noble035
Yeni Üye
Merhabalar, Golf 7.5 1.4 TSI 150 bg Manuel 126 bin KM'de bir aracım var. Aracı aldığımdan beri (yaklaşık 9 ay) debriyaj'da sorunlarım vardı yoğun trafikte veya bazen durduk yere tam bastığımda çekmeye başlarken rastgele konumlarda takılıyordu debriyaj ve ayağımla yukarı çekmek durumunda kalıyordum ve o zamanlar para sorunum olduğu için aracı yaklaşık 6-7 ay böyle kullandım. Ayrıca bana göre asıl önemli sorun 1'den 2. vitese ve geri vitese alırken ki zorluktu. 1'den 2'ye geçerken sanki oraya bir duvar konulmuş gibi asılmam gerekiyordu vitese debriyaja tam basmama rağmen. Geri viteste'de tam durmama rağmen ayağım frende olmasına rağmen bazen dişli sesi geliyor "cart" şeklinde ses çıkıyor veya rahat bir şekilde girmiyordu vitese ben biraz ileriye kuvvet uygulayarak tık diye yerine oturtuyordum. Başka bir sorunum da araç kalkarken fazla sarsıntı yapıyordu. Debriyaj sorunlarımı üst merkezi ve pedal'da bir kaç şeyi tamir ettirerek düzelttirdim ama hala viteslerle olan sorunlarım devam ediyordu. Mekaniğim bana sorunun Baskı balata'da olduğunu söyledi ve değişmemizi önerdi (Türkiye'de polonya varşova'da yaşıyorum.). Onun lafı üzerine değiştirdik araçtaki kalkınca ki sarsıntı gitti ama hala 1'den 2. vitese zor geçiyordu tabi bu yaptığımız tonla şeyden sonra yine bir tık daha rahatladı ama hala zor geçiyor özellikle 6 bin devirde sanki yıkılmaz bi duvar var, vites geçsin diye asılıyorum vitese. Tabi bu tamir sürecinde 3 kere mekanik değiştirdim bir öğrenci olarak Polonya'nın dilini bilmediğim için genellikle azeri mekaniklere gittim ama nafile en son bir öneri üzerine şuanki mekaniğime geçtim.
Aramızda mekanik arkadaşlar veya bu sorun daha önceden yaşamış olanlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Herkese iyi günler dilerim.
Aramızda mekanik arkadaşlar veya bu sorun daha önceden yaşamış olanlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Herkese iyi günler dilerim.