Golf'ten 408'e Geçiş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aria26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aria26

Üye
İsim
yamaç
Araç
2025 Golf 1.5 eTSI 116 Life
Merhaba dostlar, tam bir senedir 2025 1.5 eTSI Life paket Golf kullanıyorum. Bir vesileyle makyajlı 408'i deneme fırsatı buldum. Yeni hibrit motorla aracı beğendim açıkçası. Biraz Golfün sade tasarımından mıdır alışmaktan mıdır bilmiyorum aracı değiştiresim geldi.

Bilgisi olan ve deneyimleyen varsa, Golften Allure ya da GT paket 408'e geçmek mantıklı mıdır? Golf'ü 2'ye satıp 2.100'e Allure ya da 2.500'e bütçeyi zorlayıp GT paket düşünebilirim. Sizce mantıksız mı olur?

GT pakette Golf'te olmayan kör nokta uyarısı, 360 kamera, Focal ses sistemi, masajlı koltuklar vs gibi avantajlar var.

Motor olarak da 1.2 Hybrid 0-100 9.4 sn, Golf 116 beygirlikte bu değer 9.9 sn. Direksiyon biraz hafif geldi onun haricinde sürüş dinamiklerinde Golften çok bir eksiğini göremedim.

Merhaba dostlar, tam bir senedir 2025 1.5 eTSI Life paket Golf kullanıyorum. Bir vesileyle makyajlı 408'i deneme fırsatı buldum. Yeni hibrit motorla aracı beğendim açıkçası. Biraz Golfün sade tasarımından mıdır alışmaktan mıdır bilmiyorum aracı değiştiresim geldi.

Bilgisi olan ve deneyimleyen varsa, Golften Allure ya da GT paket 408'e geçmek mantıklı mıdır? Golf'ü 2'ye satıp 2.100'e Allure ya da 2.500'e bütçeyi zorlayıp GT paket düşünebilirim. Sizce mantıksız mı olur?

GT pakette Golf'te olmayan kör nokta uyarısı, 360 kamera, Focal ses sistemi, masajlı koltuklar vs gibi avantajlar var.

Motor olarak da 1.2 Hybrid 0-100 9.4 sn, Golf 116 beygirlikte bu değer 9.9 sn. Direksiyon biraz hafif geldi onun haricinde sürüş dinamiklerinde Golften çok bir eksiğini göremedim.
Uzmanlık alanım :)

408 ok gibi araba. Ancak şanzıman maalesef çok büyük eksi uzun vadede kullandıkça ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız. Edcs6 ve edcs7 olarak iki tipte gelen ve punchpowertrrain tarafından üretilen bu Çift kavramalı şanzımanlar ilk etap şanzımanlarıdır. Şu an için sorunları daha çözülebilmiş değil. Dilerseniz belli başlı sorunları da açıklayabilirim. Ancak gün geçtikçe yazılım vs ile daha da iyi hale gelecektir. Ama o zamana kadar araçtan soğumazsanız :) Ben sanırım uzun bir süre hybrid ve çift kavramalı şanzımanlı Psa grubuna bulaşmam.

Kısa vadeyi değil uzun vadeyi düşünerek söylüyorum.

Eski tip 1.2 puretech ve eat8 aisinin ürettiği şanzıman olsa net bir şekilde tavsiye ederim.

Uzun yol konforu, koltuk rahatlığı, geniş bagaj imkanı ve iç hacmi, performanslı olması, dolu dolu donanıma sahip olması, yakışıklılığı bu aracı almak için gayet yeterli sebepler.

Ben Psa grubunun gösterge panelini sevmiyorum bu arada. Çeşitlilik yok, sade tek bir tasarım. Vw grubu da bu işi çok yapıyor. Ben biraz o ekranları kurcalayıp içinde kaybolmak istiyorum ondandır belki.

En yakın rakiplerinden biri olan cupra formentor ile arasında kalsam kesinlikle 408 i tercih ederim.

Allure değil gt donanıma olabildiğince zorlamaya çalışın. Şu an bazı bayiler kredi kampanyası yapıyor onları da değerlendirin.

Gt yakışıklılık olarak çok ayrı duruyor.

Yeni kullanılan şanzıman soru işareti

Birde geri görüş kamerasını tampona yerleştirmişler, en uçak çarpma da kamera ücreti çıkar gibi. (O kısmın tasarımını beğenmedim)

Golf 8,5 life araca sadece 1 yıl binip gözü fransız arabalarına kayan birinin

Bu fransıza da anca 6 ay binip gözünün xyz araca kayacağına dair görüşüm kuvvetli......

Bu fransıza da anca 6 ay binip gözünün xyz araca kayacağına dair görüşüm kuvvetli......
Olsun hocam çeşitlilik iyidir.
Arada değişiklik insanı zinde tutar 😀

Hocam değiştir gitsin. Herkes alıp memnuniyetle biniyor. Dünyadaki tek araba Golf değil

ben de öyle diyordum ama kullanıp inceleyince biraz haksızlık edildigini düşünüyorum 408'e. ama golf başka tabii

ben de öyle diyordum ama kullanıp inceleyince biraz haksızlık edildigini düşünüyorum 408'e. ama golf başka tabii
Hocam bu yeni makyajlı kasa mı satılıyor artık yoksa hala gelmedi mi ?
Takip etmediğim için merak ettim.

Her yıl Devlete gönüllü Ötv+kdv ödemek benim ağırıma gider.

15 yıl astra G
9 yıl golf (şimdilik)

Çeşitsizlik yani
15 yıl 9 yıl çok iyi süreler
Ben 8 sene Golf 7 ye bindim artık son yıl çok sıkılmıştım, hep aynı araç 😀

golf 8.5 gayet güzel iç mekan golf 7 ye göre gayet radikal değişik ama markadan sıkıldıysanız yapacak birşey yok.mutfak dolapları değişmek mutfak değişmek değildir bazen evi değişmek lazım

Geri