63 bin oldu benim corsa hocam. Sıfır almıştım kayışımız hala sapasağlammış ( servis ölçümlerinde öyle diyor)
Çok rahat 90 bin km yi deviriyor triger kayışı. Daha geçen gün bir dostumuz 98 bin kmde ÜCRETSİZ OLARAK triger kayışını değiştirdi. Erken yıpranmadan dolayı.
Aracın zaten 10 yıl motor garantisi var, yetkili servis bakım fiyatları da uçuk değil periyodik yağ+tüm filtre bakımını 11 bin TL ye yaptırıyorum. Dışarıda sanayide yaptırsan 0w20 total quartz ineo yağ+en kaliteli filtreleri alsan 8 bin TL den aşağı tutmuyor zaten. Yetkili serviste en azından motor garantisi üzerinden devam ediyoruz. Şanzıman deseniz kusursuz, sadece şanzımanda yazılım sonrası DSG gibi vitesi düşürmeme problemi vardı onu da hallettik.
PSA grubunu kullanmayan adamlar, kullanan adamlardan daha çok sıkıntı yaşamış gibi anlatıyor nedense

Hiçbir şey bilmeden sallamasyon yazıyorlar, sosyal medyada gördükleri üzerinden. Sorsan araçtan anlıyor işte
Volkswagenlerin yaşadığı sıkıntılar sanki azmış gibi PSA eleştirmenliği yapılıyor. PSA ne kadar arıza, problem yaşatıyorsa VAG grubunun kesinlikle en ufak bir eksiği yok bu konuda. Marka fanatikliği yapmanın hiç lüzumu yok. Paranla aldığın arabaya bu kadar çok BAĞLANMA. Çoğu yeni araçların aynı miktarda arıza verdiği bir gerçek yani şu markada daha çok arıza var demek yanlış.
Ama şu bir gerçek 1.2 hybrid motor ve punchpowertrain edcs 6 ve 7 çift kavramalı şanzımanları ilk etap motor ve şanzımanı olduğu için arızasının çözümleri yok, servis komple motor veya şanzıman değişimine gidiyor bu sebeple. Bir süre uzak durulması lazım.
Civic yazmışsınız yeni kasa civic keşke satışı devam etseydi. Kusursuz bir araba evet herkesin aklındaki soru işareti, YALITIM. ve CVT Bağırması
Eğer çok rahatsız oluyorsanız yalıtım yaptırabilirsiniz. Dışarıda çok güzel işçilikle yapan yerler var.
CVT konusunda da bağırıyor diyenleri anlamak çok zor. Demekki bu arkadaşlar sürekli tapa gaz ve şanzımanı s modunda kullanıyorlar ki araç bağırıyor diyor.
Bende yeni-eski Civic kullandım normal araba kullanımım biçimde en ufak bir şikayetim olmadı bu konularda. Sadece cvt şanzımanın arabanın gerçek gücünü törpülediğinden keşke başka bir şanzıman kullanılsaydı diye düşünüyorum. Dizellerindeki 9 ileri tam otomatik ZF şanzıman kullanılsaydı derim hep.
Civic bakılabilir, sorunuz veya düşünceniz varsa yardımcı olurum, Civicler üstünde çok yol yapmışlığım vardır.
He bana sorsanız genişlik derdim yoksa aynı paraya Golf Life tercihim olur