Golf'ten 408'e Geçiş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aria26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

508'lerin cam tavanı hepsinde bir arıza çıkartıyor, hatta araç tavsiyesi konunuzda size de aktarmıştım bizimde başımıza geldi ve sonrasında cam tavandaki trim sesinden arabanın içinde oturamadık. Peugeot servis olarak rezalet maalesef.
Bende sevmiyorum da kendi tercihi olmuş oldu.

Vw de kendi çatısı altında kalabalık ama bir şekilde yakın zamana randevu bulunuyor. Yada bir yandan PSA grubu arızaları kaynaklı servis yoğunluğu bitmiyor mu dedirtiyor.

Merhaba dostlar, tam bir senedir 2025 1.5 eTSI Life paket Golf kullanıyorum. Bir vesileyle makyajlı 408'i deneme fırsatı buldum. Yeni hibrit motorla aracı beğendim açıkçası. Biraz Golfün sade tasarımından mıdır alışmaktan mıdır bilmiyorum aracı değiştiresim geldi.

Bilgisi olan ve deneyimleyen varsa, Golften Allure ya da GT paket 408'e geçmek mantıklı mıdır? Golf'ü 2'ye satıp 2.100'e Allure ya da 2.500'e bütçeyi zorlayıp GT paket düşünebilirim. Sizce mantıksız mı olur?

GT pakette Golf'te olmayan kör nokta uyarısı, 360 kamera, Focal ses sistemi, masajlı koltuklar vs gibi avantajlar var.

Motor olarak da 1.2 Hybrid 0-100 9.4 sn, Golf 116 beygirlikte bu değer 9.9 sn. Direksiyon biraz hafif geldi onun haricinde sürüş dinamiklerinde Golften çok bir eksiğini göremedim.
Hocam bende golf vardı satıp stellantis grubuna geçtim (astra) ancak bu grubun tamamında servis, parça ve yetişmiş usta sıkıntısı var. memnun kalmayıp tekrar golfe geçtim. Yani paran varsa mercedes, bmw, audi, volvo tavsiye ederim. o kadar çıkmıyorsa vw, skoda vs. gene iyidir. Takdir senin...

Hocam bende golf vardı satıp stellantis grubuna geçtim (astra) ancak bu grubun tamamında servis, parça ve yetişmiş usta sıkıntısı var. memnun kalmayıp tekrar golfe geçtim. Yani paran varsa mercedes, bmw, audi, volvo tavsiye ederim. o kadar çıkmıyorsa vw, skoda vs. gene iyidir. Takdir senin...
haklısın hocam vazgeçtim vag iyidir👍

Sıfırını gectim Birakın 2. Eli,,,, 3. El bir skoda fabia yı tüm fransız araçlarına tercih ederim.

Binmek istedigim güncel araba C200 alman arabası Olurdu . Tabi sehirici 10,5 litre benzin parasını rahat rahat verebilecek bütçem de olması sartıyla

Abimin 508 aracının cam tavanında sıkıntı oldu. Yetkili servisleri arıyor ya ulaşamıyor yada ulaştıkları haziran sonuna randevu veriyor. Yetkili servise gitmekte dert o grupta. Zar zor bayinin birinden 3 gün sonrasına randevu ayarlayabildi. VW de hiç böyle bir durum yaşamıyorum açıkcası. İstediğim danışmana kadar seçebiliyorum.
Hangi ildesiniz ?
Tecrübeyle en iyi servisi buluyorsunuz merak etmeyin. Opel konusunda tüm servisleri yıllarca kullanan birisiyim Ankara’da en iyisini buldum şu an gayet de memnunum. Yoğunluğu en az olan bayii tercihi her zaman daha iyidir. En iyi tercihi yapmışsınız ancak 👍🏻
Pejo daki ? eat olmayan bu yeni sanzumanı deneyen ?

Yeni 1.2 mild hibrit motoru deneyen ?
Tecrübe eden ?

Var mı ?

Lisede hep en arka sırada otururdum ?

Vadiden atlayan en arkadaki en son "koyun" lardan olmak her zaman iyidir .

Önden atlayanlar buyursun atlasın
Tecrübe ettim. Zaten yukarıda da yazdım. Şu anlık Sakın ha bulaşmayın. Daha erken. Ek olarak Şunu da fark ettim. Corsa gibi küçük araçlarda hybrid ünite ve şanzıman çok güzel çalışıyor. Ancak kasa büyüdüğü zaman 3008, grandland… gibi

-araçta şanzımanda aşırı kararsızlık, gaza tepkisizlik. (Eat8 de ayağınızla vites atabiliyorsunuz, edcs6 da yok)

-hybridden içten yanmalıya geçtiği zaman hissedilir vuruntu

-dsg gibi vites atmasını beklemeyin. Kavraması beş para etmeyen Hyundai Dct şanzıman gibi hantal vites atıyor.

-şanzıman bazen sanki kavrama kaçırıyor gibi davranması. Ben yaşamadım ama tecrübe edenler olmuş. Buna kefil değilim.

-dik bir rampada yukarı giderken arabanın sürekli vites yükseltip, küçültmesi. Konforda çok büyük eksi ve zaman geçtikçe ivmelenmede azalıyor haliyle.

-golflerdeki mekatronik arızası gibi vitesi d pozisyonuna almak isterken yan sön yapıyor d ışığı. geçmiyor biraz bekledikten sonra geçiyor.

-3008 de hybrid de giderken şanzımandan çıt çıt tarzında yüksek bir ses gelmesi…

Daha sayarım da trafikteyim aklıma bunlar geldi sadece :)

Hangi ildesiniz ?

Tecrübeyle en iyi servisi buluyorsunuz merak etmeyin. Opel konusunda tüm servisleri yıllarca kullanan birisiyim Ankara’da en iyisini buldum şu an gayet de memnunum. Yoğunluğu en az olan bayii tercihi her zaman daha iyidir. En iyi tercihi yapmışsınız ancak 👍🏻

Tecrübe ettim. Zaten yukarıda da yazdım. Şu anlık Sakın ha bulaşmayın. Daha erken. Ek olarak Şunu da fark ettim. Corsa gibi küçük araçlarda hybrid ünite ve şanzıman çok güzel çalışıyor. Ancak kasa büyüdüğü zaman 3008, grandland… gibi

-araçta şanzımanda aşırı kararsızlık, gaza tepkisizlik. (Eat8 de ayağınızla vites atabiliyorsunuz, edcs6 da yok)

-hybridden içten yanmalıya geçtiği zaman hissedilir vuruntu

-dsg gibi vites atmasını beklemeyin. Kavraması beş para etmeyen Hyundai Dct şanzıman gibi hantal vites atıyor.

-şanzıman bazen sanki kavrama kaçırıyor gibi davranması. Ben yaşamadım ama tecrübe edenler olmuş. Buna kefil değilim.

-dik bir rampada yukarı giderken arabanın sürekli vites yükseltip, küçültmesi. Konforda çok büyük eksi ve zaman geçtikçe ivmelenmede azalıyor haliyle.

-golflerdeki mekatronik arızası gibi vitesi d pozisyonuna almak isterken yan sön yapıyor d ışığı. geçmiyor biraz bekledikten sonra geçiyor.

-3008 de hybrid de giderken şanzımandan çıt çıt tarzında yüksek bir ses gelmesi…

Daha sayarım da trafikteyim aklıma bunlar geldi sadece :)
508 İstanbulda hocam.

Geri