Golf 8.5 1.5 eTSİ alternatör arızası

@AnemonMavisiGolf sistem maalesef doğuştan sorunlu. Öncesi, sonrası, geliştirilmiş falan filan... Bunların hepsi hikaye. Tıpkı DSG gibi bu da sorunlu ve sıkıntılı bir sistem. Yapısı gereği bozulmaya mahkum olan bir sistem bu. Zamanı geldiğinde bozulacak.

Şu düz yolda motor kapatma teknolojisi olmasa zaten bizim araçlarımız uçan halı misali salınıp gidiyor ve yakıt tüketmiyor gerek varmıydı bilemedim kapama tuşu olsa eminim kimse kullanmaz bu arızalar da çıkmaz. Ben ki start stopu hiç sevmeyen biriyim araca biner binmez kapatırım hatta başka araç sürsem bile kapatırım. e-tsi'nin atıyorum 120-130-140 km hızlar da gidip motoru kapatması sonra o hızlar da tekrar motoru çalıştırması ne bileyim bana gereksiz geliyor. Emisyon değerleri için yapılmış bir zımbırtı evet ama sonuç olarak ceplerimize dokunuyor. Az yakıyor diyenler için aynı aracın manuelini kullanıyorum 500 km yol yaptım 4 kişi bagaj dolu klima haliyle açık 120 km hızın altına düşmedim üstüne çıktım araç 4.6 yaktı daha ne yakacak. Geçen hafta 60 km yol yaptım güzergahta çok radar olduğu için limitlerde gittim (80 km) 3.8 yaktı. Otomatik konforunu yaşamak için bazı şeylerden ve cebimizden feragat etmemiz gerekiyor sanırım.

Bir golf sahibi ve golf sever olarak, şuan hem konfor hem performans hem de sorunsuzluk anlamında alınabilecek tek araç 1.5t 182ps fe1 kasa civictir. Başka bir alternatifi kesinlikle yoktur. Bir gün nasip olursa mükemmel golf 7 mle vedalaşıp civic'e geçmeyi düşünüyorum.

Bu sorunun Golf modelleriyle özdeşleşmesine anlam veremiyorum. Arama motoruna "alternatör sorunu" yazınca doğrudan Golf çıkıyor. Aynı motor wag grup bünyesindeki diğer araçlarda da (Skoda, Cupra, Audi, Seat) kullanılıyor ama ben hiç "Kodiaq alternatör sorunu" başlıklı bir yazı okumadım, video görmedim veya böyle bir duruma rastlamadım. Hatta arama motoruna "Golf alternatör" yazarak çıkan tamamlamalara bir bakın, bir de aynı motoru kullanan Kodiaq alternatör yazıp tamamlamalara bakın.

Motor aynı; ancak kullanılan parçalar mı farklı, yoksa Golf kullanan kitle ile Kodiaq kullanan kitlenin sürüş tarzı farkı mı durumu etkiliyor bilemiyorum. Ya da sırf Golf sahibi olduğumuz ve araç, yıllardır C hatchback denince akla gelen ilk araç olduğu için mi bu sorun bu kadar dert haline getiriliyor, sosyal platformlarda önümüze düşüyor emin değilim.

Aracımda ara sıra çalışmama (araçtan uzaklaşıp 5 dakika sonra gelince düzelen) ve tahrik hatası uyarıları gibi sorunlar oluyordu. Nazar değmesin, tam 1 senedir bu uyarıların hiçbirini almıyorum. Bu süreçte değiştirdiğim tek şey kullanım alışkanlıklarım oldu:

Acil durumlar haricinde, önceden freni sadece tam duracakken kullanırken artık ışıkların kırmızı yandığını gördüğümde hafif hafif frene basarak yavaşlıyorum.
Arabayı çalıştırdıktan 1-2 dakika sonra, yaz-kış fark etmeksizin klimayı hep açık tutuyorum. Bu sayede ayağımı gazdan çeksem bile araç kendini kapatmıyor.
Araçtaki tüm ehliyet kemeri tokalarını söktüm.

Sürekli bu şekilde kullanmaya çalışmanın çoğu zaman anlamsız göründüğünün farkındayım ama bu detaylara dikkat ettiğimden beri hiçbir arıza veya uyarıyla karşılaşmadım.
Aracım 2024 Ağustos çıkışlı, Golf 8.5 kasa, 150 hp şuan 23bin kmde.

@can94

Golf'ün adının çıkmasının ana nedeni ilk bu modelde kullanılmaya başlanması ve çok satan bir model olması. Zaten en sorunlu dönem 2019-2021 dönemi gibi görünüyor ve bu dönemde bildiğim kadarıyla diğer modeller de daha sonra kullanılmaya başlandı ve zaten bu sürede bir kaç revizyon yapılmıştır. Mesela Tiguan 2022 sonu 2023 modellerde kullanılmaya başlandı galiba.

Audi nodellerinde ise zaten hem sistem biraz daha farklı, hemde kullanılan alternatör üreticisi farklı olduğu için galiba sorun çok daha nadir görülüyor.

Ne kadar dikkat edilirse edilsin olacaksa oluyor gibi, geçenlerde yine bu forumda birisi yazmıştı o kadar dikkatli kullanmama rağmen alternatör arızası yaşadım ve değişim yapıldı diye.

Abi onda da düzgün bakım yaparsan 30k km de bir kayış değiştirirsen sorun olmaz :D
63 bin oldu benim corsa hocam. Sıfır almıştım kayışımız hala sapasağlammış ( servis ölçümlerinde öyle diyor)

Çok rahat 90 bin km yi deviriyor triger kayışı. Daha geçen gün bir dostumuz 98 bin kmde ÜCRETSİZ OLARAK triger kayışını değiştirdi. Erken yıpranmadan dolayı.

Aracın zaten 10 yıl motor garantisi var, yetkili servis bakım fiyatları da uçuk değil periyodik yağ+tüm filtre bakımını 11 bin TL ye yaptırıyorum. Dışarıda sanayide yaptırsan 0w20 total quartz ineo yağ+en kaliteli filtreleri alsan 8 bin TL den aşağı tutmuyor zaten. Yetkili serviste en azından motor garantisi üzerinden devam ediyoruz. Şanzıman deseniz kusursuz, sadece şanzımanda yazılım sonrası DSG gibi vitesi düşürmeme problemi vardı onu da hallettik.

PSA grubunu kullanmayan adamlar, kullanan adamlardan daha çok sıkıntı yaşamış gibi anlatıyor nedense :) :) Hiçbir şey bilmeden sallamasyon yazıyorlar, sosyal medyada gördükleri üzerinden. Sorsan araçtan anlıyor işte :)

Volkswagenlerin yaşadığı sıkıntılar sanki azmış gibi PSA eleştirmenliği yapılıyor. PSA ne kadar arıza, problem yaşatıyorsa VAG grubunun kesinlikle en ufak bir eksiği yok bu konuda. Marka fanatikliği yapmanın hiç lüzumu yok. Paranla aldığın arabaya bu kadar çok BAĞLANMA. Çoğu yeni araçların aynı miktarda arıza verdiği bir gerçek yani şu markada daha çok arıza var demek yanlış.

Ama şu bir gerçek 1.2 hybrid motor ve punchpowertrain edcs 6 ve 7 çift kavramalı şanzımanları ilk etap motor ve şanzımanı olduğu için arızasının çözümleri yok, servis komple motor veya şanzıman değişimine gidiyor bu sebeple. Bir süre uzak durulması lazım.

Civic yazmışsınız yeni kasa civic keşke satışı devam etseydi. Kusursuz bir araba evet herkesin aklındaki soru işareti, YALITIM. ve CVT Bağırması

Eğer çok rahatsız oluyorsanız yalıtım yaptırabilirsiniz. Dışarıda çok güzel işçilikle yapan yerler var.

CVT konusunda da bağırıyor diyenleri anlamak çok zor. Demekki bu arkadaşlar sürekli tapa gaz ve şanzımanı s modunda kullanıyorlar ki araç bağırıyor diyor.

Bende yeni-eski Civic kullandım normal araba kullanımım biçimde en ufak bir şikayetim olmadı bu konularda. Sadece cvt şanzımanın arabanın gerçek gücünü törpülediğinden keşke başka bir şanzıman kullanılsaydı diye düşünüyorum. Dizellerindeki 9 ileri tam otomatik ZF şanzıman kullanılsaydı derim hep.

Civic bakılabilir, sorunuz veya düşünceniz varsa yardımcı olurum, Civicler üstünde çok yol yapmışlığım vardır.

He bana sorsanız genişlik derdim yoksa aynı paraya Golf Life tercihim olur :)

63 bin oldu benim corsa hocam. Sıfır almıştım kayışımız hala sapasağlammış ( servis ölçümlerinde öyle diyor)

Çok rahat 90 bin km yi deviriyor triger kayışı. Daha geçen gün bir dostumuz 98 bin kmde ÜCRETSİZ OLARAK triger kayışını değiştirdi. Erken yıpranmadan dolayı.

Aracın zaten 10 yıl motor garantisi var, yetkili servis bakım fiyatları da uçuk değil periyodik yağ+tüm filtre bakımını 11 bin TL ye yaptırıyorum. Dışarıda sanayide yaptırsan 0w20 total quartz ineo yağ+en kaliteli filtreleri alsan 8 bin TL den aşağı tutmuyor zaten. Yetkili serviste en azından motor garantisi üzerinden devam ediyoruz. Şanzıman deseniz kusursuz, sadece şanzımanda yazılım sonrası DSG gibi vitesi düşürmeme problemi vardı onu da hallettik.

PSA grubunu kullanmayan adamlar, kullanan adamlardan daha çok sıkıntı yaşamış gibi anlatıyor nedense :) :) Hiçbir şey bilmeden sallamasyon yazıyorlar, sosyal medyada gördükleri üzerinden. Sorsan araçtan anlıyor işte :)

Volkswagenlerin yaşadığı sıkıntılar sanki azmış gibi PSA eleştirmenliği yapılıyor. PSA ne kadar arıza, problem yaşatıyorsa VAG grubunun kesinlikle en ufak bir eksiği yok bu konuda. Marka fanatikliği yapmanın hiç lüzumu yok. Paranla aldığın arabaya bu kadar çok BAĞLANMA. Çoğu yeni araçların aynı miktarda arıza verdiği bir gerçek yani şu markada daha çok arıza var demek yanlış.

Ama şu bir gerçek 1.2 hybrid motor ve punchpowertrain edcs 6 ve 7 çift kavramalı şanzımanları ilk etap motor ve şanzımanı olduğu için arızasının çözümleri yok, servis komple motor veya şanzıman değişimine gidiyor bu sebeple. Bir süre uzak durulması lazım.

Civic yazmışsınız yeni kasa civic keşke satışı devam etseydi. Kusursuz bir araba evet herkesin aklındaki soru işareti, YALITIM. ve CVT Bağırması

Eğer çok rahatsız oluyorsanız yalıtım yaptırabilirsiniz. Dışarıda çok güzel işçilikle yapan yerler var.

CVT konusunda da bağırıyor diyenleri anlamak çok zor. Demekki bu arkadaşlar sürekli tapa gaz ve şanzımanı s modunda kullanıyorlar ki araç bağırıyor diyor.

Bende yeni-eski Civic kullandım normal araba kullanımım biçimde en ufak bir şikayetim olmadı bu konularda. Sadece cvt şanzımanın arabanın gerçek gücünü törpülediğinden keşke başka bir şanzıman kullanılsaydı diye düşünüyorum. Dizellerindeki 9 ileri tam otomatik ZF şanzıman kullanılsaydı derim hep.

Civic bakılabilir, sorunuz veya düşünceniz varsa yardımcı olurum, Civicler üstünde çok yol yapmışlığım vardır.

He bana sorsanız genişlik derdim yoksa aynı paraya Golf Life tercihim olur :)
Elektrikli alacağım az kaldı :ROFLMAO:

Elektrikli alacağım az kaldı :ROFLMAO:
Togg sıfırına 2500 diyorlar. İkinci elleri ise 1800-1900 lira.

İkinci el Togg tercihi yapılabilir.

Ankara’da ofisimin alt katında Togg servisi var sırf bu yüzden Togg tercihi yapasım geliyor.

Adana’daki servis ağı ve kalitesi nasıl bilemem.

Togg sıfırına 2500 diyorlar. İkinci elleri ise 1800-1900 lira.

İkinci el Togg tercihi yapılabilir.

Ankara’da ofisimin alt katında Togg servisi var sırf bu yüzden Togg tercihi yapasım geliyor.

Adana’daki servis ağı ve kalitesi nasıl bilemem.
Togg beğenmiyorum abi benim gözüm İoniq serisinde :D İoniq6 geldi 2450 den veriyorlar iyileştirmeler var kafamı kurcalıyor ama evde şarj imkanım yok işte.

Togg beğenmiyorum abi benim gözüm İoniq serisinde :D İoniq6 geldi 2450 den veriyorlar iyileştirmeler var kafamı kurcalıyor ama evde şarj imkanım yok işte.
Togg çok hoş bir araç hocam. Sadece suv olanın menzili sedan olana göre baya düşük. Alırsam SUV alacağım için bir acaba kafasındayım. Alırsak da sadece şehir içi binme hesabı yaptığım için Togg gayet yeterli geliyor.

İoniq yanlış anlamayın da çok çirkin geliyor. Yani gerçekten en çirkin elektrikli araba bile olabilir. Belki güzel bir menzil ve performans vaat ediyor olabilir ancak hiç hitap etmiyor bana o dış görünüşü ile. Gözüme güzel gelen hyundai, bizim hanımın 2019 i20 si ve tucsonlar. Diğer hyundailere pek ısınamıyorum.

Evden şarj imkanı yoksa 1 depo aşağı yukarı içten yanmalı bir araç ile aynı doluyormuş sanırım. Evde şarj edersen1 depo 400 liraya doluyor ve yazın 400 km menzil sunuyor. Ben togg daki çalışan arkadaşın yalancısıyım. Bir aklımı çelmedi değil bu sebeple. Ancak benim de evde şarj imkanım yok.

Merhaba arkadaşlar,
2025 kasım üretimi Golf 8,5 1.5etsi aracımı mart ayında teslim aldım. Şu an tam 20bin km

Yaklaşık 1,5 senedir çoğunlukla S modunda kullanmama ve uzun yolda da D ve S şeklinde kullanmama rağmen dün kontağı açınca 'tahrik sistemi arızası/yetkili servisle görüşün' ve hemen ardından 48V akü arızası şeklinde ikiside sarı tenkli uyarı aldım.

Tatildeyim ve tenha bir bölgedeyim.
Sıçtık dedim ve marşa basmadan arabadan sinirle indim, kontağı kapattım ve arabayı kilitleyip bi 3-5 dk bekledim, sigara içtim.

Arabaya geri dönüp kontağı açtığımda uyarılar silinmişti ve marşa bastım 15-20km kullandım herhangi bir sorum yaşamadım.
Aracı hep aktif kullandım yalnızca 1haftadır yerinden oynatmamış, çalıştırmamıştım.

Hemen WV uygulamasından yol yardımı aradım ve anlattım. Kendileri sorun olmayacağını arabanın yaptığım işlemle kendisini resetlediğini söylediler.
Kendilerinin de zaten bana aynı şekilde aracı kapatıp bekleyip tekrar çalıştırmayı tavsiye edeceklerini ilettiler.

Şimdi düşünüyorum bakalım ne yapacağım, ne olacak. Sizleri de bilgilendirmek istedim.
Yük altında (gaza basılı iken)
Rejen modunda (gazdan ayak çekili)

Gerilimler

Ekli dosyalar

• IMG_0472.png
    IMG_0472.png
    336.3 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_0471.png
    IMG_0471.png
    348.6 KB · Görüntüleme: 15
Yük altında 13.8 V gibi gözüküyor. 0.1 V genlikte acayip bir dalgalanma yapıyor. Belki de normal çalışmasıdır. Servis manueline bakmak lazım.

Rejende 14.5 V daha stabil gibi.

Bu ölçümleri İstanbul İzmir yolunda eğlence olsun diye yapıyordum. Sonra Susurluk’ta mola verdim. Yemekten sonra bindiğim kontağı açtım Marşa‘a bastım

Bütün lambalar yandı
Tahrik sistemi arızası servise gidin
Tarih sistemi arızası servo devre dışı
Bunun gibi saçma sapan bir sürü şey söyledi

Ama motor çalışıyor

Çok yavaş yap park yerinden çıktım 100 metre gittim bence fren pedalı da biraz yumuşamıştı

Sonra benzin istasyonuna girip stop ettim 5:10 saniye bekleyip tekrar kontağı açtım.

Sanki bunlar hiç olmamış gibi tekrar dünyaya döndü

2.03 gündür de kullanıyorum hâlâ bir şey yok

Bir ara arıza kayıtlarına bakacağım kalıcı bir arıza yazmış mı

Dönüşte de uzayda Cahit Bey’le tekrar kontrol edeceğiz

Ekli dosyalar

• IMG_6485.jpeg
    IMG_6485.jpeg
    336.5 KB · Görüntüleme: 10
Yolda bırakmadığı sürece alternatör ve bu arızanın hiçbir önemi yok bana göre. Ama araba yolda kalırsa o zaman kötü.

Yolda bırakmadığı sürece alternatör ve bu arızanın hiçbir önemi yok bana göre. Ama araba yolda kalırsa o zaman kötü.

Cahit beyle konuştuğunda akü mevzusunu sorabilirmisin agm ye geçsek artısı olurmu…

@Halilo hocam şanzıman da vites düşürmeme ile sorunu nasıl çözdünüz
2017 tdı dsg triger değişimi sanayide yapıldı bu sorunu yaşıyor.Sollama yapılacağı zaman gaza fazla basınca vites düşmüyor.

Geri