Bugün 30bin bakımı için yetkili servisden fiyat aldım. 29 bin TL'ymiş. Ağustosta garantim bitiyor indirim olmaz mı diye sordum. Garanti bitince yüzde bilmem cücük bir indirim oluyormuş şu an için yapamıyorlarmış. Kafayı yemişler. Serviste çoluk çocuk çalıştırıp bu fiyatları istemeleri komik.
Kartal oto sanayi den fiyat aldım yarın özel servise başlıyorum.
29 bin tl. olması imkansız, bir yerlerde bi yanlışlık var.,
Konuştuğunuz-gürüştüğünüz kişi muhtemelen henüz (bayram tatili modundan) çıkamamış.
Cücük mücük şekilde dediği indirim konusu da yanlış,
(Ağustos ayında bakıma girdiğiniz zaman) bakımda değişecek tüm parçalarda ve tüm işçilik kalemlerinde %20 indirim olur,
https://binekarac.vw.com.tr/tr/kamp...-kampanyalari/her-yas-avantaj-kampanyasi.html
2.ci bakımda değişen parçalar;
-yağ filtresi
-motor yağı
-hava filtresi
-polen filtresi (kabin filtresi)
-karter tapası ve tapa pulu
-cam suyu (isterseniz cam suyu istemiyorum diyebilirsiniz)
Bunun haricinde eklemek istedikleri her parça o servis sizi söğüşlemeye çalışıyor demektir..!!
Fren hidrolik sıvısı, buji değişimi, V kayışı değişimi, Sunroof-Cam Tavan temizliği ve bakımı, motor temizlik paketi, klima - dezenfektasyon temizlik bakım paketi gibi gibi işlemleri size (bakım fiyatının içine) dahil etmek istiyorlar ise bilin ki o servis art niyetli ve sizi söğüşleme derdine düşmüştür,
Böyle bir durumda arkanıza bakmadan o servis ile ilişkinizi kesiniz, İstanbul ‘da onlarca başka servis mevcut…
Sadece (3.cü yılında sonunda fren hidrolik sıvısı değişir) bu zaten seneye yapılacak bir işlem, günü geldiğinde değişir şuan değiştirmek anlamsız, günü geldiğinde dışarda da (sanayide) değiştirmekte anlamsız çünkü serviste yaptırmak daha hesaplı oluyor ve dışarda yaptırınca fren sisteminin hava alma riskine de girmeye değmez, çünkü sanayide eski usül halen (makinesiz değişim) sağlıyorlar, bu sıvının bu şekilde (makinesiz) değişim yapıldığında boyaya en ufak temasında anasını beller aracın boyasını çözer
60 bin km’de bujiler değişir, 4 yıl doldu ama araba 60 bin km’ye gelmemiş ise bujiler değişmez..!! Ama bazı uyanık servisler müşteriye bunu söylemezler, ve 4.cü yıl sonunda bakım paketine dahil ederler, Buji denilen parça araba km yaptılkça yani yol yaptıkça eskiyen bir parça olduğu için 4.cü yılın dolması dikkate alınmaz-alınmamalıdır, aracın o anki km baz alınır,
Yine 4.cü yılın sonunda bazı art niyetli servisler V kayışı değişecek derler, dikkkate almayınız, V kayışı denilen parça 80-90 bin km rahat götürür, daha fazla da sorunsuz götürür ama hadi 80-90 bin diyelim,
Görüştüğünüz servisten (e-mail) yoluyla fiyat teklifi isteyiniz, bu sayede neden bu kadar pahalı tek tek yapılacak islemleri görür anlamış olursunuz, Diğer servislerden de (e-mail) yoluyla fiyat teklifi isteyiniz,
Dediğim gibi (bazı art niyetli servisler) değişmemesi gereken parçayı erkenden değiştirerek veya sunroof bakımı, klima - dezenfektasyon bakımı gibi gibi şeylerle müşteriyi söğüşlemenin derdinleler, bu sebebten sadece tek bir servisten fiyat teklifi almayınız.,
Sanayide bakım yaptırmaya karar verirseniz, bakımı yapacak yer hangi marka filtre kullanıyor..? hangi marka yağ kullanacak..?
karter tapası ve tapa pulunu yan sanayi mi kullanacak..? Bu parçayı saniye zaten %99 yan sanayi kullanılıyor ama servisteki orjinal tapa parasnı yansıtıyorlar..,
Özellikle hangi marka filtreler kullanıyorlar ve hangi marka motor yağı kullanacaklar bunu özellikle sorunuz..!!
Bosch, Wunder veya Filtron gibi markaların filtrelerini kullanıyoruz derler ise oradan arkanıza bile bakmadan kaçnız,
Size abi biz (VW kutusunda orjinal filtre) kullanıyoruz derler ise arkanıza bakmadan oradan kaçınız..!!
VW kutusunda orjinal filtreler sadece servislerde satılır, dışarda satılanların %99,9999 ‘u sahtedir..!! bu filtre tipi sadece yetkili servislerde satılır.