Golf 8/8,5 Alternatör Korkusu Yardımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahmeteke
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhaba arkadaşlar aranızda yeni üyeyim, tecrübenize ihtiyacım var.
Golf alma arifesindeyim golf sarı lansman renk beni çok cezbediyor kesinlikle bu renkten olanından almak istiyorum. Düşük km 1.0 Etsi life 1.5 style 1.5 r line olabilir.
Bütçe 2500 e kadar çıkabilir.
Kullanım amacım araç hep park halinde kalacak genellikle 2 veya 3 haftada bir 100-200 km çalışıp, çocuklarla yol yapıp tekrar park halinde kalacak.
Etsi olduğu için biliyorsunuz alternatör sorunu var.Acaba satın alıp alternatör arızası alsam dahi yeni marka ile değişsem bile araç yatacağı için tekrar aynı sorunu yaşarmıyım? Böyle durumlar yaşayan var mı merak ediyorum.
Seçenekler de lansman renk 1.0 tsi impression var ama boş ve manuel olduğu için sürücü olarak beni yorar düşüncesindeyim.
Limon sarısı dikkat çekici bir renk yolda şekil yapanı çok oluyor. Piano black detaylar çok yakışıyor r line da fazlasıyla var. Alternatör şansa bağlı olduğunu düşünüyorum, şuana kadar sorun çıkarmadı biraz da yatmayı seven aracımda.

Araç 96'saatten fazla yatınca y.s bile garanti dışı bırakıyorken kalkıp sürekli yatıracağınız bir senaryoda mild-hybrid almak üstün bir cesaret göstergesi olsa da kumardan farksız olacaktır.

20 günde bir yol yapacak ise tahminimce ilk olarak 48 volt sistemi arıza çıkarır. Sonrasında 12 v akü . Bunları şarj deşarj edecem diye alternatörün başı belaya girer.

Bu yorumu da şurdan yapıyorum;
2021 de golf 8 aldığımda doğuya tayinim çıkmıştı ve araç iki yıl yatacaktı. Bayiden (Ankara Eskihisar) aracı alırken bu araç 2 yıl yatacak ne yapmak icap eder diye sorduk.
Etsi konusunda bugün çok fazla bilgi ve tecrübe var ancak o süreçte kimse bir şey bilmezken satış temsilcisi bize;
Bu araçlar yatamaz, yatarsa tüm aküleri ölür ve bu kullanıcı hatasıdır, garanti kesinlikle karşılamaz demişti. O süreçte alternatörün esamesi bile bilinmiyordu.
İki yıl boyunca kayınço arada sırada kullandı, temizledi, yıkadı vs vs. Son 3 yıldır aktif olarak kullanıyorum. 12 v aküyü de mayıs ayında ilk kez değiştim. (Zayıf uyarısı verdiği için)

Ben çok yatan aracın her konuda kayıp yaşadığına inanan kesimdenim (çalışan demir pas tutmaz).

Geri