Golf 8.5 Yıllık Bakım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Eryilmaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Taş izidir onlar, büyük şehirlerde kentsel dönüşüm yüzünden kamonlar tırlar günüm her saatinde sürekli şehir içindeler,

Taş izi olan yerde boya kalkarsa genelde altı siyah olmaz, kırmızı gibi koyu renkli araçlarda boya kalkarsa aktı siyah gözükür,

Siyah izler reçine veya asfalt yenileme yüzünden zift lekesi olabilir
Tam emin değilim dediğiniz gibi zift lekesi de olabilir hocam noktalar siyah renkte çünkü. Peki servis bu konuda yardımcı oluyor mu bilginiz var mı

Aracınızda hangi motor var hocam? 6 yıl dediğinize göre tüm tsi motorlarda böyle bir durum var diyebilir miyiz
Düz1.5 tsi veya 1.5 etsi fark etmiyor. Bu motorda kullanıcıların yüzde 80 i yaşıyor yağ eksiltmeyi. Her TSİ motor bir miktar yağ eksiltir bu normaldir. Ancak 1.2 tsi golfüm 150 bin km de ve bazen mecburiyetten bakım aralıklarını 16-17 bin kmlere çıkmasına rağmen bırakın yağ uyarısı vermeyi çubuktaki yağ yarıdan fazlaydı.

Yağ eksiltmeyi Takibini yaptığınız sürece bir sorun olarak görmeyin. Öyle olsa İstanbuldaki Egea 1.4 motorlu taksiler, taksi olarak kullanılmazdı. Dert edilecek şeyler değil bunlar. Ama tabii her 3-4 bin kmde uyarı veriyorsa orada sorun ararım.

Hanımefendi bir iş arkadaşımın 1.4 tsi golfünde araç sarı yağ lambası uyarısı vermiş dikkat etmemiş, kırmızı yanıp araç sesli uyarı verene kadar yağın eksik olduğunu anlamamış. Tesadüftür ki aracına beraber bindiğimizde kırmızı uyarıyı verdi ki anladık. Yoksa yeni bir motor sahibi olacaktı.

Aracınızda hangi motor var hocam? 6 yıl dediğinize göre tüm tsi motorlarda böyle bir durum var diyebilir miyiz
1.5 tsi 150 ps DPCA motor var. Bütün bakımları yetkili serviste yapılıyor. Başka yağ markası ya da farklı standartlarda yağ kullanılmadı yani.

Tam emin değilim dediğiniz gibi zift lekesi de olabilir hocam noktalar siyah renkte çünkü. Peki servis bu konuda yardımcı oluyor mu bilginiz var mı
Arabanın rengi ne renk?

Zift lekesi ise servise gidip zaman kaybetmenize ve lekeleri temizler misiniz diye ricada bulunmanıza gerek yok, bunu yapsanız bile servistekiler orada en vasıfsız stajere temizlik tineri vs.. ağır kimyasal içeren bir ürünle temizlemeye kalkarlar,

Detailing ürün grubuna ait zift lekesi temizleyici diye geçen boya atölyesinin kullandığı agresif ürünlere göre daha güvenli ürünler var, bu ürünle kendiniz bu lekeleri (daha güvenli) şekilde kolayca çıkarabilirsiniz;

Zift temizleyici güvenli ürünler;
Carpro TarX 500 ml (zift ve yapışkan temizleyici)
Gyeon Tar Redefined 500 ml (zift ve yapışkan temizleyici)

Arabanın rengi ne renk?

Zift lekesi ise servise gidip zaman kaybetmenize ve lekeleri temizler misiniz diye ricada bulunmanıza gerek yok, bunu yapsanız bile servistekiler orada en vasıfsız stajere temizlik tineri vs.. ağır kimyasal içeren bir ürünle temizlemeye kalkarlar,

Detailing ürün grubuna ait zift lekesi temizleyici diye geçen boya atölyesinin kullandığı agresif ürünlere göre daha güvenli ürünler var, bu ürünle kendiniz bu lekeleri (daha güvenli) şekilde kolayca çıkarabilirsiniz;

Zift temizleyici güvenli ürünler;
Carpro TarX 500 ml (zift ve yapışkan temizleyici)
Gyeon Tar Redefined 500 ml (zift ve yapışkan temizleyici)
Üstadım selam.

Bu ürünleri nasıl uygulamamız gerekiyor ? Bez mi, sünger mi, yoksa kendine ait ped mi var ?

Üstadım selam.

Bu ürünleri nasıl uygulamamız gerekiyor ? Bez mi, sünger mi, yoksa kendine ait ped mi var ?
Boya yüzeyi sıcak değilken, zift bulaşan yüzeye sprey şeklinde püskürtüyoruz, 1-2 dk. bekledikten sonra ziftlerin çözülüp aktığını görürsünüz,

Bu aşamada eski bir beze (eski olsa da bez temiz olmalı) bu beze hafiften yine zift temizleyici sıkıp yüzeyi siliyorsunuz, silerken çok aşırı baskı yapmıyorsunuz, çünkü ziftlerin içinde sadece katran bulunmaz aynı zamanda asfalt yüzeyinde gelen partüküller ve küçük toz partükülleri ve ince kum taneri bulunur bezle silerken çok aşırı baskı uygularsanız boyayı çizer, normal düzeyde baskı yeter,

Yüzeyi sildikten sonra, bezin kuru olan arka tarafıyla veya başka bir bezle yeniden silip üzerinden geçiyorsunuz,

Sonrasında yüzeye biraz su döküp bezle (sadece ı bölgeleri siliniz) ardından çok fazla beklemeden 2-3 saat içinde aracı yıkayınız veya yılamacıda yıkatınız,

Zift temizliğinde kullandığınız bezleri tekrardan kullanmayınız ve çamaşır makinesinde yıkamayınız, bez yerine tek kullanımlık sünger ped ‘lerinden de kullanabilirsiniz, ama bez daha güvenlidir veya bezin yüzey alanı daha fazla olduğu için daha fazla alanda kullana imkanı verir, daha rahat çalışma imkanı verir, zift temizliği sonrası elinizi sabunla iyice yıkayınız veya tek kullanımlık eldivenlerden kullanınız,

Kendiniz yıkayacaksanız aracın tamamına ön yıkama köpüğü veya sprey şeklinde de kullanılabilen ön yıkama ürünleeinden sıkıp 5-6 dk. bekledikten sonra aracı durulayınız, ardından kova şampuanı ile kova içinde hazırlayacağınız şampaunlı su karışımı ile yıkama eldiveni ile aracı yıkayınız ve durulayınız.

Not: zift temizliğinde: tiner, temizlik tineri, sentetik tiner, gaz yağı, mazot vb. ürünler de kullanılabilir ancak bu ürünler boya yüzeyinde daha doğrusu vernik tabakasında gerilme-stres yaratır ve matlaştırır, çünkü bu ürünler çabuk uçucu özelliği olan ve aniden soğuyan maddeler olduğu için boya yüzeyinde gerilme-stres yaratırlar.

Boya yüzeyi sıcak değilken, zift bulaşan yüzeye sprey şeklinde püskürtüyoruz, 1-2 dk. bekledikten sonra ziftlerin çözülüp aktığını görürsünüz,

Bu aşamada eski bir beze (eski olsa da bez temiz olmalı) bu beze hafiften yine zift temizleyici sıkıp yüzeyi siliyorsunuz, silerken çok aşırı baskı yapmıyorsunuz, çünkü ziftlerin içinde sadece katran bulunmaz aynı zamanda asfalt yüzeyinde gelen partüküller ve küçüm toz partükülleri ve ince kum taneri bulunur bezle silerken çok aşırı baskı uygularsanız boyayı çizer,

Yüzeyi sildikten sonra, bezin kuru olan arka tarafıyla veya başka bir bezle yeniden silip üzerinden geçiyorsunuz,

Sonrasında yüzeye biraz su döküp bezle (sadece ı bölgeleri siliniz) ardından çok fazla beklemeden 2-3 saat içinde aracı yıkayınız veya yılamacıda yıkatınız,

Zift temizliğinde kullandığınız bezleri tekrardan kullanmayınız ve çamaşır makinesinde yıkamayınız, bez yerine tek kullanımlık sünger ped ‘lerinden de kullanabilirsiniz, ama bez daha güvenlidir veya bezin yüzey alanı daha fazla olduğu için daha fazla alanda kullana imkanı verir, daha rahat çalışma imkanı verir, zift temizliği sonrası elinizi sabunla yıkayınız veya tek kullanımlık eldivenlerden kullanınız,

Kendiniz yıkayacaksanız aracın tamamına ön yıkama köpüğü veya sprey şeklinde de kullanılabilen ön yıkama ürünleeinden sıkıp 5-6 dk. bekledikten sonra aracı durulayınız, ardından kova şampuanı ile kova içinde hazırlayacağınız şampaunlı su karışımı ile yıkama eldiveni ile aracı yıkayınız ve durulayınız.
Eski bez ile yapmak daha mantıklı kalıyor o halde hocam.

Kendim yıkamayı daha çok tercih ediyorum aracı kendim yıkarım. Yıkama günü ile denk getirmem lazım o halde.

Ek olarak kova imkanım vs yok Akaryakıt istasyonlardaki yıkama yerlerinde araç yıkamaktan başka bir çarem olmadığı için mecbur oranın köpük ve suyunu kullanıyorum. Ancak tabii kireçli su değil tabii, suyu temiz olan yerleri tercih ediyorum.

Teşekkürler sağolun

Eski bez ile yapmak daha mantıklı kalıyor o halde hocam.

Kendim yıkamayı daha çok tercih ediyorum aracı kendim yıkarım. Yıkama günü ile denk getirmem lazım o halde.

Ek olarak kova imkanım vs yok Akaryakıt istasyonlardaki yıkama yerlerinde araç yıkamaktan başka bir çarem olmadığı için mecbur oranın köpük ve suyunu kullanıyorum. Ancak tabii kireçli su değil tabii, suyu temiz olan yerleri tercih ediyorum.

Teşekkürler sağolun
Yıkama alanlarındaki suyu ve köpüğü kullanın,

1 milyonculardan basit bir kova alabilirsiniz, 8-10 litrelik orta boy, detaycılar için satılan pahalı kovalara ihtiyacınız yoktur,

Ardından Carpro Reset veya başka bir markanın kova şampuanı (cilasız / cila ve parlatıcı içermeyen bir şampuan) ile aracı güzelce yıkayınız

Bugün 30bin bakımı için yetkili servisden fiyat aldım. 29 bin TL'ymiş. Ağustosta garantim bitiyor indirim olmaz mı diye sordum. Garanti bitince yüzde bilmem cücük bir indirim oluyormuş şu an için yapamıyorlarmış. Kafayı yemişler. Serviste çoluk çocuk çalıştırıp bu fiyatları istemeleri komik.
Kartal oto sanayi den fiyat aldım yarın özel servise başlıyorum.

a
Bugün 30bin bakımı için yetkili servisden fiyat aldım. 29 bin TL'ymiş. Ağustosta garantim bitiyor indirim olmaz mı diye sordum. Garanti bitince yüzde bilmem cücük bir indirim oluyormuş şu an için yapamıyorlarmış. Kafayı yemişler. Serviste çoluk çocuk çalıştırıp bu fiyatları istemeleri komik.
30k uçukmuş 1 sene önce 10kya yaptırmıştım. Bugün fiyat alacağım ne diyecekler bakalım alınca yazayın buraya

Tek bir yerden fiyat almayın. Bayiiler arası fiyat farkları oluyor. Hepsini teker teker arayın. Hatta sizin yerinizde olsam kocaeli gibi yerlere de fiyat sorardım.

30k çokmuş 22k olması lazım ikinci yıl bakımı neden böyle dediler ki…

Yarın avekte işim var fiyatları sorayım o fiyatta bir yanlışlık var diye düşünüyorum…

30k çokmuş 22k olması lazım ikinci yıl bakımı neden böyle dediler ki…

Yarın avekte işim var fiyatları sorayım o fiyatta bir yanlışlık var diye düşünüyorum…
Adamlar tek 1 senelik periyodik bakıma 30 bin lira istiyor.

Biz de bizim golflerdeki 40-50 bin liralık insanların yüzde 30-40 ının yaşadığı mekatronik arızası fiyatı pahalı geliyordu. Ya fiyat algımız değişti ya da gerçekten VW servisleri legal hırsızlık yapıyor.

29 bin tl. olması imkansız, bir yerlerde bi yanlışlık var.,

Konuştuğunuz-gürüştüğünüz kişi muhtemelen henüz (bayram tatili modundan) çıkamamış.

Cücük mücük şekilde dediği indirim konusu da yanlış,

(Ağustos ayında bakıma girdiğiniz zaman) bakımda değişecek tüm parçalarda ve tüm işçilik kalemlerinde %20 indirim olur, https://binekarac.vw.com.tr/tr/kamp...-kampanyalari/her-yas-avantaj-kampanyasi.html

2.ci bakımda değişen parçalar;
-yağ filtresi
-motor yağı
-hava filtresi
-polen filtresi (kabin filtresi)
-karter tapası ve tapa pulu
-cam suyu (isterseniz cam suyu istemiyorum diyebilirsiniz)

Bunun haricinde eklemek istedikleri her parça o servis sizi söğüşlemeye çalışıyor demektir..!!

Fren hidrolik sıvısı, buji değişimi, V kayışı değişimi, Sunroof-Cam Tavan temizliği ve bakımı, motor temizlik paketi, klima - dezenfektasyon temizlik bakım paketi gibi gibi işlemleri size (bakım fiyatının içine) dahil etmek istiyorlar ise bilin ki o servis art niyetli ve sizi söğüşleme derdine düşmüştür,

Böyle bir durumda arkanıza bakmadan o servis ile ilişkinizi kesiniz, İstanbul ‘da onlarca başka servis mevcut…

Sadece (3.cü yılında sonunda fren hidrolik sıvısı değişir) bu zaten seneye yapılacak bir işlem, günü geldiğinde değişir şuan değiştirmek anlamsız, günü geldiğinde dışarda da (sanayide) değiştirmekte anlamsız çünkü serviste yaptırmak daha hesaplı oluyor ve dışarda yaptırınca fren sisteminin hava alma riskine de girmeye değmez, çünkü sanayide eski usül halen (makinesiz değişim) sağlıyorlar, bu sıvının bu şekilde (makinesiz) değişim yapıldığında boyaya en ufak temasında anasını beller aracın boyasını çözer

60 bin km’de bujiler değişir, 4 yıl doldu ama araba 60 bin km’ye gelmemiş ise bujiler değişmez..!! Ama bazı uyanık servisler müşteriye bunu söylemezler, ve 4.cü yıl sonunda bakım paketine dahil ederler, Buji denilen parça araba km yaptılkça yani yol yaptıkça eskiyen bir parça olduğu için 4.cü yılın dolması dikkate alınmaz-alınmamalıdır, aracın o anki km baz alınır,

Yine 4.cü yılın sonunda bazı art niyetli servisler V kayışı değişecek derler, dikkkate almayınız, V kayışı denilen parça 80-90 bin km rahat götürür, daha fazla da sorunsuz götürür ama hadi 80-90 bin diyelim,

Görüştüğünüz servisten (e-mail) yoluyla fiyat teklifi isteyiniz, bu sayede neden bu kadar pahalı tek tek yapılacak islemleri görür anlamış olursunuz, Diğer servislerden de (e-mail) yoluyla fiyat teklifi isteyiniz,

Dediğim gibi (bazı art niyetli servisler) değişmemesi gereken parçayı erkenden değiştirerek veya sunroof bakımı, klima - dezenfektasyon bakımı gibi gibi şeylerle müşteriyi söğüşlemenin derdinleler, bu sebebten sadece tek bir servisten fiyat teklifi almayınız.,

Sanayide bakım yaptırmaya karar verirseniz, bakımı yapacak yer hangi marka filtre kullanıyor..? hangi marka yağ kullanacak..?

karter tapası ve tapa pulunu yan sanayi mi kullanacak..? Bu parçayı saniye zaten %99 yan sanayi kullanılıyor ama servisteki orjinal tapa parasnı yansıtıyorlar..,

Özellikle hangi marka filtreler kullanıyorlar ve hangi marka motor yağı kullanacaklar bunu özellikle sorunuz..!!

Bosch, Wunder veya Filtron gibi markaların filtrelerini kullanıyoruz derler ise oradan arkanıza bile bakmadan kaçnız,

Size abi biz (VW kutusunda orjinal filtre) kullanıyoruz derler ise arkanıza bakmadan oradan kaçınız..!!

VW kutusunda orjinal filtreler sadece servislerde satılır, dışarda satılanların %99,9999 ‘u sahtedir..!! bu filtre tipi sadece yetkili servislerde satılır.

Showrromda Satamadıkları her aracın kar bedelini
Servis ücretlerinden çıkarmaya çalışıyorlar artık.

Açık ve net yazıyorum

"HIYAR" olan gider bu paraları yetkili servise verir.

Ayrıca şunuda ekleyim

Vw-tr satamadığı her türlü aracı
Mecbur oldugu icin getiriyor depolarına otoparklarına yığıyor.

Distrübütörlük anlasması bunu gerektirir.

Vw-AG den her yıl icin mecburi kotayı TR ye cekmek zorundalar ....yoksa anlaşma bozulur. Vw tr ye verilen Kar payları iptal olur

Geri