Golf 8.5 sfd2 li cihazlarda gizli özellik denemeleri

by300001

Yeni Üye
İsim
BÜLENT
Araç
GOLF 8,5 2025
Merhaba,
SFD2 nin izin verdiği kadarıyla; Obd eleven 3, android telefon ve golf 8.5 2025 model (2025 in 2.yarısı sonrası üretim VIN a göre 2026) aracımla gizli özellik açma deneyimlerimi buradan paylaşmak istiyorum.
anlatım tarzı profesyonellere çok basit gelebilir kusura bakmayın.
Sıfır araçlarda garantiyi bozmayacağını umut ettiğim disable/enable tarzı ayarlarla uğraşmayı düşünüyorum.

ilk olarak kadrana Ek Yakıt menüsü (depo benzin durumu) getirme.

Kontrol Üniteleri (Control Units)
17 - Dashboard (Gösterge Paneli)
Change Service - Development Mode/EOL (accepted)
Uzun Kodlama (Long Coding) seçeneği
Volume to be replenished - yes - accepted
Aracı stop start et.
Ardından kadranlara girdiğinizde
kadran içindeki tüketim sıcaklık vb ayarların olduğu yerde ek yakıt menüsü görünüyor.
Depo doluyken aktif ettiğim için --- şeklinde görünmesi normalmiş. Dolu depodan 10 litreden fazla azaldıktan sonra 5 litre katları şeklinde deponun dolması için gerekli miktar görünüyormuş.

Son düzenleme:

teşekkürler. keşke başka şeyler de olsa. obdeleven 2 var bende de golf 8.5 aracıma bağlanması baya uzun sürüyor size de öyle mi

bir önceki aracım seat leon fr 2024 dü. onda çok uzun sürüyordu hiçbir işlem de yaptırmıyordu. gerçi bu arada obd yazılımına da güncelleme geldi ama. araç değişimi mi güncelleme mi fayda etti bilmiyorum. golf ile aşırı uzun sürmüyor.

Yeni kadran ları aktif etmek için;

17 - Dashboard
Adaptation
menüsüne girin
  • Arama çubuğuna "View activation" yazın.
  • Karşınıza View 1'den View 15'e kadar liste çıkacaktır.
  • Bu kanalların durumunu "not active" konumundan "active" konumuna getirin.
  • Dene yanılla istediklerinizi aktif edebilirsiniz.
  • Ya da tüm kadranları istiyorsanız tümünü active yapabilirsiniz, böylece direksiyondaki VIEW tuşuna bastıkça tüm gizli kadranlar sırayla ekrana gelecektir.

Son düzenleme:
Yeni kadran ları aktif etmek için;

17 - Dashboard
Adaptation
menüsüne girin
  • Arama çubuğuna "View activation" yazın.
  • Karşınıza View 1'den View 15'e kadar liste çıkacaktır.
  • Bu kanalların durumunu "not active" konumundan "active" konumuna getirin.
  • Dene yanılla istediklerinizi aktif edebilirsiniz.
  • Ya da tüm kadranları istiyorsanız tümünü active yapabilirsiniz, böylece direksiyondaki VIEW tuşuna bastıkça tüm gizli kadranlar sırayla ekrana gelecektir.
kadranları aktif edebildiniz mi? fotosu var mı

.

Son düzenleme:
.

Son düzenleme:
Öncelikle kusura bakmayın obd de long coding ve adaptasyon için pro lisansı gerekiyor herhalde. Ben ömür boyu pro lisansını bir arkadaştan satın almıştım.
bayramdayım çok müsait olamıyorum. videosunu koyarım.
vag işlerini çok bildiğim söylenemez. Bilişimci sayılırım :giggle: Gemini pro ile dene yanıl yapıyoruz işte.

hocam :) sfd2 varken o özellikleri açamazsın. üniteler kitli. söylediği kısımlar vardır ama aktif edemezsin. golf 8 de sfd ile acılıyordu ama 8.5 da olmuyor. yapay zekaya sfd2 diye bir şey var bilmiyor musun diye sorun :)

hocam :) sfd2 varken o özellikleri açamazsın. üniteler kitli. söylediği kısımlar vardır ama aktif edemezsin. golf 8 de sfd ile acılıyordu ama 8.5 da olmuyor. yapay zekaya sfd2 diye bir şey var bilmiyor musun diye sorun :)

size ulaşabileceğim bir yer var mı?
yok hocam ben başardıklarımı söylüyorum zaten. gün içinde videosunu atarım. kapıyı kilitleyince uyarı sesini hala başaramadım sfd2 ye takılıyor. denemeye devam

yok hocam ben başardıklarımı söylüyorum zaten. gün içinde videosunu atarım. kapıyı kilitleyince uyarı sesini hala başaramadım sfd2 ye takılıyor. denemeye devam
nasıl yani kadranları sfd2 olmadan ekrana getirebildiniz mi? golf 8 lerde sfd açmadan kadran açılıyordu galiba aynı mantık.
IMG_0659.jpeg

gemini ın anlatımından anladığım kadarıyla bazı lisansları obdeleven almış. zaten yazılımda sfd diye yeni bir bölüm var. önce onu aktif ediyorsun otomatik açıyor.
obd de çifte kimlik doğrulamayı açmış olman gerekiyor. telefonumdaki microsoft authenticator ile 2. kod doğrulaması yapıyorum.

obdeleven sadece sfd açabiliyor. yani 24 öncesi vag grubu kilidi. şuan sfd2 var bunu açamaz. bunu açmadan da kontrol ünitelerinde değişiklik yapılmıyor.

Geri