Merhaba arkadaşlar,
2025 kasım üretimi Golf 8,5 1.5etsi aracımı mart ayında teslim aldım. Şu an tam 20bin km
Yaklaşık 1,5 senedir çoğunlukla S modunda kullanmama ve uzun yolda da D ve S şeklinde kullanmama rağmen dün kontağı açınca 'tahrik sistemi arızası/yetkili servisle görüşün' ve hemen ardından 48V akü arızası şeklinde ikiside sarı tenkli uyarı aldım.
Tatildeyim ve tenha bir bölgedeyim.
Sıçtık dedim ve marşa basmadan arabadan sinirle indim, kontağı kapattım ve arabayı kilitleyip bi 3-5 dk bekledim, sigara içtim.
Arabaya geri dönüp kontağı açtığımda uyarılar silinmişti ve marşa bastım 15-20km kullandım herhangi bir sorum yaşamadım.
Aracı hep aktif kullandım yalnızca 1haftadır yerinden oynatmamış, çalıştırmamıştım.
Hemen WV uygulamasından yol yardımı aradım ve anlattım. Kendileri sorun olmayacağını arabanın yaptığım işlemle kendisini resetlediğini söylediler.
Kendilerinin de zaten bana aynı şekilde aracı kapatıp bekleyip tekrar çalıştırmayı tavsiye edeceklerini ilettiler.
Şimdi düşünüyorum bakalım ne yapacağım, ne olacak. Sizleri de bilgilendirmek istedim.