittim bence fren pedalı da biraz yumuşamıştı

Sonra benzin istasyonuna girip stop ettim 5:10 saniye bekleyip tekrar kontağı açtım.

Sanki bunlar hiç olmamış gibi tekrar dünyaya döndü

2.03 gündür de kullanıyorum hâlâ bir şey yok

Bir ara arıza kayıtlarına bakacağım kalıcı bir arıza yazmış mı

Dönüşte de uzayda Cahit Bey’le tekrar kontrol edeceğiz
araba 2'den fazla kez anlamsız anlamsız uyarılar veriyorsa 12v akü'dür asli problem, sürekli stabil kalamıyordur.. üzerine giderseniz 15bin km'de de olsa alternatörü bozuyor maalesef

Geri